Próbáljatok ki új dolgokat!

Dream into Reality projekt 19. nap, cél: Mindenféle újdonságot kipróbálni!

Voltak és valószínűleg lesznek is olyan napok, amikor nem igazán lesz időm megírni az általunk kipróbált újdonságokról szóló napi bejegyzést, vagy esetleg az aznapi újdonság nem annyira nagy dolog, hogy egy teljes cikket szánjak neki, ezért arra gondoltam, hogy a Dream into Reality projekten belül lesznek olyan posztok, amikben több kipróbált dologról is leírom a véleményemet! Íme az első, ami a nagyon  húzós és fárasztó elmúlt hetekben kimaradt!

1. A legkönnyebb módja a fokhagymapucolásnak!
Tudom, hogy nem valami nagy szám ez a dolog, de mivel én nem olyan régen hallottam róla, és nekem megváltoztatta a technikámat, gondoltam egy ilyen kis bekezdést megér az az Uncle Ben-szes videó, amit láttam. Első pillanatra nem hittem benne, hogy tényleg működik, de mióta megnéztem és kipróbáltam, a megvásárolt fokhagymát már nem egészben, hanem megtisztított gerezdekben tárolom egy kis műanyag dobozban a hűtőben! Nagyon meggyorsítja így a már tisztított fokhagyma a főzés folyamatát! Itt a videó, ami alapján mi is kipróbáltuk ezt:


2. Batyus húsi átalakítva, vagyis az olaj nélküli oldalas!
Az alapreceptet megnézhetitek ide kattintva, de én egy kicsit átalakítottam az otthon lévő hozzávalók alapján és meg kell mondjam, nem bántam meg, sőt, egyszerűen imádtam! Így néz ki az én verzióm, nagyon éhes, sokat evő pasikra specializálva. :)))

Hozzávalók:

fejenként 1 szelet tarja
húsonként 1 fél fej vöröshagyma
húsonként 1 evőkanál magos mustár
2 szelet szalámi húsonként
1 darab virsli húsonként
reszelt sajt
olaj
só, bors

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. A hagymát vékonyan felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük kb. 200 fokra. Az olajon pár perc alatt megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát. Alufóliából egy kétrétegű batyut készítünk. Rákenünk 1 evőkanál mustárt, rátesszük a hagymát, szalámit és a virslit. Majd az egészet sózzuk, borsozzuk. Az alufóliát légmentesen becsomagoljuk a hús körül, sütőrácsra emeljük, és kb. 90  percre betesszük sülni. Ha kész, kibontjuk a batyut, a húst megszórjuk a reszelt sajttal, és rápirítjuk a forró sütőben.

3. Fogkrémmel a kocsink lámpáinak tisztaságáért
Már nagyon régóta szemezünk a drága eszközökkel, krémekkel, tisztítókkal, amik a sárga és szürke árnyalatot eltüntetnék a mi Totink fényszórójáról. Nem tartom magam egy zsugori embernek, de elkérni 20-400 eurót egy kvázi egyszeri tisztításért, amit én végzek el a két kezemmel, nem igazán tartom jó üzletnek. Ezért nekiálltam kutatni az interneten az egyéb technikák után kutatva és képzeljétek, meg is lett rá a megoldás. A fogkrém. Igen, jól olvastátok, semmilyen high-tech kütyü vagy ilyesmi nem kell hozzá, csak egy mezei fogrém, amit mi 0,75 euróért vettünk és persze a maradékot elhasználjuk. És tényleg működik a dolog! Szuperül látszik a különbség, 5 perc alatt kész voltunk és még jó móka is volt! Itt egy videó erről is: 


4. Kínai ízekre vágytam és valami iszonyú finomság lett belőle
Eddig nem igazán voltam oda az édes-sós ízek keveredéséért, de valamelyik nap annyira megkívántam az általában kínai büfékben kapható szotykos, kicsit édeskést szószt hússal, hogy egész nap nem ment ki a fejemből. Mivel aznapra csirkeszárny sütése volt betervezve, ezért arra kerestem hasonló receptet, amit hamar meg is találtam. Annyit csináltam, hogy én még bonyolítottam ezt egy kis külön hagymás-gombával plusz változtattam picit az arányokon. Az alaprecept az Éva Magazinból származik, ide kattintva nézhetitek meg! 

Körülbelül így nézett ki, forrás ide kattintva!
Hozzávalók: 
8 db csirkeszárny (két részre szedve)
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál méz
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
só, bors

Gombához
1 kis doboz szeletelt gomba
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 kanál szójaszósz
2 kanál méz

Keverjük össze a szójaszószt, a mézet, a fokhagymát és a pirospaprikát egy tálban. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük a szószba a csirkeszárnyakat és hagyjuk pácolódni minimum 1 órát. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a szárnyakat egy hőálló tálba, és süssük készre kábé 45 perc vagy 1 óra alatt (sütőtől függ). Amíg sül, készítsük a gombát! Vágjuk apróra a hagymát és a gombaszeleteket. Egy pici olajon kezdjük el pirítani a hagymát, majd dobjuk rá a gombákat. Amikor már a felére pirultak, akkor adjuk hozzá a mézet és a szójaszószt. Köretként mi rizst ettünk hozzá!

Ti milyen újdonságokat csináltatok a héten?

Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolita

 

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése