Mit tanított nekünk Carrie Bradshaw a blogolásról?

Szex és New... Carrie Bradshaw... életem egyik legmeghatározóbb, ha nem a legmeghatározóbb sorozata. Minden pillanatát élveztem, és azóta már milliószor visszanéztem az összes részt, és még mindig nem tudom megunni. Bár a filmek nem tetszettek annyira, a zenéjükért odavagyok, szóval ebből a szempontból szerintem azokat is nagyon-nagyon érdemes volt megcsinálni. Lehetséges, hogy azt a mintát, hogy az ember bizonyos időközönként leírja, hogy mit gondol az életéről és a körülötte lévő dolgokról, már tudat alatt Carrie-től lestem el. Nem fogalmazódott meg ez a gondolat így akkor bennem, de az tény, hogy nagyon irigyeltem azért, hogy mindenről olyan szuperül megfogalmazott, írásba foglalt véleménye van. 

Kép forrása ide kattintva!
Valamelyik nap jutott eszembe az, hogy ha ma forgatnák a sorozatot, akkor  Carrie-nek biztos, hogy nem rovata, hanem blogja lenne, és állandóan tudósítana a legújabb trendekről, ruhákról, gondolatairól és érzéseiről. Nagyon szívesen megnézném, hogy az általában látványosan technikaellenes Carrie hogyan érvényesülne a blogok, online megjelenések világában. Mert azért valljuk be, manapság már először nem az újságokban olvassuk el a kedvenc íróink gondolatát, hanem lájkoljuk őket a Facebook-on, követjük a weboldalukat, twitter profiljukat vagy egyszerűen csak olvassuk a blogjaikat. Félreértés ne essék, én imádom az újságokat, de nem hiszem, hogy mostanság egy magazin egyik rovata Carrie számára igazi megvalósulási sikerterep lenne. Na de, ennyit az elkalandozásról... mert ezt nem hiszem, hogy valaha is meg fogom tudni...mármint, hogy milyen blogger lenne Carrie Bradshaw. De hogy ez az egész hogyan jutott eszembe? 

Hát onnan, hogy olvastam a napokban egy angol cikket azzal a címmel, hogy What Carrie Bradshaw teach you about blogging, amit ide kattintva olvashattok el. Mivel nekem tetszett, gondoltam, hogy közzéadom a pontokat magyarul is, és kiegészítem a saját gondolataimmal is. 

Tehát mit is tanított nekünk Carrie Bradshaw a blogolásról?

1. Mindig készíts biztonsági mentést az adataidról! Gondolom emlékeztek arra a részre, amikor Carrie a hibaüzenet megkapása után elvitte a Mac-jét szervizbe, és ott kijelentették, hogy semmit nem tudnak kezdeni a problémával? Ugye mennyire kiborult? Na ezért kell mindig, minden esetben lementeni az adatainkat. Nem csak egyszer, de több verzióban is. Mert ki tudja, hogy a számítógépes hibaüzenetek királya mikor választja ki a mi gépünket, és töröl minden hozzáférési lehetőséget...

2. A folyamatosság mindennek a kulcsa! Mielőtt Carrie híres író lett volna, egy kis rovata volt a New York Star magazinban, ahol az olvasói mindig tudták, hogy a hét melyik napján fog megjelenni a legújabb véleménye, cikke. Folyamatosan írt, és ezt a rajongói díjazták neki. Sajnos a folyamatosság nem mindig annyira egyszerű, mint amilyennek kinéz, de minden esetben törekednünk kell arra, hogy egyedi és minőségi tartalmat szolgáltassunk az olvasóink számára. Ez nekem sem megy könnyen, de higgyétek el, hogy nagyon igyekszem napról napra. 

Kép forrás ide kattintva!
3. Írj arról, amit tudsz! Carrie nem divatújságíró volt. Carrie a rovatok tartalmát az életből merítette, a szerelemről, a szexről és a párkapcsolatok hullámvölgyeiről írt a leggyakrabban. Olyan témákat boncolgatott, amiket ismert, és sok nő azonosulni tudott vele. Így válhatott szakértőjévé az adott témának. Mert ennyire szenvedélyesen, intim, kitárulkozó módon csak olyan dolgokról lehet írni, amiket az ember jól ismer és megél. Válassz Te is olyan témát, amiben otthonosan mozogsz, amit magadénak érzel. Ne akarj másnak látszani, mint ami vagy vagy más képet láttatni a blogodon keresztül, mint ami igazából Téged érdekel. Hidd el, az olvasók a Te személyiségedet is szeretni fogják!

4. Merülj el abban a témában, amit szeretsz! Győződj meg arról, hogy elég időt és energiát szentelsz azoknak a dolgoknak, amiket imádsz. Ettől lesz az egész nagyon izgalmas, amiről írsz. Hogy minden mondatodon átsüt az a szeretet, amivel ezeket a dolgokat csinálod és megéled. Emiatt imádtuk és irigyeltük annyira Carrie-t, mert az életét egy csodálatos és izgalmas hellyé tudta varázsolni, ami bővelkedik rengeteget kalandban és élményben. Élvezzétek ki az élet minden percét, és akkor máris lesz téma, amiről lehet mesélni. 

5. Sok időbe és munkába telik, és sohasem lehet feladni! Carrie-nek a New York Starban volt rovata, mielőtt kiadták volna könyvét, és még ehhez képest is sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a nagy álmának, a Vogue-nak írjon. De a mi nemzedékünk nagyon türelmetlen. A mostani nők azonnal szeretnék Carrie sikerét (és persze a ruhatárát is), de azt hajlamosak elfelejteni, hogy Carrie a harmincas évei közepén járt már, amikor megismertük, vagyis több száz, ha nem több ezer megírt cikk volt mögötte mielőtt befutott volna. Ezért ne feledjétek el, hogy az álmaitok megvalósítása rengeteg időbe és energiába telik. De higgyétek el, hogy megéri. 

Szerintetek mit tanított még nekünk Carrie a blogolásról?

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése