Otthoni kényeztetés a bőrnek

Nem tudom, hogy meséltem-e, de kiderült, hogy a atópiás dermatitiszem van, ami egy ekcématípus, ezért ezerszeresen oda kell arra figyelnem, hogy mit használok a bőrömre, mit eszek, mennyit iszok és hogyan fürdök. Ennek eredményeképpen bevásároltam szappan- és illatmentes tusfürdőt és krémet is a biztonság kedvéért. Mivel itt nincsenek a patikában dolgozók a helyzet magaslatán, vagyis konkrétan ennek a két terméknek a kiválasztása anélkül, hogy valami nem megfelelőt rám sóztak volna, körülbelül 45 percbe telt, ami valljuk be, több mint szánalmas. Így már nem is mertem rátérni arra, hogy ezeken felül még egy-két szerintem abszolút nem extra dologra (radír, arclemosó, szépítőszerek stb.) is szükségem lenne. Szóval úgy néz ki, hogy magamnak kell kitalálnom és kipróbálgatnom, hogy mik azok, amik jót tesznek a bőrömnek mindenféle patikai segítség nélkül. 

Így rá vagyok most kényszerítve, hogy böngésszek a különféle extra kímélő termékek és mindenféle ápolók között. Igen, nagyon rossz nekem most, hogy teljesen legálisan újíthatom fel az összes szépítőszeremet, nem kell sajnálni. :) A kutatás során egyre több helyen bukkantam rá arra, hogy ilyen esetekben sokan a természetes, a természetben megtalálható anyagokból kísérleteznek, kevernek ki otthon mindenféle szuper termékeket. Nagyon kíváncsi vagyok, ezért hoztam nektek néhány könnyen elkészíthető receptet, hátha Ti is kedvet kaptok a kísérletezéshez. Vagyis jöjjenek az ötletek:

1. Rózsa + Kókusz
A rózsavíz és a kókusztej együttese a legmegnyugtatóbb és legfinomabb fürdővizet garantálja az embernek. A rózsavíz terápiás illata megnyugtatja az ember lelkét, míg a kókusztej abszolút puhává varázsolja közben a bőrét. 1/4 bögre rózsavizet és ugyanennyi kókusztejet öntsünk a fürdővízbe, keverjük el, majd nincs más dolgunk, mint elmerülni az élvezetekben. 

Kép forrása és a cikk ötlete ide kattintva!

2. Méz + Olívaolaj
A méz és az olívaolaj tökéletesen hidratálja a bőrt. A méz és az olívaolaj finom textúrájából előállíthatjuk a bőrünk számára a legtáplálóbb maszkot. Egyforma mértékben keverjük el ezt a két összetevőt, majd vigyük fel az arcunkra. Hagyjuk rajta állni, majd a fürdő végén óvatosan mossuk le a maradékot. Amennyiben nem használtjuk fel a teljes keveréket, egy jól záródó üvegben tároljuk a fürdőben, hogy mindig elő tudjuk venni, amikor egy kis extra hidratálásra szorulunk.

3. Barna cukor + Méz
Tudtátok, hogy a barna cukor tele van B6 vitaminnal, ami nagyon jó a haj és a bőr számára? A méznek pedig antibakteriális tulajdonságai vannak? Ez az akár arcra, akár testre használható radír nagyon finoman távolítja el az elhalt hámsejteket, ezzel is vigyázva bőrünkre. A keveréket a felkenés után 30 másodpercig masszírozzuk be az arcunkba/testünkbe, majd öblítsük le meleg vízzel. 


Mit szóltok hozzájuk? Kipróbáltatok már otthon ilyen kevert dolgokat? Volt olyan, ami Nektek is bevált?

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése