Szívecskés nyaklánc gyerkőcöknek egyszerűen

A mai Ötlet Szerda ötlete Happy Together blogjáról származik, amit ide kattintva tudtok megnézni. A nyaklánc elkészítése nagyon-nagyon egyszerű, ha beszerzed a hozzávalókat, körülbelül 5-10 perc munkával el lehet készíteni. Akkor jöjjön a szívecske nyaklánc gyerkőcöknek és gyermekes lelkületű felnőtteknek. 

Kép forrás és az ötlet ide kattintva elérhető!
Szükséges hozzá:

  • Egy megfelelő méretű fűzőkarika (méret attól függ, hogy mekkora szívet készítesz)
  • Olyan műanyag, erős anyag, ami varrható (erre a célra vásárolhatunk is ilyen anyagot, de felhasználhatjuk egyes termékek csomagolásait is)
  • Kis golyók, melyek lehetnek műanyagok vagy filcanyagból készültek
  • Egy szív alakú sablon vagy olyan sablon, amit szeretnénk (kör, téglalap stb.)
  • Olló
  • Fonal vagy valami, amivel majd nyakba lehet akasztani a szívecskét
  • Varrási segédeszközök
Azzal kezdjük a műveletet, hogy vágjunk ki a minta alapján a szíveket a műanyagból. Majd varrjuk össze a két kivágott oldalt annyira, hogy a teteje még nyitva legyen azért, hogy a kis golyókat még bele tudjuk tölteni.  (Amennyiben a műanyag sablon nem mozog megfelelően a varrógép alatt, akkor tegyünk alá egy papírzsebkendőt, ezzel téve könnyebbé a mozgását. 

Töltsük meg az elkészült szívet a kis golyókkal úgy, hogy a szív tetején hagyunk egy kis helyet a fűzőkarikának. A golyókat nyomogassuk össze, hogy lássuk, hátha kell még tölteni az anyagba. Ha készen vagyunk, akkor varrjuk végig a szívet. 

Ezután tegyük a szívbe a fűzőkarikát a rajta lévő utasítások alapján (eltérőek lehetnek a különböző típusok). Majd fűzzünk egy hosszú fonalat a karikán keresztül, amin keresztül a gyerkőc nyakába akaszthatjuk a nyakláncot. Kössük meg a fonalat a szívecske karikája felett közvetlenül és a fonal végén is úgy, hogy elég helye legyen a gyerkőc fejének belebújni.

Kép forrás és az ötlet ide kattintva elérhető!
És máris készen is van! Semmi más dolgotok nincs, csak élvezzétek az elkészült nyakláncot! Tényleg könnyű megcsinálni és nagyon fog tetszeni a gyerkőcöknek!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita
 

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése