Magas sarkakra fel, legyünk nőiesek!

Dream into reality project 13. nap, célpont: edzésbe hozni a lábakat és magas sarkakra fel!

Szerintem semmi tesz annyira nővé valakit, mint ha egy jól eltalált magassarkú cipőt visel a lábán. Még a legcsúnyább lányok kisugárzása is megváltozik, mást közvetít az egész testképük, ha egy szexi cipő van a lábukon. Be kell vallanom, hogy mostanság én sem erről voltam híres, mert elkényelmesedtem ebben a csodás tengerparti városban, ahol 9 hónapig csak nyári cipőket lehet hordani. Így télen, mivel nem annyira vagyok oda ezért az évszakért, én is visszaveszek a nőies kisugárzásomból és egyre kevesebbszer kerül a lábamra igazi cipőcsoda. Pedig nem kevés van belőle, szóval lehetne válogatni. De mai újdonságként megfogadom, hogy újra formába hozom a lábaimat, és újra a szexi sarkaké lesz a terep. Itt nem a hagyományos tornákra kell gondolni, hanem a kifejezetten magas sarkúak viselésére kifejlesztett pár perces gyakorlatok. Mert nézzétek meg, hogy megéri, mert hihetetlenül szexik a csajok a magas sarkakon!!! 


De kezdjük az elején! Összegyűjtöttem Nektek néhány tanácsot  a magassarkú cipők megfelelő viselésére, nehogy az első nagy lelkesedés után elmenjen a viselésüktől a kedveteket, mert azért valljuk be, hogy a megfelelő technika egyszerűen és kizárólag csak gyakorlással érhető el. Bocs, de attól, hogy most ezt leírom vagy te elolvasod, még egyikünk sem fog szépen járni a 8 cm-es sarkakon. Az ennél magasabbakról már nem is beszélve, ugye?

Tehát, akkor az általam fontosnak talált tippek azért, hogy a magas sarkak hosszú távon a barátaink és ne az ellenségeink legyenek. 

1. Mindig a kisebb kihívású cipők megvásárlásával kezd a vásárlást. Úgy értem, hogy ha soha nem volt rajtad ilyen, vagy már egy jó ideje nem viseltél még csak 3 cm-es sarkakat sem, akkor ne egy 12 cm típussal kezdj. Vagyis kezdhetsz vele, csak nem annyira lesz sikerélményed! :) Elsőként én a magasabb talpú, úgynevezett platformos cipőket ajánlom, amiknek van bokapántja. Ezekben lehet szerintem a legkönnyebben megtanulni a járást, mert kellemesen magasított a talpuk és a pánt miatt még arra sem kell vigyázni, nehogy leessenek az ember lábáról. Ide értjük azon csizmákat is, amik tartják a lábat és platformosok.

2. Cipőboltban vásárlás előtt próbálj fel mindenféle sarokméretből egy-egy darabot még akkor is, ha neked éppen az a modell nem annyira tetszik. Rá kell jönnöd, hogy melyik számodra a legkényelmesebb sarokmagasság. Ez azért is fontos, mert minél nagyobb a lábad, annál könnyebben hordasz magasabb sarkú cipőket. Tényleg. Ezért is könnyebb a modelleknek, mert az égimeszelő magasságuk hatalmas praclival is társul. :)

3. Ha megtaláltad a szerinted neked megfelelő sarok magasságát, akkor jöhet a próba. A kiválasztott cipőben emeled fel a földtől 2-3 cm-re a sarkadat, ha ez könnyedén megy, akkor ez a neked való sarok. Ha nem sikerül, akkor bizony alacsonyabbra kell váltanod, mert nem is fogsz tudni benne szépen menni. Ha átment a teszten, akkor semmi más dolgunk nincs, mint sétálni a boltban és tesztelni a cipellőt. Ne felejtsük el a legfontosabbat, hogy minőségi cipőt válasszunk, aminek az anyaga kellőképpen hajlékony, idomítható, hogy könnyen be tudjuk magunknak törni a cipőt.

4. Most jön az egyik legfontosabb szabály, amit sokan el szoktak felejteni. Tornáztasd a lábadat! Bizony, vannak pontosan a magas sarkak viselésére vonatkozó rövid edzések, melyeket, ha gyakran elvégzel, akkor a lábad azon izmai erősödnek meg, melyek azért felelnek, hogy a tűsarkak egyre kényelmesebbek legyenek. És hogy ne lehessen kifogás ebből, itt az én kedvenc videóm ebben a témában. De kérlek benneteket, tényleg edzétek az izmokat, mert nincs csúnyább, mint ha valaki egy szép cipőben nem bír megfelelően járni!


5. Gyakorolj, gyakorolj! A megvásárolt cipőben mindig a lakásban mászkálj először, aztán folyamatosan növelve ezt az időtartamot, kimehetsz az utcára is egy-egy rövidebb sétára. Ha lehet, akkor ne egyből egy 8 órás partira vesd be az új szerzeményedet vagy ha mégis ezt tervezed, akkor vigyél váltócipőt. Arra figyelj, hogy járáskor mindig a sarkadat tedd le először, csak aztán a lábfejedet, mert nagyon csúnya, ha ez fordítva történik. A legjobb, ha otthon egy nagy egész alakos tükör előtt gyakorolsz, mert abban látod a tartásodat is a cipőben + magabiztosabb is leszel a látványtól. Az otthoni gyakorlás előnye még, hogy karcossá válik ettől a cipő talpa, amitől kevésbé fog csúszni. Ha ez nem valósul meg, akkor egy kocsikulccsal óvatosan meg tudjuk karcolgatni az alját ugyanezért a hatásért. 

6. Ne szégyellj segédeszközöket használni. Már olyan szuper hűsítő párnák, tapaszok stb.-k vannak, melyeket a magassarkúba be lehet tenni, hogy vétek lenni szenvedni, ha megkönnyíthetjük a saját dolgunkat. Nem szeretnék semmilyen márkát ajánlani, mert mindenkinek más válik be, kísérletezzetek!

7. Az új cipő első használatakor törekedj arra, hogy 20 percenként le tudj ülni a cipőben. Ilyenkor ne vedd le a cipőt, mert ha kiveszed és picit megpihen a láb, akkor megduzzad és csak még nehezebb lesz visszavenni a cipőt, és menni benne.  

Hamupipőke a bizonyíték arra, hogy a cipők igenis meg tudják változtatni az életedet! 


 Forrás ide kattintva!

8. Séta közben új cipőben mindig igyekezz egy pontra fókuszálni, ami NEM a lábad előtti kövön van. Ne bámuld folyamatosan a földet, nincs annál csúnyább, mint egy önbizalom hiányos lány egy magassarkúban. Ilyenkor mindig rám jön a megmenthetnék, leemelném a cipőről és megvigasztalnám. Mert olyan kis szerencsétlennek tűnik. Szóval mi nem vagyunk ilyenek, mi magabiztosak vagyunk, edzettünk rá, gyakoroltunk, ezért muszáj felszegnünk a fejünket. Mivel rövidebbeket lépsz egy magassarkúban, mint egy tornacipőben, nem kell rohanni, tartsd a neked kényelmes saját tempódat és hidd el, hogy szuperül nézel ki! 

9. Bár nem ide tartozik szorosan, de muszáj megírnom, hogy nem hordunk harisnyát nyitott orrú cipővel, főleg nem magas sarkú cipővel. Nincs ebben kérdés! Csak nem tesszük, és kész! :)

10. Magas sarkakon járkálni fárasztó mulatság, ezért a levétel után jutalmazd meg magad egy frissítő masszázzsal és egy pár perces tornával! Hidd el a lábaid meg fogják neked ezeket hálálni. És hogy ezt se lehessen elsumákolni, itt egy tipp erre a tornára is: 

Szóval magas sarkakra fel csajok! Gyerünk gyakorolni! :)))

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése