Fedezzünk fel egy új helyet a lakóhelyünkön!Dream into Reality projekt 2. nap, célpont: Chester's pub Limassol

A történet maga jóval e nap előtt kezdődött, amikor még 2,5 évvel ezelőtt ideköltöztem Ciprusra, aminek a legfőbb oka az volt, hogy Zs, akit életre szóló társamnak tekintek, már évek óta itt élt. Igen, mint ez ebből is kiderül, voltunk olyan balgák, hogy távkapcsolatban éltünk hosszú ideig. Borzalmasan hosszú ideig! Ma már bele sem kezdenék ekkora hülyeségbe, de ugye a lényeg az, hogy túléltük. 2010. június 4-én végre megérkeztem én is Limassolba, amit azóta sikerült nagyon-nagyon megszeretnem. De mivel első tervként úgy éreztük, hogy egy bizonyos összeg összegyűjtése után mi mindenképpen haza szeretnénk menni innen, nem akartunk nagyon belefolyni az itteni életmódba. Így bejártunk minden olyan helyet, ami tömegközlekedéssel vagy gyalog elérhető volt a számunkra. Így a törzs- és kedvenc helyeinket is az alapján válogattuk össze, hogy mennyire jól elérhető éjszakánként, hogy ne kelljen  minden estére taxit hívni. Így be kell vallanom, hogy a város távolabb eső pontjai éjszakai portyázásainkból kimaradtak. Nagyon érdeklődtünk irántuk, de a kényelem mindig meggyőzött, hogy minek túrázzunk ki annyira messzire, amikor a közelünkben is szuper helyeket lehet felfedezni. Ez így is maradt volna, ha nem változnak meg a világban a dolgok és nem alakul úgy, hogy nekünk most sokkal jobb itt maradni, mint hazaköltözni Magyarországra. Na most gondolom, elég sok ember elhúzta a száját erre a mondatra. A fanyalgóknak üzenem, hogy nem, egyáltalán nem könnyű az ember szülei, barátai, ismerősei nélkül itt lenni egy távoli országban. Ezt ennyivel le is zárnám, mert aki emiatt ítél el, azt úgysem tudom meggyőzni, akit meg ez hidegen hagy, azt meg csak untatom. Tehát a lényeg, hogy az elhatározásunk után, hogy egy beláthatatlan időre ténylegesen ez lesz az otthonunk, megvásároltunk egy aprócska, régi, csak a mi szívünknek, de annak nagyon kedves kicsi kocsit, akinek a neve Toti. Toti, ZS és D kalandjai lesznek azok, amikről innentől kezdve olvashattok majd. És így nem is olyan régen, kinyílt előttünk a világ. Szabadon jöhetünk és mehetünk, amerre a szem ellát. Nagyon off lesz, de mostanság azért nem ameddig a szem ellát, mert itt Cipruson benzinkutas sztrájk van, szóval benzint nem nagyon lehet kapni itt. Így takarékoskodunk vele, de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy elcsavarogjunk a város másik végében lévő Chesters nevű pubba.

A Chesters igazi, vérbeli angol pub mind kinézetre, mind kiszolgálásra. Nem is igazán csalódtunk benne. Az odatalálással volt némi problémánk, ugye jártunkban-keltünkben már elmentünk mellette, így ZS-vel maximális meggyőződésünk volt, hogy a 4Seasons hotellel van szemben, és fel-alá keringve próbáltuk megtalálni a helyet. Még arra is képesek voltunk, hogy kiszálljunk a kocsiból és sétáljunk egyet (Mottó: Bizti, hogy nem vettük észre a helyet a kocsiból!), mire eszünkbe jutott, hogy bizony nem ezzel, hanem a Grand Resort hotellel volt szemben a hely. Igen, itt már lehet hangosan röhögni, mert ugye, aki asztalt is foglal telefonon, az miért nem nézi meg, hogy pontosan hova megy. Ha meg már nem nézi meg előre, miért nem használja az okostelefonját. Erre igazán nincs mentségünk, maximum annyi, hogy Zs hajában van némi szőke árnyalat, de mivel én is ugyanannyira benne voltam ebben a megoldásban, inkább nem mondok erre semmit. Szóval elég nagy kitérővel, de szerencsésen megérkeztünk a helyre. A hely hangulata ténylegesen az angol pubokat idézi, ahol szuper kajákat lehet enni, mosolygós a kiszolgálás és azonnal alkohollal kínálnak. Vagyis pont olyan volt, mint amilyennek képzeltük. 

Antipasti Platter
Rengeteg oldalas a menüje, szóval jó 5 percig nem is nagyon tudtunk mit választani. Majd nagyon elmés kompromisszumra jutottunk, két tálat kértünk: egy előételeset és egy Chesters Combo Plattert. Íme, hogy pontosan mi is volt bennük:

ANTIPASTI PLATTER
A fine selection of rosette salami, chorizo pikant salami, prosciutto, fuet (dry sausage), parmezan, camember normandie, la mimolete and comte de gruyere.
Served with vegetable crudités and a lovely selection of croutons.

CHESTERS COMBO
A combination of buffalo wings, spring rolls, chicken goujon fingers, potato wedges, onion rings, garlic bread and a selection of 3 dips.

Teljes menü megnézhető ide kattintva! 

Tényleg, hibátlan volt mindkét tál és el is mértük magunkat! Még úgy is, hogy én előtte direkt nem ettem normálisan, hogy ne éjszaka zabáljak kétpofára mindent, hátha így egy kicsit javítok az amúgy nagyon durva testképemen. Na jó, annyira nem vészes, de nekem eléggé az. Szóval hagytunk is bőven a tányéron, de abszolút nem bántuk meg, hogy ezeket választottuk. Abszolút kedvencek voltak a sajtok szőlővel és felvágottal. Nekem a camembert, míg Zs-nek a prosciutto lett az abszolút favorit. De ha az Antipasti tálat szerettük, akkor a Combot igazán imádtuk! Tényleg. Én személy szerint igazán sajnáltam, hogy nem azzal kezdtünk, mert a tavaszi tekercs, a fokhagymás kenyér és a csirkehús komolyan mennyei volt. Zs meg alig bírta abbahagyni a buffalo szárnyak evését, szerintem napestig ott ült volna, ha van még a tányéron. :)

A hely hangulatában annyira nem fogott meg, mert túl nagy ahhoz, hogy igazán karakteres legyen, de minden volt benne (nagy bár, fa székek és asztalok, nagy monitorok, fedett terasz, fotelek), ami ahhoz kell, hogy egy igazán kikapcsolódós estét tarts. Szóval panasz nem volt semmire, az étel tényleg nagyon jó volt, de összhatásában nem fogok minden este azért sírni, hogy odamenjünk. De mondjuk, ha lesz foci EB vagy VB, vagy BL döntő, akkor keresve sem találhatok jobb helyet a megnézésükre, mint a Chesters. Igen, lehet fintorogni, csaj vagyok és imádom a focit. Szóval ezek a szempontok igazán számítanak. :)

Tehát, mai kalandunk ennyi volt, holnapra Da Vinci kiállítást  tervezünk (ez is újdonság lesz), de az igazi fő attrakció egy olyan dolog lesz, amiről ma még nem mesélhetek, mert még frankón én sem hiszem, hogy megcsinálom. 

Puszi: Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése