Toastabag, vagyis melegszendvics a pirítóssütőből!

Én imádom a melegszendvicseket valami eszeveszett módon. Nem hiszitek el, de egy finom melegszenyára elcserélek bármilyen édességet vagy akár tortát is. Tudom, hogy nem a kulinária legmagasabb foka, de szerintem igenis ízorgia egy finom chorizos sok sajtos melegszendvics, szigorúan vajkrémmel megkenve. Na igen, de egy baj van a melegszenyákkal, hogy valami iszonyú macerás az elkészítésük. Annyira, hogy komolyan ünnepnapnak lehetett tekinteni nálunk, ha ez vagy bundás kenyér van az asztalon, mert ott meg az olaj szagától lehet kikergetni a világból.

Kép forrása ide kattintva!

De mi is a bajom a szenyakészítéssel?
1. Mikróban: Én ezt a verziót is szeretem, de azért az átlagember azt mondja, hogy a mikróban nem lehet finom melegszenyát készíteni,  Zs-nek kb. 7 évébe telt, mire megkóstolta a lazán csak "anyuféle életmentő melegszendvicsnek" hívott kaját, és csodák csodája, egyből megszerette. De ha őszinte akarok lenni, akkor tényleg nem ugyanaz a kettő. 

2. Szenyasütőben:
Utálom, utálom, utálom! :( Már a szenyasütő gondolatától, hogy utána ki kell takarítanom, lever a víz. És tocsog, koszos, megégetem a kezemet stb. Szóval nem nekem találták ki, ha mégis ez a kaja nálunk, biztosak lehettek benne, hogy Zs. készítette.

3. Sütőben: lassú és kiszárad a kenyér, Szóval az illatán kívül sajnos semmije nem jó ennek a változatnak. 

De végre megtaláltuk a legjobb, leggyorsabb, legkevésbé macerás verziót! És ez bizony a Toastabag. Komolyan, kézcsókomat küldöm érte a feltalálójának.  Zseniálisan egyszerű találmány, amikor először olvastam róla, el sem hittem, hogy ilyen tényleg létezik! De vajon, miért nem én találtam fel? :)

Tehát a lényeg, veszel két szelet kenyeret, megkened finom vajkrémmel, beleteszed a szalámit/bacont/sonkát és rászóród a reszelt sajtot. Összeborítod a két kenyeret, majd belerakod ebbe a különleges papírba, amit Toastabagnek hívnak, és így beleteszed a pirítós sütőbe annyi időre, mint amit normálisan a kenyerek megpirítására használsz. És ennyi. Kész a finom melegszenya. Persze, ha szeretnéd, akkor tehetsz bele paradicsomot, majonézt, uborkát vagy amit akarsz. A lényeg, hogy a pirítós sütőben pár pillanat alatt maszatolás nélkül hiperszuper melegszenyát csinálhatsz. 

Próbáljátok ki Ti is, én az E-bay-en rendeltem meg, szállítási költséggel együtt (Ciprusra) fizettem 5 dollár körüli összeget. Komolyan, még a hülyének is megéri! Egy csomagban két Toastabag van, amelyeket több alkalommal is használhatsz, csak ki kell öblíteni a használat után. Ja és a lényeg, lehet benne pizzát, sütit vagy bármi egyebet is sütni!

És ha nem hisztek nekem, akkor itt egy videó a működéséről:Tényleg szuper, próbáljátok ki Ti is! 

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése