Vadetetőkhöz felszerelt kamerák

Szeretitek az állatokat? Mert én nagyon.... Sajnos a költözés óta nincs igazi háziállatunk, mert a szerződésünk semmilyen élő állatot nem enged a lakásban tartani. Na nem mintha szerintem a hullák annyival barátságosabbak lennének, de ez van, ezt kell most szeretni. De persze a kisördög folyamatosan bennem van, hogy kéne nekünk egy állat, főleg akkor, amikor hazamegyek és látom Caccot anyáékkal. Hiányzik, hogy nem velünk él, és szomorúan nézem, hogy milyen sok pörgést biztosít nekik ez a kis jószág. Mert az állatok tele vannak szeretettel, és valahogy szebbé teszik az ember napjait. Persze Cacc esetében egy percig nem kell azért sajnálni, mert tőlem anyuékhoz került, mert neki ennél jobb helye a földön sehol nem lehetne. Még nálam sem. Pedig higgyétek el, nem volt ott sem rossz dolga. De anyáéknál.... Van neki saját macskaháza... Kell ennél többet mondanom? :) 

De ez persze nem változtat semmit azon, hogy bár nagyon örülök apuék és Cacc boldogságának, de hiányzik az életünkből egy élő állat mindennapjainak a végigkövetése. És mivel a folyamatos utazgatás miatt nem merek bevállalni egy igazi kedvencet, ezért cseles új megoldáshoz kellett folyamodnunk a hiány csillapítására. És igen, rákattantunk két vadetetőhöz felszerelt webkamera nézésére. Félreértés ne essék, ez abszolút nem pótolja az igazi állatokat, de varázslatos látni, hogy a különböző állatok a saját környezetükben viselkednek. El vagyok varázsolva tőlük. Olyan, mintha lenne egy személyes állatkertem, ahol egy csomó típusú állat életét követhetem végig. Pótolhatatlan érzés, komolyan! Próbáljátok ki!

Mindkét vadetető Észtországban van, és az észt EEN-et szervezetnek köszönhetjük a működésüket. Az egyik kameránál éjszakai világítás is van, így nem csak nappal, de éjszaka is figyelemmel követhetjük az állatok táplálkozását, harcait, vonulását. A másik pedig fókuszál mindig arra, ahol történik valami, így garantálva van, hogy az ember sosem marad le a lényegről. 

Vadetető 1: Siga

Állatok, amiket eddig láttunk:
Őzek
Vaddisznó
Süni
Madarak


És a poszt keletkezésekor ez történt éppen ott:


 Vadetető 2: Nova

Állatok, amiket itt láttunk:
Ragadozó madarak
Róka


És éppen őt lehetett figyelemmel kísérni a poszt keletkezésekor:


És nézzétek csak, hogy a poszt tiszteletére mennyi őzike lett hirtelen az etetőnél! Csodálatos, nem? Nézzétek meg Ti is őket, és gyönyörködjetek!

Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolita

Unknown

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése