Szent Patrik napja

Szent Patrik Írország védőszentje, akinek a halálát minden évben március 17-én ünneplik világszerte az írek. Bár tisztában vagyok vele, hogy tőlünk az ír hagyományok elég messze állnak, azért azt gondolom, hogy a jó ötleteket tőlük is el lehet szedni. Nem feltétlenül kell nekünk ezt Szent Patrik napnak hívni, hívjuk egyszerűen a Zöld szín ünnepének, ha ettől jobban érezzük magunkat. Mert bizony ezen a napon a legdominánsabb a zöld szín egyeduralma. Mindenben, legyen az étel, ital, dekoráció vagy akár ruházat. De akkor lássuk is azokat a dolgokat, amiket szerintem a legkönnyebben megvalósíthatunk mi is az életünkben, melyeknek mindegyikét a Pinteresten böngészés közben találtam!

1. Leprikón dobozka, amibe apró ajándékot rejthetünk! 


A leprikónok, ahogy azt már a Harry Potter könyvekből is tudjuk olyan hímnemű tündérek, akik Írországban élnek. A The Dating Divas blogon egy szuper, nyomtatható tervezőre adnak ötlete, melynek segítségével Ti is hasonló dobozkákat tudtok otthon készíteni. Egyáltalán nem bonyolult az egész, és ha nem ezt a mintát szeretnénk belőle elkészíteni, akkor csak annyit kell tennünk, hogy más mintájú papírból vágunk ki egy pont ugyanilyen formát. Húsvétra akár rakhatunk bele csokitallérokat, mert ugye - ezt is a Harry Potterből tudjuk - a leprikón arany nem igazi arany, mert nem marad meg, hanem eltűnik. Így felhasználhatjuk ezt arra, hogy az ismerős gyerekeknek, akik meg akarnak minket locsolni, nem pénzt adunk, hanem ebbe a gyönyörű dobozkába rejtett csokitallért. Az ötlet angolul nem tudóknak is felhasználható, mert a nyomtatási segédeszköz ebből a posztból, pár sorral feljebb is elérhető. A teljes segítség ide kattintva olvasható el!


2. Lóherés hajbavaló kislányoknak

A Szent Patrik nap egyik legismertebb szimbóluma a lóhere, ezért nem hagyhattam figyelmen kívül a Pinteresten való keresgélés közben sem. Ezért most jöjjön egy nagyon egyszerű ötlet Kailo Chic blogjáról, amelyet bármelyik anyuka - még a kézügyesség nélküli is - el tud készíteni a kislányának. Hogy mi kell hozzá? Két különböző színű anyag, tű, cérna és nyúlós anyag olyan hosszúságban, mellyel a gyerkőc fejére tudjuk tenni az elkészült hajbavalót. A képek alapján az angolul nem tudók is könnyedén el tudják ezt készíteni, mert a képek magukért beszélnek.  A teljes segítség ide kattintva olvasható! 

3. Zöld, avokádókrémmel töltött tojás

Mondtam én, hogy ebben a bejegyzésben semmi más nem fog dominálni, csak a zöld szín. Még a főtt tojás is ezt az árnyalatot kapja, akár akarja, akár nem. Hogy pontosan hogyan? Ahogy The Nibble a blogjában megírja. Megfőzzük a tojásokat, a sárgájukat az avokádóval szépen összenyomkodjuk, majd összekeverjük ízlés szerint görög joghurttal, dijoni mustárral, fehér ecettel, sóval, borssal. Keverjük bele az apróra vágott jalapeno paprikát (kihagyható) és a hagymát. Ez így keletkezett masszát töltsük bele a félbevágott tojásokba, majd pár órára tegyük a hűtőbe, amíg összeérnek az ízek. Pontos recept ide kattintva elérhető!

4. Leprikón shake kifejezetten Harry Potter rajongóknak! 

Egy nagyon egyszerű ötlet a The Kitchen is my playground oldaláról. Semmi ördöngösség nincs benne, egy picurka ételfesték teszi zölddé az amúgy finom vaníliás shake-t. De akkor lássuk is, hogy ő mit mond. Tegyünk vaníliafagyit egy nagyobb pohár aljára, cseppentsünk bele kb. 4 csöpp zöld ételfestéket, majd öntsük fel a poharat citromos-lime-s szódával. Keverjük fel, majd szórjunk rá színes díszeket és díszítsük tejszínhabbal. Ennyi is volt az ördöngösség, a teljes recept ide kattintva olvasható!

Tehát, akkor zöld színezésre fel, ha már újra beköszöntött a tél, legalább a körülöttünk lévő dolgok legyenek tavasziasak!

Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolita
Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése