Jamie Oliver Food Tube csatornája a YouTube-n!

Jamie Oliver. Kell ennél többet mondanom azért, hogy átkattints a YouTube-ra és feliratkozz a legújabb csatornájára? Ugye, hogy nem? Na jó, tudom, hogy nem kell, de azért nem árt némi érdekesség erről a szuper séfről. Mert be kell vallanom, hogy nálam ő a gasztronómia csúcsa. Sok szakácsot kedvelek, de valahogy Jamie stílusa és ételei az, ami a legközelebb áll hozzám, talán ő lenne az, akit szeretném, ha hozzánk költözne és csak nézném, ahogy főz és beszél. Mert úgy tud beszélni a legegyszerűbb fogásokról is, hogy az ember szájában megindul a nyáltermelés, ha hallgatja.


De nézzük is, hogy mit tud Jamie Oliver, ami érdekesség lehet számotokra:

1. Étteremhálózatának a Fifteen nevet adta. Az első étteremben forgatta több híres sorozatát is, és ami ennél is fontosabb, hogy az étterem egy jótékonysági alapítvány, teljes profitját az utánpótlás-nevelésre fordítja. Éttermeibe felvett 15 hátrányos helyzetű fiatalt, hogy lehetőséget kapjanak az élettől és ne kallódjanak el.
2. A 2012-es karácsonyi időszakban Angliában többen vásárolták meg Jamie 15-minute meals című könyvét, mint J.K Rowling legújabb, Átmeneti üresedés címűjét. Pedig tudjuk, hogy Roling a Harry Potter megírása utána mennyire népszerű. 
3. Már gyermekkorában besegített szülei étterem-pubjába, így egyenes út vezetett számára a szakácsiskoláig.
4. Gennaro Contaldo, aki most is látható a műsoraiban és máig nagyon szoros barátságot és kapcsolatot ápolnak, mellett lett volt tanonc és nagyon sokat tanult tőle.
5. 16 évesen otthagyta az iskolát és aztán soha többet nem ment vissza, hogy folytassa. 
6. 17 évesen alapított egy Scarlet Division nevű zenekart, ami állítólag borzalmas zenét játszik. :)))
7. Imád pókerezni. 
8. 4 gyermeke van és ebből 3 kislány, akiknek mindegyike egy virágról kapta a nevét. 
9. Összesen eddig 17 könyve jelent meg, melyeket 25 nyelvre fordítottak le és több mint 15 milliót adtak el belőlük a világon. Nagyon komoly, nem? 
10. A cége közel 5000 embert foglalkoztat. Van saját konyhai márkája, éttermei, magazinja és persze tévéműsorai. Most  komolyan, kell ennél több?

Szerintem zseniális ez a pasi és végre, oly sok várakozás után elindította YouTube-n a saját csatornáját, a Food Tube-t, ahol nem csak ő, de a Gennaro és barátaik is jobbnál jobb ételeket főznek. És hogy most éppen mit? 

Pontosan, csirkét ciprusi módra! Próbáljátok ki és meséljétek el, hogy milyen volt!


Vagy nézzétek meg a teljes, első Food Tube adást, ami szerintem szuper volt és kihagyhatatlan élmény.


És persze iratkozzatok fel a csatornára ide kattintva!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése