Tracy Anderson edzések a Youtube-n!

Tudom, hogy nagyon sokan az idő- és pénzhiányra fogjátok azt, hogy miért nem mozogtok. Mint általában, nem hiszek az ilyen kifogásokban, sokszor úgy érzem, hogy az egész ilyen duma csak önámítás, mert a 21. században ezek már igazán nem lehetnek visszatartó erők, én úgy érzem. Persze különbözőek vagyunk, de azért gondoljuk csak bele jobban. 

Mennyi pénz kell a futáshoz? Mennyi pénz kell ahhoz, hogy felmenj a Youtube-ra, és keress magadnak olyan tornákat, amik neked kifejezetten tetszenek? Ne mondd azt, hogy nincs miből válogatni, mert nekem az összes kedvencemtől fent van valamilyen program, szóval az embereknek csak kicsit kevésbé kéne lustának lenniük, és a megoldásra kéne törekedni. Vagy nem sápítozni a kinézetük, kondijuk miatt. És ezt úgy mondom, hogy nem vagyok nádszálkisasszony, sőt! Még mindig küzdök bőszen a kajával, de manapság már nem azért mozgok, hogy vékonyabb legyek, hanem azért, mert szeretem. És nem hiszem, hogy egy pl. Péntek Enikőre nincs valakinek 10-30 perce naponta. Ha tudod olvasni a blogomat, vagy a Facebookon lógni, akkor ez is bele fog férni.

Kép forrása ide kattintva!

Szóval vége a kifogásoknak! De azért, hogy ne lehessen rám vetni azt a követ, hogy csak beszélek a levegőbe, időről időre egy-egy edzőt körbe fogunk járni és megmutatom, hogy a Youtube-on teljesen ingyen milyen programjaira lehet edzeni. Ma Tracy Andersonnal kezdünk. 

Hogy miért pont Tracy Anderson? Mert szerintem Magyarországon méltatlanul nem ismert, nagyon-nagyon híres fitneszedző. Nagyon sok hírességgel dolgozott már együtt, többet között Madonnának is ő volt az edzője hosszú ideig. És ugye, hogy láttuk, hogy Madge-nek mennyire brutál teste van még 50 felett is? Szóval az eredmény elég látványos volt, de sajnos egy nagyobb vita után szakítottak egymással. De Gwyneth Paltrownak még mindig ő a személyi edzője, akivel heti hat napot edz, szóval még mindig van olyan példa a szemünk előtt, akire nem lenne rossz hasonlítani. Tracy táncos szeretett volna lenne, de mivel elutasították a felvételin az alakja miatt, ezért döntött úgy, hogy megpróbál egy olyan edzési módszert kialakítani, ami nem csak kemény, hatásos, de szórakoztató is. 

Hát ezzel a szórakoztatóval tudnék vitatkozni, mert szerintem az ő edzései kifejezetten mazochistáknak és maximalistáknak lettek kitalálva, de pont ezért néha-néha érdemes bevenni őket a repertoárba, mert nagyon hatékonyak tudnak lenni. Az edzések, amiket a Youtube-ról hoztam nektek, egy-egy izomcsoportra mennek rá, kevés, de összetett gyakorlattal garantálják az azonnal hatást, és ezáltal az eredményt. 

De akkor nézzük is, hogy miből válogathattok! Figyelem! A videókban Tracy nagyon keveset, vagy semmit sem beszél, szóval elsőre érdemes megnézni egyben a kiválasztott programot és csak utána nekikezdeni, nehogy valakit közben meglepetés érjen. Programjait a pilates, tánc és erősítő elemekből építi fel a leginkább.

Bemelegítés haladóknak vagy egy könnyű edzés kezdőknek Tracy Anderson módra (5 perc)


45 perces kardióedzés, elsőre nehéz követni, de ne adjátok fel, a lényeg, hogy mozogjatok azokon a részeken is, amikor elvesztettétek a fonalat. Többszöri gyakorlással menni fog, meg ha nem, akkor a lényeg itt a táncoláson van. 

Tracy Gwyneth-nek írt edzésterve lábra két részletben a Vasember 2. forgatására felkészülve (10-10 perc)16 perces fenék- és combizom erősítés


10 perces hasizom erősítés


És végül kezdő és haladó edzés a karra!És jöjjön a nyújtás... :)


Ugye, hogy mennyi minden fent van a videómegosztón? Tracy stílusa nem mindenkinek jön be, de azért gondoltam, hogy az ő edzéseit osztom meg, mert ő itthon valamiért nincs annyira felkapva, szóval ha már egy ember is érdeklődik iránta, már megérte megírnom ezt a bejegyzést. 

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése