Kopott cipőtalpak újjávarázsolása körömlakk segítségével!

Nagyon szeretem a magassarkú cipőket. Tudom, hogy nehéz bennük járni, ezért is írtam egy hasznos tanácsokkal teli bejegyzést arról, hogyan lehet a legjobban a hosszabb viselésükre felkészülni. A cikket ide kattintva olvashatjátok el! Szóval miután megtanultunk bennük járni, jön a következő probléma. Elég hamar meglátszik rajtuk a kopás. Főleg a sarkakon és a talpakon. És amikor az ember lép, akkor bizony kegyetlenül látszik az, hogy mennyire elkopott már az adott cipő talpa. Ez a legrosszabb a platform cipők esetében, mivel az, hogy kopottnak és lelakottnak látszik a cipő sarka és talpa, még nem jelenti azt, hogy nem használható. Sőt, platformok esetében csak a külsejének van baja, viselésre a cipő sokkal kényelmesebb egy újonnan vásároltnál, mert már kellőképpen a lábunkra van törve. 

Tehát akkor mi a teendő, ha a magassarkú cipőnk talpa és sarka már nagyon viseltes?

1. Irány a cipész! Tessék megsarkaltatni a cipőt. Nem vészes az ára, de mindenképpen előre egyeztessétek a cipésszel, hogy pontosan milyen sarkakra vágytok, mert nekem már volt olyan bácsi, aki teljesen más sarkat tett a cipőmre, mint amit vártam. Igen, sokkal csúnyábban. Szóval minden esetben nézzétek meg, és válasszátok ki, hogy milyen legyen. 

2. Dobjuk fel színes körömlakk segítségével! Ha már a sarkak problémája megoldódott, még mindig ott a talpak kopása, ami szintén látványos lehet. Nagyon sokáig nem volt erre ötletem, de nem olyan régen találtam FashionLushxx blogján egy szuper DIY trükköt, amit mindenképpen szeretnék kipróbálni, mert használatlan körömlakkból Dunát lehetne nálam rekeszteni, és szeretem a színes cipőtalpakat. Mivel most az utazás miatt nem igazán lesz ilyesmire időm, ezért megosztom Veletek is az ötletet, hátha addig is valakinek erre lesz szüksége. Ha elkészítettétek, akkor mindenképpen osszátok meg velem légyszi!!! :))

Kép forrása ide kattintva!

Tehát, akkor a cipő talpának felújítása körömlakkal lépésenként:

1. Készítsük a fel a cipőket a műveletre úgy, hogy a talpakat megtisztítjuk, majd áttöröljük alkohollal (hivatalosan rubbing alcohollal, de magyarul eltérőek a vélemények arról, hogy mi ennek a pontos fordítása), hogy minden  szennyeződés eltűnjön róla.

2. Alapozzuk le a cipők talpát fehér körömlakk segítségével. Használhatjuk a körömlakk ecsetét is, de sokkal praktikusabb, ha kiöntjük a lakkot egy tálba és egy nagyobb ecset segítségével kenjük fel a felületre. Mindenképpen hagyjuk teljesen megszáradni a festéket. Ehhez minimum 10 perc kell, de ez lakktípustól is függ. 

3. A fehér felvitele után tisztítsuk meg az ecsetet acetonnal vagy körömlakklemosóval. Majd száradás után kezdjük el a talpakra felvinni annak a színes lakknak a színét, amit szeretnénk. Én szerintem pinket fogok használni. A teljes fedéshez a választott színből két rétegre lesz szükség, a második felvitele előtt mindenképpen várjuk meg, míg az első teljesen megszárad. 

4. Érdemes minimum 30 percet, de inkább 1 órát várni a teljes száradásra. 

És már készen is vagyunk. Ugye, hogy mennyire fenomenális ötlet FashionLushxx-é? Szerintem mindenképpen érdemes vele egy próbát tenni, mert ha nem tetszik, akkor csak az ember lemossa körömlakklemosóval, és olyan, mintha semmi sem történt volna. 

Meséljetek, ha kipróbáltátok!

Dorka
Kép forrása ide kattintva!

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése