Heti áttekintő: 12. hét

Nehéz hét volt csupa hullámvasutas pillanattal. De kifelé megyünk belőle, szóval van remény. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs egy csomó mesélnivalónk erről az időszakról is. De lássuk is!

Mi volt a hét legszebb pillanata?
A meleg, majdnem nyári napsütésben Zs-vel biciklizni a tengerparton. Élvezni a szabadságot, és ahogy fújt a szél az arcunkba. Valami fenomenális élmény volt. Aztán leülni a napsütésben a Starbucks teraszára és békében karamellás Latte Macchiatot kortyolgatni, és répatortát enni. Vagyis Zs. répatortájából lopkodni.

Kép forrása ide kattintva!
 Melyik volt a kedvenc edzésem a héten?
Bármennyire is furán hangzik ez, de a héten a Callanetics alapprogram gyakorlatai voltak a kedvenceim. Az egész napos ülés után nagyon hálás volt érte a testem, plusz izzadás nélkül annyit hasaztam benne, mint még lehet, hogy sosem. Szóval meglepően jó maga az edzés, és állítólag sokan mondják, hogy rengeteget formálódtak tőle centikben is. Persze elsőre az egész videó nagyon-nagyon vicces a retro ruháikkal, hajukkal stb., de ugye a cél szentesíti az eszközt, vagyis nem a külcsínt nézzük, hanem a belbecset. Magát az edzést innen vásároltam meg 850 Ft-ért letölthető verzióban.

Melyik heti újdonság, amit kipróbáltam, tetszett a legjobban?
Készen van végre a konyhakertem! Igen, hosszas vacillálás, utánaolvasás után úgy döntöttem, hogy nekivágok annak, hogy a teraszon termesszek növényeket. Annyira tipikus, hogy elmentünk bevásárolni, és D. kosarába csak zöldségek kerültek, a virágokra pedig még csak egy pillantást sem vetettem. Nem igazán vagyok egy csajos lány, be kell látnom. De valahogy nem dob fel reggelente egy virágillat a teraszon, mert én a bazsalikom és a menta illatát érzem "virágillatnak". Tehát maradtak a zöldségek, amikből első körben vásároltam: paradicsomot, hagymát, salátát, spenótot és petrezselymet. Persze egyből az elején elmértem a tövek mennyiségét, így vissza kellett menni újabb ládákért és földért a boltba, de nézzétek meg, hogy mennyire megérte a fáradozás. Persze ma szél- és homokvihar van, de nem adom fel a kertészkedést. :)))


 
Kedvenc zene, ami nem megy ki a fejemből: Rúzsa Magdi Egyszer. Mert olyan egyszerű, fülbemászó, jó a szövege, és benne van Magdi teljes személyisége. Alig várom, hogy Zs-vel otthon legyünk, és elmenjünk egy Magdaléna Rúzsa estre. Mert erre a lányra semmilyen más szót nem lehet használni, csak azt, hogy zseniális.

Melyik heti élményemet tartottam a legviccesebbnek?
Elestem a Lidl-ben. Igen, én ilyen típus vagyok, hogy magamon tudok a legjobban röhögni, ezért evidens volt, hogy ez pillanat kapja meg a heti best of címet! Főleg azért, mert szoknyában és magas sarkúban az esés utáni legfőbb gondom az volt, hogy ugye a kezemben lévő három túró épen maradt. Biztos, hogy ezért nem nézett senki sem hülyének. Még szerencse, hogy Zs. már a pénztárnál állt, mert tuti, hogy besírt volna a röhögéstől, ha ezt látja. 


És a legrosszabbnak?
Kell ennél többet írnom, mint hogy Cipruson lakunk? Szerintem egész Európa rólunk beszél, és remegve várja, hogy az itt kialakult válságnak milyen rövid- és hosszútávú hatása lesz az ő országára. Tehát most állunk és várunk. Várjuk, hogy mi lesz a fizetésekkel, a bankokkal, a Zs. cégével, vagyis mindennel. Még bármi lehet, és annak az ellenkező is előfordulhat. Utálom a bizonytalanságot! 

Kedvenc filmem vagy sorozatom, amit a héten néztem?
Jaj, erre nagyon-nagyon könnyű válaszolni. Megnéztük a Pi életét és teljesen elvarázsolt a film! Nem is tudom, hogy mikor láttam ilyen filmet utoljára. Mert ebben az volt a legérdekesebb, hogy nem is igazán tudom, hogy mitől szerettem annyira. A jó mondanivalójától, a gyönyörű látványvilága miatt, a szerethető szereplők miatt, a varázslatos történet okán, vagy mindegyik miatt egyszerre?! Nem tudom, de odabilincselt a tv elé másfél órára, és több lettem tőle. Sokkal több. És az egyik szerintem nagyon  lényeges gondolat a Pi életéből, amit mindenkinek meg kéne tanulnia:

"Fontos, hogy megfelelően zárjuk le a dolgokat az életben. Csak így lehet véget vetni valaminek. Különben bennünk rekednek szavak, amelyeket ki kellett volna mondanunk, de nem mondtunk ki, s a szívünket megbánás tölti el."

Nézzétek meg a filmet, mert nagyon megéri. Már csak a látvány miatt is! 

Melyik volt a kedvenc képem azok közül, amiket készítettünk?

Mert a legrosszabb körülmények között is meg tud élni egy ilyen kis szépség. Ez most átvitten egy kicsit harmonizál a mi hangulatunkkal is. Meg az országéval is.
 
Van még olyan kérdés, amit szeretnétek, hogy megválaszoljak vagy megírjak hetente?

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita
 

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése