Olvass minél többet!

Dream into reality project 7. nap, cél: Olvass többet!

Kép forrása ide kattintva!
 Ezt szerintem nem is kell túlragoznom. A könyvek egyszerűen élvezetet okoznak. Elvarázsolnak, új világot teremtenek körénk, körbevesznek új szereplőkkel és valahogy egy könyv elolvasása után mindig egy kicsit többé válunk. Nem igazán tudom, hogy miért, de így van, még a legrosszabb könyvek esetében is. Lehet, hogy csak egy szó vagy egy mondat, ami megmarad belőle vagy egyetlen cselekmény, vagy valakinek a gondolatával tudsz azonosulni vagy abszolút nem, mégis mindegy, mert mind mind a részeddé válik, és benned él tovább. Ezért is fantasztikusak a könyvek szerintem. Mindig ott vannak, ha boldog vagy, ha szomorú vagy, nem kell hozzájuk semmi, csak idő és egy kényelmes kanapé. Na jó, nekem szóba jöhet még ágy, asztal, padló és bármilyen olyan felület, amin olvasni lehet. A póz is mindegy, egyszerűen a jó könyvek esetében fanatikussá tudok válni. Csak olvasnom kell. Nem bírom letenni. Ezt valószínűleg anyutól örököltem, aki könyvtáros volt, de mára iskolatitkárrá lett. Ő szerettette meg velem a könyveket, ő olvasott nekem esténként. Mellé jött még a nagyim, aki képes volt a kedvemért még az ebédek mellett is olvasni. Nem véletlen, hogy nagyon lassan ettem abban az időben, csak hogy minél tovább tartson a fejezet olvasása a könyvből. Milyen szép idők is voltak azok!

Tavaly elég hektikusan olvastam. Sokszor fogtam arra, hogy nincs igazán időm erre, mert sok a munka, a háztartás, Zs-vel is kell foglalkoznom. Aztán a sok halogatás miatt nagyon-nagyon súlyos elvonási tünetek jöttek. Vagyis képes voltam napokig a szabadidőm minden pillanatát olvasással tölteni. Ebben az évben a célom az egyensúlyra törekvés a könyvek terén is, mert nem lehetséges, hogy nem olvasok, mert tényleg nem tudok nélküle élni. Mivel kibírtam a ciprusi élet legnagyobb árnyoldalát (azonkívül, hogy nincs fűtés a lakásban), hogy nem tudtam elég könyvet otthonról elhozni költözéskor (nagyon kevés dologra jó az a 23 kg, ami repülőn hozható), az elektronikus könyvek felé vitt kényszerből az élet. Mivel vásároltunk egy tabletet, ezért végre újra csak gyarapíthatom a könyvek számát, amit el kell majd olvasnom. 

Igazából mindenevő vagyok könyvek terén. Tényleg. Mindenféle típusból vannak kedvenceim, de lássunk néhány olyat, ami most van tervben, hogy elolvasom! Nem lesz annyira hosszú a lista, mert mint írtam, igyekszem ebben is a mértéket tartani, hogy mindig legyen mit olvasnom, de mégse töltsek egy hetet csak egy könyvvel. Azért, mert Zs. hülyét tud kapni attól, hogy nem lehet hozzám szólni + én is imádok ezen kívül még sok más dolgot is csinálni. 

Na akkor lássok, hogy mik azok, amik most a legjobban vonzanak:

Tűz és Jég dala 3. kötet: Mert elvarázsolt a sorozat. Be kell vallanom, ez azok közé a könyvek közé tartozik, ahol előbb láttam a belőle készült sorozatot, de így sem csalódtam. Sőt, inkább meglepődtem, hogy még az első két könyvig azért próbálták követni a cselekményeket is az HBO-nál. Szóval kíváncsi vagyok a folytatásra, de itt már előreveszem a könyvet és csak utána jön a következő évad.

Albert Györgyi: Miért pont én?: Valószínűleg ez lesz az a könyv, amin nagyon fel fogom magam idegesíteni, ezért mindig halogatom, hogy elolvassam. Félreértés ne essék, nagyon szerettem Györgyi munkásságát, de sok esetben a nyilatkozataitól, a személyiségétől levert a víz. De pont ezért, mert annyira ellentétes személy volt, mint én, érdekel az élete. Sajnálom, hogy ezeket már csak múlt időben mondhatom róla.

Akarom ezt a fotelt, ötlet innen!

Robert Betz: Lépj ki a régi cipődből: Szerintem ezen nem kell sokat magyaráznom, valahogy ezért is jött létre ez a projekt a blogon, hogy ne csak mindig a régi cipőmben járjak, mert az unalmas.

Brian Tracy: Phoenix szemináriuma: Ezt már olvastam többször, de nagyon szeretném újra elolvasni ebben a hónapban, mert nagyon nagy mágusnak tartom őt a maga területén, és végre élőben is láthatom. És szeretném feleleveníti az előadás előtt.

Timothy Ferris: 4 órás munkahét: Hát, ezen nincs mit magyarázni. Akarom, hogy négy órás legyen a munkahetem. :)))

Zabhegyező: Mert nagyon szégyellem, de ez valahogy kimaradt. Komolyan nem tudom, hogyan, de elmaradt. És szeretném pótolni, mert bár nem gondolom, hogy az alapműveltség része lenne már, de azért a nagy klasszikusokat szerintem érdemes elolvasni. 

És még néhány olvasmány, ami csak úgy érdekel, különösebb indok nélkül: 
Karen Blixen: A halhatatlan történet
Harlan Coben: Az erdő
Fejős Éva: Dalma
Sophie Kinsella: Kétbalkezes istennő
Popper Péter: Felnőttnek lenni

Hát ennyi, de még biztos vagyok benne, hogy ezer és ezer impulzus fog érni, szóval igyekszem szépen sorjában haladni. 

Ti mit olvastok?

Puszi: Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolitaCipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése