Frissítően finom italok alkoholmentesen

Tudom...tudom... lehetett volna hamarabb is ez a bejegyzés, de meg kell értenetek, hogy a ciprusi helyzet + az, hogy az én apukám végre valahára meglátogatott minket, eléggé bezavart a szabadidős tevékenységeimbe. De itt vagyok és készültem is! Komolyan.

Mivel tudom, hogy otthon mennyire gonosz Veletek az időjárás, ezért én már innentől igyekszem csupa napsütést hozó, tavaszi és nyári ötletekkel bombázni Benneteket, nehogy ez a csúnya tél még jobban megártson a lelketeknek. Mert, ha valaki, akkor én tudom, hogy milyen szörnyű is az, amikor hosszú-hosszú hónapokig be van borulva, még a kis lábujjam is rosszabbul érzi magát az ilyen időszakokban. Szóval innentől csak a nyárra, melegre koncentrálunk és arra edzünk, hogy ha már beköszönt, egyből a legjobbat tudjuk belőle kihozni!

Tehát, amivel ma készültem, azok Zs. fenomenális találmányai (na jó, kreálmányai), amiket meleg, napsütéses napokon vagy tavaszcsalogatóként most is el lehet készíteni és kortyolgatni a meleg szobában. Igaz, hogy ezek tipikusan nyárias italok, de valljuk be, április van, a kutyának sincs kedve már kakaót és forralt italokat inni. Inkább jöjjenek a színes, mosolyt csaló nyári finomságok! Ma két recepttel készültem.

1. Kozmopolita Ice Tea

1 filter epertea
kis marék fagyasztott bogyós gyümölcs
ízlés szerint citrom + citromszelet
ízlés szerint cukor, édesítő vagy méz
jég
1 dl víz + a felöntéshez

Körülbelül 1 dl forró vízben kiáztatjuk az epres teafiltert. Ha már jól kiengedett, akkor az elkészült teát egy nagyobb pohárba töltjük. Hozzáadjuk a kiválasztott édesítőnket ízlés szerint, mert forró hőmérsékleten jobban fel  tud olvadni. Majd nagy kanál jeget teszünk a pohárba, belefacsarjuk a citromot, és belerakjuk a fagyasztott gyümölcsöket, citromszeleteket és az egészet felöntjük vízzel. 

2. CitrusMix, ahogy mi szeretjük 

1/2 nagyobb narancs
1/4 citrom
1/4 lime
2 szem eper
cukor vagy édesítő (a méz itt nem jó, mert nem szereti a jeges környezetet)
víz vagy szénsavas ásványvíz
jég

A gyümölcsöket kisebb darabokra vágjuk, és a pohárba rakjuk. Hozzáadjuk a cukrot vagy az édesítőt. Kicsit villával vagy ha van hivatalos eszközünk, akkor tömőfával  megnyomkodjuk a gyümiket, hogy levet eresszenek. Összekeverjük a jéggel (a legjobb erre a törtjég, de simával is okés), majd felöntjük a vízzel. Még egyszer utoljára átkeverjük, és máris szürcsölhetjük a citrusos üdítőnket.

Ígérem, hogy újra gyakrabban jövök, és igyekszem minél érdekesebb dolgokkal készülni! :)

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita
Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése