Mindig Te döntesz!

"Én dönthetek. Te dönthetsz. Úgy is dönthetünk, hogy kitartunk a csalódásaink és a hibáink mellett. Dönthetünk úgy, hogy keserűek, dühösek vagy szomorúak maradunk. Vagy amikor nehézségekkel és bántó emberekkel kerülünk szembe, dönthetünk úgy is, hogy tanulunk a tapasztalatainkból, és továbblépünk, és vállaljuk a felelősséget a saját boldogulásunkért."

Ez az idézet Nick Vujicic-tól származik, attól az embertől, aki kezek és lábak nélkül született, mégis az embereknek a pozitív gondolkodásról és a hitről tart nagyon sikeres előadásokat. Fura, nem? Hogy pont ő éli ebben a szemléletben az életét? Mégis így van. Pedig az ő élete sem volt mindig fenékig tejföl. Bizony, középiskoláskorában annyira értelmetlennek tartotta a létezését, hogy el akarta dobni magától az életet. Aztán a szülei iránti szeretetből, mégsem sikerült ez a kísérlet. Hosszú évek önmunkája után megtanult két lábujjának segítségével írni, gépelni, borotválkozni, enni, vagyis mindent, amit az életben maradásunkhoz használunk. Meg tudta csinálni. Hogy miért? Mert hitt benne és akarta! Mert úgy döntött, hogy inkább a szenvedés helyett kihozza az életéből a maximumot. Te is dönthetsz így. Nem hiszem, hogy jelen pillanatban az életedben lévő megoldandó problémák nehezebbek lennének, mint Nick-é voltak. Vagyis túl lehet élni, meg lehet a rossz dolgokat változtatni. Csak el kell dönteni, hogy mi változtatni akarunk.

Kép forrása ide kattintva!

És hogy ez honnan jutott eszembe?

El vagyok bűvölve Real Action-ék szuperfenomenális, elvarázsoló londoni Britain's got talentbeli szereplésétől. És hogy mi mit tehetünk általuk és a példájukon keresztül a magunkévá? Azon túl, hogy ez a produkció egy picit mindenki életébe csodát varázsol egy pillanatra....

Azt, hogy ők nem féltek meghozni egy kockázatos döntést, és a teljesen ismeretlenben egy tehetségkutatón nekiindulni a világhírnek. Hogy miért? Mert hittek magukban! És eldöntötték, hogy ők vállalják a felelősséget a saját boldogulásukért. Nem bízták másra, csak magukban hittek. És lám, mennyire megérte, amikor Simon Cowell is azt mondta, hogy az egyik legeredetibb produkció volt, amit látott a műsorban. Nem megérte nekik? :)

Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése