Heti áttekintő: 17. hét

Tudom, hogy még messze nincs itt a hétvége, de nekem asszem már kész is a heti értékelésem, mert csak szuper dolgok történtek velem a héten, kezdve azzal, hogy kaptam egy ajándék szabadnapot a főnökömtől, ami nagyon jól jött. Így két napot is pihentem, amiből végre az egyik valóban csak aktív és passzív pihenéssel telt. 

Mi volt a hét legszebb pillanata?
Adakozni az itteni rászorulóknak. Azt hiszem, hogy ettől a pillanattól kezdve elmondhatom, hogy része vagyunk az itteni közösségnek és szorosan ide tartozunk. A történet annyi, hogy ez a válság ebben az országban is nagyon sok mindenkit érintett. Főleg az elmúlt 2 hónap történései, aminek hatására nagyon sok ember lett munkanélküli vagy akár hajléktalan is. Tudom, hogy ez a szitu máshol is így van, de ebben az országban valahogy máshogy viszonyultak a dolgokhoz. Segélykoncertet szerveztek (április 1-én Nicosiában), míg 24-én itt Limassolban volt a Limassol Solidarity koncert. Rengeteg fellépővel, akik mind ingyen vállalták a megjelenést és mindenkitől, aki eljött megnézni, csak annyit kértek, hogy hozzon magával valami tartós élelmiszert. És az emberek tényleg így tettek. Én még sosem láttam ilyet, mivel tőlünk egy megállónyira volt a helyszín, a séta közben láttam, hogy nem csak mi, de mindenki szatyrokkal volt felszerelkezve, és úgy mentek. Még a tinik is hoztak magukkal 1-1 szatyrot. Számomra ez olyan meghatározó, megható élmény volt, hogy mindenki kimutatta az összetartozást, hogy hihetetlen. Én még sosem voltam olyan helyen, ahol ennyire mindenki segíteni akart volna, politikától függetlenül, csak azért, mert összetartozunk. Hihetetlen élmény volt. Állítólag 30.000 ember volt egész este ott, tényleg szuper érzés volt a részesének lenni. 

Kép forrása ide kattintva!
Melyik volt a héten a kedvenc edzésem?

Péntek Enikő Tabatája az abszolút favorit nálam. Nem bírom megunni a kombinációit. Most a köredzés + comb/kar a kedvenc, de csináltam a héten a szuper core-t és a váll-popsi is. Nagyon mókás, ahogy a váll-popsiból kihagyja a második körben az utolsó gyakorlatot, főleg úgy, hogy asszem azt utáltam benne a legjobban. :) De így is elfáradtam a végére, igaz, hogy emelnem kell a súlyzóim kilószámát, mert bár a karom nagyon keveset változott az elmúlt időszakban, az itthoni súlyzók már nem számítanak kihívásnak sajnos.

Forrás ide kattintva!
Melyik heti újdonság tetszett a legjobban?

Horgászni voltunk a  héten kétszer is, szóval most ez számít a legnagyobb újdonságnak számomra. Nagyon rám fért már valami olyan hobbi is, ami nem a pörgésről, hanem a nyugiról szól. Kellemesen fúj a szél, barnulok a napon és segédkezek Zs-nek aktívan. El sem fogjátok hinni, de még a 20 cm-es százlábú (itt ilyennel horgásznak) kukacokat is felszúrtam a horogra. Olyan igazi vidéki parasztlányosan. Büszke is voltam magamra, na. De hogy még jobb legyen, holnap megyünk a Health and Fitness fesztiválra Nicosiába, szóval remélem, hogy ott még sok újdonság fog rám várni. 

Kedvenc zene, ami nem megy ki a fejemből?

Most igazán nincs kedvenc zeném, vagyis sok kedvenc van, de egy igazi, ami abszolút nem megy ki a fejemből, most nincsen. De addig is nézzétek meg Madonna Sticky&Sweet turnéját a Youtube-n, és gondoljatok bele, hogy annyi éves, mint az anyukám. És még le tudja ezeket a koncerteket nyomni, méghozzá ilyen minőségben. Igazi példakép komolyan. 


Melyik heti eseményemet tartom a legviccesebbnek?

Azt hiszem, hogy most a horgászással kapcsolatos az összes vicces élményem, mert az volt annyira szürreális élmény elsőre, hogy nagyon sokat röhögtünk. A kukacok a kezemben, az orsó kibogozása kétszer is, hogy lementem a legalsó sziklára vízbe lógatni a lábamat, és pont akkor generált valami akkora hullámokat, hogy csuromvizes lettem. Meg azért valljuk be, én mint horgász elsőre, nagyon-nagyon mókásan nézett ki. 

És a legrosszabbnak?

Igazán rossz élményem nincs, maximum annyit tudok mondani, hogy a munkámmal most éppen nem vagyunk a legnagyobb barátságban, de nagyon remélem, hogy ez a lelkesedésmentes időszak nagyon hamar el fog múlni, mert így minden 1,5x annyi energiát vesz el tőlem a melóban, mint normálisan. 

Kedvenc filmem vagy sorozatom, amit a héten néztem?

Egyértelműen az HBO magyar sorozata a Terápia az. Őszinte leszek, nem vártam tőle valami sokat, de az első résztől a képernyő elé bilincselt. Pedig csak 20 perces részei vannak, és általában csak a két főszereplő beszélget benne, de van benne valami nagyon tükröt mutató a világra, valami nagyon hatásos. Nagyon tetszik. De csak azoknak ajánlom, akik jól vannak a bőrükben, mert nagyon sok fontos problémát boncolgat, aminek lehetséges, hogy egy-egy mondata a szívünkbe fog hatolni. Sok helyen olvastam, hogy aki látta az eredeti, mert ugye ez a magyar egy adaptáció, annak nem tetszik annyira, de mivel engem ez nem érint, teljesen át tudom magam adni ennek az érzésnek. Ja és plusz pont a sorozatnak, hogy Mácsai Pál zseniálisat alakít, és teljesen úgy néz ki, mint a Cal Lightman a Hazudj, ha tudszból. 


Melyik volt a kedvenc képem azok közül, amiket készítettünk?

Horgászunk, horgászunk és megint csak horgászunk. Esküszöm, hogy a jövő heti értékelőig lekattanok a témáról, de most annyira jó nekem ez! :)


Ha bármi kérdésetek maradt, akkor írjátok meg emailben vagy kommentben, igyekszem mindenre válaszolni! :)

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita
 Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése