Segíts másoknak, önkénteskedj!

Dream into Reality project 8. nap, cél: nevezni a Limassol Marathonra!

Bocsánat, hogy kihagytam egy napot, de elég sűrűek voltak mostanság a teendőim, ezért nem igazán tudtam arra koncentrálni, hogy minél több újdonságot csempésszek az életünkbe, mert örültem, hogy élek és ágyba kerülök. De mivel nem kőbe vésett szabály, hogy nekem minden nap kell blogot írnom, ezért a 365 napos kihívást teljesíthetem én akár 400 nap alatt is. A lényeg, hogy feldobjam az életünket, és minél több új kalanddal legyünk gazdagabbak!

Na, de térjünk vissza a mai kihívásomhoz! Hát, most biztos, hogy azt gondoljátok, hogy mekkora hős vagyok, hogy a Limassol Marathonon gondolkozom, de több szempontból csalódást fogok Nektek okozni, amiért én előre elnézést is kérek. :) Nem én fogok futni, hanem Zs. és nem csinálja meg a teljes maratont, csak 10 km-t. Csak... :) Na mindegy, szóval én még ennyit sem tudnék futni, ha őszinte akarok lenni, mert ezzel a futás dologgal ki lehet kergetni a világból. Többször próbáltam ezt a mozgást megszeretni, de semmi eredménye nem volt. Komolyan. Én még ennyire nem utáltam sportot, mint ezt, unalmas, nincs zene, nincs igazi társaság, motiváció és cél. Csak úgy... futsz...nem értem én ezt. De minden egyes embert, aki fut, tisztelek és nagyon irigylek, mint minden olyan valakit, aki valami ősi tudás birtokában van, amit én sosem fogok tudni megszerezni. Ilyen pl. Zs is. Ő tud és szeret is futni. Tiszta ufó! Mondjuk ez abból is lejön, hogy velem van, szóval nem vagyok nagyon meglepve. 

Egy magyar induló is volt. Kép forrása ide kattintva!
De ezzel a döntésével tényleg igazi hőssé lépett elő, hogy március 23-án időjárási viszonyoktól függetlenül rajthoz áll, és nekiindul ennek a hatalmas feladatnak.  Nagyon büszke vagyok rá. És innentől igyekszünk az edzéseinket egymáshoz igazítani, hogy fejlesszük az ő állóképességét, és kibírja ezt a 10 km-es kihívást. És persze újra adok esélyt magamnak, hogy megkedveljem ezt a cudar sportot Zs. felkészülése közben. Hátha átragad az ő lelkesedése rám is, és nem csak a zenével megspékelt órák lesznek a kedvenceim, hanem végre felvehetem a nyúlcipőt és futhatok. Majd meglátjuk, de az biztos, hogy nem fogunk unatkozni sportolás terén. :)

De azért én is kihívás elé állítom magam a Limassol Marathon idejére! Úgy döntöttem, hogy önkénteskedni fogok ezen a rendezvényen. Már nagyon régóta szemezek az önkéntes dolgokkal, mert úgy gondolom, hogy éppen ideje, hogy visszaadjam a sorsnak, istennek vagy aki felettünk van, azt a jót, amit kapok tőle nap mint nap. Ezért szeretnék másoknak önzetlenül segíteni. Mert adni olyan jó érzés. Szerintem sokkal jobb, mint kapni. Tudom, hogy furán hangzik, de én amúgy dolgozni is nagyon-nagyon szeretek. Mert olyan jó tudni, hogy a munkámnak haszna van, hogy másoknak a segítségére szolgál, hogy megbecsülik. Nem azt mondom, hogy ingyen is elvállalnék olyan munkákat, amiket nagyon szeretek, de hiszek benne, hogy sokkal jobban megéri kevesebb pénzért olyan dolgokat csinálnod, amit imádsz vagy tényleg szeretsz, mint egy halom pénzt megkeresni egy olyan munkával, amitől gyomorgörcsöd van, ha csak rá gondolsz. 

 Mivel azért sokat dolgozom, kevés szabadidőm van, nagyon hosszútávú dolgokat, mint pl. elmenni Afrikába segíteni hónapokra (pedig szeretnék) nem igazán tudok megvalósítani, ezért úgy gondoltam, hogy előbb egy könnyített kihívással indulok neki az önkéntes munkának. Ez a Limassol Marathon szuper kezdetnek tűnik, mert semmilyen speciális tudást nem igényel, mégis elég nagy rendezvény ahhoz, hogy fantasztikusan új dolgokat tapasztaljak meg az életemben. Szóval induljon a regisztráció, és nézzük meg, hogy D. mint önkéntes mennyire válik be egy futóversenyen. 

Ugye, milyen mókás lesz? 

Puszi: Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése