Készítsünk gyors, egyszerű fürdőszobatisztítót!

Dream into reality project 17. nap, cél: gyors, egyszerű kád- és fürdőszobatisztítót csinálni!

A teljes igazság az, hogy ezt a receptet nem most próbáltam ki. Körülbelül 1,5 évvel ezelőtt elkészítettem ezt a kotyvalékot, és nagyon-nagyon elégedett voltam vele. Hogy miért? Mert 5 perc alatt készen van, kímélőbb mint a Domestos, szuperül tisztít és megfelelő mosogatószerrel kombinálva jó illata van. Bár érződni fog az ecetszag, de nekem ez még mindig kellemesebb illat, mint a fertőtlenítő. Hozzáteszem, hogy én rendkívül kínosan ügyelek arra, hogy a fürdőszobában tiszta legyen a kád. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nálunk nem fordul elő kosz, de tényleg olyan tisztítószereket igyekszem előtérbe helyezni, ami azonnal végez a mocsokkal. 

 Ezért sokáig nálam első számú kedvenc volt a Domestos. Azért, mert gyors és hatékony. De ahogy egyre idősebbé válok, úgy kezdek én is nyitni az élhetőbb alternatívák felé. Mostanság a takarítási rutinomban egyre inkább szerepel az ecet-szódabikarbóna kombója. És meg kell mondanom, hogy nagyon elégedett vagyok velük. Komolyan. Annyira szuperül tisztítanak kevésbé makacs dolgokat, teljesen felesleges elővenni az ilyenekre a fertőtlenítőszert. Nem vagyunk mi kórház, vagy nem? Így az internetes keresésem egyre többet e téma köré összpontosult, de igazából a fürdőszobában nagyon sokáig megmaradt a Domestos egyeduralma. Semminek a tisztítási képessége nem tudta vele felvenni a versenyt. Kivéve ezt a receptet. Persze annyira jó volt használni ezt a kotyvalékot, hogy el is fogyott. Jelentem nem volt túl hamar... de persze lusta voltam újracsinálni. Ezerszer megígértem magamnak, de mégsem vitt rá a lélek. Pedig tényleg 5 perc az egész. De most, itt az alkalom a projekt keretében, hogy újra felavassam ezt a szuper receptet, aminek forrása ide kattintva érhető el!

Hozzávalók: 
- spricnis üveg
- ecet + mosogatószer (a spricnis üveg méretéhez igazodva, fele-fele arányban)

És ennyi!

Teendők?
1. Melegítsd meg egy picit az ecetet!
2. Öntsd bele a spricnis flakonba az ecetet!
3. Öntsd hozzá a mosogatószert, ami nem árt, ha szuper finom illatú, mert el kell vennie az ecet szagát!
4. Kicsit összeráz, és már kész is a keverék.

Lehet tesztelni!
1. Én úgy szoktam, hogy bespriccelem vele a fürdőkádat, a wc-t és a mosdókagylót, majd rajta hagyom kb. 5-10 percig. Általában ez idő alatt elmosogatok, szóval annak az intervallumától függ. Aztán csak bemegyek és leöblítem a helyeket. A WC-n gyorsan átfutok még kefével, de a kádon, ha nincs rajta semmilyen extra durva elszíneződés, akkor csak lezuhanyoztatom és ennyi. Semmi más dolog nincs vele. Nekem elég sok ideig elég a kotyvalék, de ez függ a spricnis üveg méretétől is! 

Próbáljátok ki Ti is!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése