A.O. Esther: Összetört Glóriák 1. rész


Összetört glóriák: Elveszett lelkek....

Tudom, hogy a címben már megírtam ezeket a szavakat, de újra meg kellett tennem, mert annyira csodálatosak, hogy nem csak többször kell hangosan kimondanom őket, de imádom leírni is. Elveszett lelkek... egyszerűen dallama van, ami féltve őrzött kincsként hangzik el az ember szájából. Pedig két egyszerű szó csupán, de így leírva egyszerűen varázslatos hatalma van. Mint a könyvnek magának. Elvarázsolt, kuncogtatott, könnyet csalt a szemembe, körülvett, megváltoztatott és kifejezetten jobbá tett. És alig bírtam letenni. Pedig igazán igyekeztem beosztani, hogy sokáig tartson, de még a legnagyobb erőfeszítéssel is 3 nap alatt ki kellett olvasnom. Mert nem lehetett letenni, elvitt egy távoli, csodálatos világba, ahova jó volt elbújni az itteni lét elől. Igazán nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg ezt a mini csodát, amit a könyv tett velem. Mert tudom, hogy Eszter angyalai engem is jobbá tettek, fogékonyabbá a csodákra, az emberi lét szépségeire. És ebben most nincs semmi fellengzés. Komolyan. Ez a könyv egyszerűen fantasztikus. Nagyon-nagyon sok szempontból.

Kép forrása és bővebb infó a könyvről ide kattintva!

1. Egyszerűen szeretek a kinézetében gyönyörködni! 
Igazán gratulálnom kell Eszternek és Dobosy Anikónak, aki a művészeti vezetője volt ennek a kötetnek, mert valami hihetetlenül szépet és igényeset alkottak. Már maga az, hogy egy ilyen kötet kemény borítóval jelenik meg, abszolút a gyerekkoromat idézi, amikor anyu tudta nélkül a paplan alatt olvastam az éppen aktuális kedvencemet. Elegáns, mégis letisztult. És a borítón szereplő kép gyönyörű, a csillagokról nem is beszélve! Azok teszik igazán varázslatossá az egész elképzelést. És hatalmas pozitívumként ki kell emelnem, hogy nem csak a fényes borítókötésen, de magán a könyvön is minden ugyanígy van. Számomra kevesebb nagyobb csalódás létezik, mint amikor leveszem a borítókötést és egy igénytelen, egyszínű könyv néz velem szembe. Ilyenkor úgy érzem, hogy elárultak, és nem is ezt a könyvet vásároltam meg. Szóval összefoglalva, a könyv külseje tízpontos. 

2. A belseje is varázslatosan meg van tervezve!
Kell annál többet mondanom, hogy valódi, igazi, strapabíró könyvjelző van benne... Ugye milyen ritkaság ez manapság? Pedig annyira hasznos eszköz, nem tudom, hogy miért felejtik ki mostanság a könyvekből. És az iniciálék a fejezetek elején... nem tudom, hogy kinek az ötlete volt, de nagyon elegáns megjelenést kölcsönöz a mondanivalónak. A fejléc pedig egyszerűen gyerekkorom ténylegesen kedvenc, régimódi, de már ezerszer újraolvasott könyveire emlékeztet, amitől már az elején a "hazatérés" érzete fogott el, amikor még el sem kezdtem olvasni a könyvet. 

3. Köszönöm Eszter, hogy ezzel a könyvvel megkoronáztad a magyar nyelvet!
Nagyon hiányoltam már egy olyan író által megírt művet, aki hibátlanul használja a magyar nyelvet. A blogomból is kitűnik, hogy a fogalmazással nekem is vannak problémáim, de úgy gondolom, hogy ha valaki könyvírásra adja a fejét, az igenis tudjon 4 szavas mondatoknál többet is írni. Úgy, hogy nem ismétli meg ugyanazt a szót egy soron belül. Szerintem nem lehet ez nagy tudomány, vagy ha igen, akkor tessék más elfoglaltságot választani a könyvírás helyett. A mostanság előforduló magyar fordítói bakikról pedig ne is ejtsünk szót, mert tényleg csak ideges leszek tőle. :) De visszatérve ide! Eszter gyönyörűen fogalmaz a könyvben. Látom magam előtt az általa megírt képeket, világot és olyan, mintha én pontosan ugyanazt álmodnám, mint Ő. Annyira csodálatos a könyv által megírt varázslatos birodalom (főleg a leíró részek zseniálisak), hogy úgy érzem, hogy a könyv olvasása közben én is ahhoz a világhoz tartozó vagyok. 

Kép forrása és bővebb infó a könyvről ide kattintva!

4. Szeretem a könyvben szereplő hősöket!
Bevallom, hogy az elején tartottam ettől az egész angyaltémától. Hogy ettől az egész kap majd valami nagyon giccses hatást. De tévedtem és milyen jó, hogy tévedtem. Nem volt egy picit sem gejl a mondanivalója, persze voltak benne szerelmes romantikus részek, de ugyanennyi részünk volt kalandban, lelki átalakulásban, földi tapasztalásban és a világ kettéosztottságában. Szeretem azt, hogy még az úgymond gonosz hősökkel is tudok azonosulni. Mert az vesse rám az első követ, aki néhány emberrel kapcsolatban nem tudta megérteni azt, amiért Elijah elfordult az Egyetemes Szeretet Törvényétől. Pedig az én alapelvem is az, hogy próbáljam meg az életben és az életemben felbukkanó emberekben meglátni a legjobbat, de ez sokszor nem könnyű. Tehát a lényeg, hogy mindkét oldallal tudtam azonosulni és nagyon tetszett, hogy a könyv se igazából ide, se igazából oda nem billent el. Persze ez alól a "Mágus" kivétel, akit egy igazán hátborzongató figurának tartottam velejéig gonosz szívvel. De biztos vagyok benne, hogy Eszter világában arra is rájövünk majd, hogy ő sem fekete vagy fehér. Mert szerintem a könyv mondanivalója ez. Hogy a világon semmi sem világos vagy sötét, mindenben és mindenkiben van jó és rossz oldal is, igyekeznünk kell megérteni a másik ember gondolkodásmódját, hogy ne csak elbeszéljünk egymás mellett. 

De lassan befejezem ezt a bejegyzést, mert szerintem ez lesz a blog történetének leghosszabb szómenése. És ezt most nagyon erőszakkal kell megtennem, mert a könyvet tényleg nagyon szerettem, és még hosszú-hosszú ideig tudnék róla mesélni. Nagyon várom, hogy apa elhozza (amikor március végén jön Ciprusra) a következő kötetet, amivel szintén tartalékolnom kell, hogy a 3. kötet megjelenéséig beosszam. Bár ismerve magam, maximum inkább újraolvasom őket, hogy gyorsabban teljen az idő! :)

És még egy gondolat Mirzához!
Nem írtam még Neked sem a Mindmegettére, sem a Morzsálós Blogra, pedig régóta elkötelezett és hű olvasód vagyok. De ha már itt vagyunk, akkor szeretném megragadni a szót arra, hogy megköszönjem Neked, hogy voltál és vagy nekem, mert folyamatosan követve a konyhai ténykedésedet, ez adta meg a lökést arra, hogy én is új dolgokat próbáljak ki és más szemmel tekintsek a főzésre. Köszönöm a sok nevetést, mosolyt, emléket és természetesen a nagyon finom kajákat, amiket adtál nekem. Számomra etalont állítottál az emberekkel kapcsolatos hozzáállásoddal, pozitivizmusoddal a blogjaidban. Szóval köszönöm, hogy vagy, voltál és hogy megálmodtad ezt a fantasztikus történetet!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita
 

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése