Nocarb Noodle, a szénhidrátmentes tészta

Elsőre be kell vallanom, hogy nem hittem benne. Valahogy annyira hihetetlen dolognak tűnt, hogy valami, amit tésztának hívnak ne legyen hizlaló?! És még állítólag finom is... Ugye, hogy ez már igazán csodaszámba menő történetnek tűnik? Pedig így van. A saját legnagyobb megdöbbenésemre tényleg igaz. De azért nem ennyire gyorsan győzött meg! De akkor nézzük is a történetet az elejéről. 

Ha jól emlékszem, akkor már 2012. decemberében találkoztam először a neten a NoCarb Noodle szénhidrátmentes tésztával. Szokás szerint egyből belelkesedtem, és egyből rendeltem volna, de azért valljuk be, hogy 10 csomag 250 gr-os tésztát nem könnyű és olcsó eljuttatni épségben Ciprusra, ezért valahogy szépen lassan elhalt az ötlet bennem. Visszatartott, hogy akkor még nem tudtam, hogy személyesen mikor megyek haza és az is, hogy nem volt semmi infó, hogy a tészta hogyan bírja a hosszadalmas, postai szállítást. Mert ugye élelmiszereknél sosem lehet tudni. Meg ugye mit mondok a határon, a vámnál róla?  Aztán az egyik csoportban, aminek tagja vagyok, elkezdték a lányok ajánlani februárban, hogy tényleg érdemes egy ilyet beszerezni, mert nagyon finom dolgokat lehet belőle csinálni. Még mindig szkeptikus voltam, de azért felírtam a kívánságfüzetembe, hogy ha otthon leszek, akkor vásároljak be belőle. De valahogy abban az időben már elég súlyos volt így is a bőröndöm + nem is volt már rá időm, ezért megint tolódott a dolog. A végső lökést márciusban apa érkezése jelentette, aki közölte, hogy nem kézipoggyásszal, hanem bőrönddel jön, vagyis lehetőségem volt vele elhozatni néhány fontos dolgot otthonról, beleértve a tésztákat is. Persze a rendeléskor a cég pont költözött, így maga a kiszállítás anyáékhoz is kalandos volt, de a lényeg, hogy a hosszas halasztgatás, agyalás után végre megérkezett hozzánk Ciprusra a tészta, és ki lehetett próbálni. 

Kép forrása ide kattintva!
Hogy mit kell tudni a NoCarb szénhidrátmentes tésztáról?

- LEGFONTOSABB: 100 gr termékben 8 kalória van, vagyis egy zacskó tészta 20 kalória!!!!! Tápanyagtartalom ide kattintva!
- szénhidrátmentes, gluténmentes és nem tartalmaz zsírt, cukrot vagy akár keményítőt (Tudom, hogy tényleg hihetetlen, de így van!!!).
- a tésztáktól eltérően fehér színe van, de ha az ember elsőre legyőzi, hogy elég űrkorszakosan néz ki a carbonarája, akkor már ez fel sem tűnik.
- egy fura szagú lötyiben van a tasakban a tészta, amit jó alaposan le kell mosni róla fogyasztás előtt. Lemosás után én mindig bedobom 1-2 percre felforrt vízbe a NoCarb Noodle-t, és így tudom garantálni, Nektek, hogy a végére már semmilyen szaga nem lesz a tésztának.
- sokkal jobban kell a szószokat, leveseket, amikkel enni szeretnénk ízesíteni, mint a többi tésztánál. Azért, mert ennek a tésztának tényleg semmilyen íze nincs, csak felveszi a környezetében lévő ételek aromáit. Én általában úgy csinálom meg, hogy még éppen ehetőre fűszerezem a NoCarb mellé a szószt, így érve azt el, hogy egy ízletes tésztát kapjak azután, miután kb. 5-10 percig hagytam a tésztát a szószban állni, hogy át tudja venni az ízeket. 
- ízre kicsit másabb íze van, mint a normál tojásos tésztáknak, de abszolút nem idegen vagy ijesztő az íze. Szerintem leginkább állagra és ízre a kínai rizstésztákhoz hasonlít a legjobban. 
- próbáltam már paradicsomos és tejszínes öntettel is több variációban, eddig még mindegyik igazán jól sikerült.
- elkészítése még a normál tésztáknál is egyszerűbb: lemosod róla a levét jó alaposan, majd lobogó vízbe 1-2 percre bedobod, leszűröd és már kész is a fini tészta. 

Ami fontos, hogy nem próbáltam még nagyon natúr: olívaolajos-fokhagymás.gombás és egyéb öntetekkel vagy akár tésztasalátának, szóval ezzel kapcsolatban nem igazán tudok nyilatkozni. De ugye, ami késik, nem múlik. Jövök majd beszámolóval, ha kipróbáltam így is a NoCarb Noodle-t. A lényeg, hogy számomra, akinek van egy állandóan éhenkórász palija, aki imádja a tésztákat, szuper megoldást jelent egy gyors ebédre a szénhidrátmentes tészta.  Meg megint találtam egy olyan alapanyagot, ami segít, hogy megtarthassam a kedvenc kajáimat, és igaz, hogy átalakítva, de nem kell lemondanom semmiről. Csak okosan kell elkészíteni és jó időben megenni. 

Próbáljátok ki Ti is, ide kattintva tudtok még bővebben olvasni a NoCarb szénhidrátmentes tésztáról! Ja és a lényeget elfelejtettem mondani, hogy már nem csak vékony tésztaként, hanem több típusban is kapható lesz a tészta, szóval lehet variálni.

Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Kaptál egy díjat tőlem! :)

    www.imadeitiloveit.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. nagyon tetszik a blogod! most találtam rád.

    olvasóid közé gyorsan fel is íratkoztam :)

    ez az én blogom:
    www.beautyandfashion-makeup.blogspot.com

    látogass el hozzám, ha tetszik amit látsz kövess te is :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ibolya! Annyira örülök, hogy tetszik! Gratulálok a blogodhoz! :)))

    VálaszTörlés
  4. Drága Viki! Nagyon-nagyon köszönöm, ilyen megtiszteltetés még sosem ért engem! Nagyon hálás vagyok ezért! Köszönöm, köszönöm! :)))

    VálaszTörlés