Péntek Enikő brutálisan hatékony!

Dream into reality project 18. nap, cél: Péntek Enikő testre szert tenni!

Komolyan. Imádom ezt a nőt! Én nem szoktam így lelkesedni magyar edzőkért, de ő megérdemli a legnagyobb dícséretet részemről. Nagyon sok ideig azt éreztem, hogy a magyar edzővideók és DVD-k között nem igazán fogom megtalálni azt, ami nekem a leginkább megfelel. Nem tudom, hogy ennek mi lehet az oka, de valahogy a külföldi trendek mindig közelebb álltak a szívemhez, mint a magyar legújabb alkotások. És nem azért, mert azok sokkal modernebbek voltak vagy trendibbek, mert például most is imádom Billy Blanks Tae Bo edzéseit, pedig nem mai darabok. De valahogy az itthoni DVD-re felvett órák nem voltak túl izgalmasak. És itt nem a hatékonyságról beszélek, mert azt senkitől sem vitatom, csak tőlem álltak távol ezek a dolgok. Ennek valószínűleg az is lehet az oka, hogy Tatarek Rezső (Imádom!) nem készített igazi IronBoxos DVD-t, mert akkor nem is ezzel kezdődne ez a bejegyzés. De mivel Rezsi ezzel nem kényeztetett el minket, ezért maradt a többi edzőre való tornázás. Kisebb, nagyobb sikerrel és örömökkel.

Kép forrása ide kattintva!

Tatarek Rezső a FittArénán (hát lehet nem szeretni???)


Rubint Rékával a rengeteg guggolás a gondom és az, hogy minden egyes DVD-n ugyanazt csinálja. Abszolút nem vitatom tőle, amit elért, mert zseniális a marketingje + ahogy felépítették ezt az egész Update imázst, de valahogy számomra unalmas a torna és megőrülök a hangjától. Bocs, senkit ne akarok megbántani, mert azért néha én is erre edzem (popsira az egyik leghatásosabb edzése van szerintem) , de az a hang..... nagyon komolyan súrolja az ingerküszöbömet. 

Béres Alexandrának szuperül felépített, kímélő, de mégis hatásos gyakorlatai vannak, de elképzelni nem tudom, hogy mindig az ő tornáira edzek. Ebben számomra nincs igazi kihívás. Nem a gyakorlatok nehézsége miatt, hanem egyszerűen nem köt le annyira, hogy hetente többször is elővegyem. De nagyon szeretem azt, ahogy beszél. Minden mondatából árad a mosolygás, a kedvesség és az élet szeretete. Szóval nem rossz, de nem az igazi. 

Katus Attiláról sok mindent nem tudok mondani. FittArénákon szoktam kipróbálni a tornáit, nem rosszak, de valahogy nem az én stílusom. Norbit annyira mókásnak tartom a DVD-in, hogy nem bírom megcsinálni. Komolyan, láttátok már a Gladiátoros DVD-t??? Nézzétek meg, mert kihagyhatatlan: Norbi asszem karddal és még valamilyen fegyverrel edz, angolul gagyok egy külföldi nőnek és egy kis ágyékkötőt visel. Ha jót akartok röhögni, tessék megnézni! Na ilyen okból elég kizárt, hogy egy 160 cm-es ember legyen az, aki hetente többször is leköt, bármennyire is hatásos. De a tisztelet és egyebek rá is ugyanúgy vonatkozik, mint Rékára. Czanik Balázs capoeira videói nagyon jók, én szeretem őket, de részemről kihagyhatta volna belőle a modell lányokat, mert annyira nem motiváló látni, ahogy a torna közben kikészülnek és nem tudják normálisan bemutatni a gyakorlatokat. Ettől eltekintve gyakran veszem elő őket, mert hatásosak és nem unalmasak. 

Aki nem látta volna, ilyen volt a FittArénán:

Na és itt jutottunk el a mai célhoz, mert már hosszú hetek óta ismerkedek Péntek Enikővel. Nem igazán régen hallottam róla először (vagyis a FittArénán ismerkedtem meg vele bővebben, melyről videó alább), mert valahogy nincs annyira marketingelve, mint a többi oktató, de hál istennek egyre több emberhez eljut. Szerintem fantasztikus, amit és ahogy csinál. 

Fittaréna videó, szuper volt, amit Gárdus Bencével műveltek, majd kiköptem a tüdőmet is... :)))


Hogy miért gondolom ezt?

1. Mert Péntek Enikővel kapcsolatban azt érzem, hogy inkább adni szeretne az embereknek, mint elvenni tőlük. Mert ingyenesen összeállít intervallum edzéseken alapuló kis  videókat, amik bárkinek hozzáférhetőek az oldalán, amit ide kattintva érhetsz el. Ezekhez csak annyira van szükség, hogy előre az ember megnézze a videón szereplő gyakorlatokat, beállít egy tabata timert és máris mehet az edzés. Akár mindegyik nap más videót is választhatsz, ahogy a kedved tartja. 

2. Mert nagyon kedves. Mind a videókon, a DVD-in, mind a hozzászólásaiban, mind a róla szóló cikkekben nagyon kedves, tündéri lány. 

3. Mert 2 gyermekes anyukaként így kinézni.... le a kalappal előtte. Komolyan, nekem nagyon bejön az egész testfelépítése. Nem szeretnék ennyire izmos lenni, de valami hasonlót el tudnék magamon képzelni. 

4. Mert iszonyúan hatékonyak az edzései. Tényleg! Pedig én nem szoktam mindenkit dicsérni. De Enikő kivétel. Ezek az intervallumon alapuló Zóna edzések zseniálisak. Hogyan kell elképzelni mondjuk egy DVD-t? Egyszerre több izomcsoportot mozgat meg különböző intervallumokban a videókon. Pl. 20 másodperc munka, 10 másodperc pihenő, aztán újra munka. Így tartva szinten állandóan a pulzusodat, és ezzel megadva a testednek a kellő terhelést. Meg kell mondanom, hogy nagyon kemények, pedig én még csak a Zóna 1 (ma avattam fel belőle egy brutál kardiót) és Zóna Light videókra edzek rendszeresen, de brutálisan hatékonyak. Nem csak ennek köszönhető, de biztos, hogy vastagon benne van, hogy már látszanak is rajtam az eredmények, aminek nagyon örülök. 

5. Gyárt havi edzéstervet mindig aktuális tanácsokkal! Ehhez nem kell mást tenni, csak feliratkozni a hírleveleire. Az edzéstervben állít össze heti edzéseket a videós tornáihoz és az összes DVD-jéhez, ami azért jó, mert azoknak is segít, akik nem akarják megvenni a videóját. Ja és hatalmas pluszt pont, hogy nem csak DVD-n lehet a programokat megrendelni, hanem letölthető verzióban is, ami nekem, külföldre szakadt hazám fiának nagyon szuper dolog, és hálás vagyok neki. 

Szóval összefoglalva, próbáljátok ki. Mert az edzései rövidek (utálom a 60 perces szenvedéseket!, brutálisak, hatékonyak és nagyon komolyan formáznak. Mert Enikő annyira szerethető a videókon. Mert tényleg jó példakép. Vagy egyszerűen csak azért, mert felkeltettem a kíváncsiságotokat! De egy hiba azért itt is akad, a ma felavatott Zóna 1 DVD-nek borzalmas a zenéje. Tehát mellé készüljetek valami pörgősebb aláfestős zenével, mert a saját zenéjétől szerintem meg lehet bolondulni. De ugye a hatékonyságáért mindent!

Ti próbáltátok már Péntek Enikő edzéseit?

Dorka

Hogy mi is ez a Dream into reality project, arról ide kattintva olvashatsz! 

https://www.facebook.com/kozmopolita
 

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

9 megjegyzés:

 1. Most kezdtem el Enikő zóna videóira tornázni és tényleg olyan az egész, ahogyan leírtad. A hatékonyságot nem tudom, mert én még csak az izomlázat érzem, de azt brutálisan. :D

  VálaszTörlés
 2. Ugye, hogy mennyire brutális? Tudom garantálni, hogy hatékony, ugyanis hihetetlen formálódást okozott nálam egész rövid idő alatt! Szóval kitartás, szuper lesz! :)))

  VálaszTörlés
 3. Most olvastam a blogodat (pedig soha nem olvasok blogot), de olyan kedvet csináltál hozzá...:D Reggeltől kezdem is - mert ma már túl vagyok egy Rékán! Kis "lazításnak" tudom mellé ajánlani Tracy Anderson videóit (ő Madonna edzője volt), nem használ súlyokat de izomlázat okoz. Én unokatesóm feleségétől hallottam Enikőről, de egyáltalán nem ismertem a munkásságát. Tényleg mindenhol azt írják, hogy hatékonyabb Rékánál is. Te hány hete tornázol rá ha megkérdezhetem?

  VálaszTörlés
 4. Nagyon örülök, hogy olvasod a blogomat, köszönöm! Nagyon szeretem Tracy Andersont, már róla is írtam egy bejegyzést, mert nagyon kár, hogy itthon nem annyira ismert: http://kozmopolita.blogspot.hu/2013/04/otlet-szerda-tracy-anderson-edzesek.html Péntek Enikővel tavaly év vége környékén ismerkedtem meg, de komolyabban csak januártól edzek. Most, hogy hazajöttem, nagyon sokan megdicsértek, hogy látványos az edzéseim eredménye,nagyon sokat alakultam, aminek nagy részét neki is köszönhetem .Én nagyon szeretem, hogy rövid, de komplex és hatásos edzései vannak!

  VálaszTörlés
 5. Szia! mennyit edzel egy héten?én most kezdtem el a zóna light-ot, van feleslegem bőven...sajnos több mint felénél feladtam. Majd talán holnap jobban megy!:)

  VálaszTörlés
 6. Én 10 kiló minusszal csak hálás lehetek Enikőnek.Nélküle a videói,dvd-i és a tornavideo.hu -n levő étkezési tanácsai nélkül nem ment volna.Akiknek túlsúlya van ,azoknak nagyon ajánlom,hatásos és ki van zárva ,hogy megund!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Teljesen igazad van, Enikő abszolút függőséget okoz, nekem ő a második nagy szerelem edzésben Shaun T mellett. Minden hangulatra, edzettségre kínál megoldást, és a személyisége abszolút átjön a videókon! :)
   Úgy örülök, hogy mások is így szeretik, és egyre többen ismerik!
   Dorka

   Törlés
 7. Szia! A blogbejegyzésed minden szavával egyetértek:) pont ez gondolom a felsorolt edzőkről/edzésekről. Nálam mostanában kezdődött az Enikő imádat, meg persze Shaun T:) Üdvözlettel: Melinda

  VálaszTörlés
 8. Szia!
  Király ez a cikk, nagyon kedvesek nekem is ezek a videók és abszolút egyet értek. Rengeteget keresgélek a neten, hogy találjak még ilyen edzőt, mint Enikő. Sajnos nincs a piacon sok ilyen edző. Bár most találtam egy lányt, aki őrült jól ír, nagyon jó alakja van és állítólag most készül kiadni dvd-t. Szerintem jó, ő Palkó Noémi.

  VálaszTörlés