Ha a fülünk nem bírja a fülbevalót...

Imádom az ékszereket. Igazából minden kiegészítőért dobog a szívem, amivel fel lehet az ember hangulatát dobni. Szeretem, ha az éppen aznapi ruháimhoz passzolnak a kiegészítőim, valahogy ettől nő meg az önbizalmam indulás előtt. Nem számít, hogy hány kiló vagyok, milyen a sminkem vagy a hajam, ha a ruhám és az ékszerek passzolnak a hangulatomhoz, akkor sokkal nagyon kedvvel nézek mindig a nap elé. De mostanság nem vagyunk barátok a fülbevalókkal. Méghozzá olyanokkal, amikkel eddig semmi gond nem volt. Azt vettem észre, hogy ahogy telik a nap, délutánra már olyan, mintha elfáradna a fülem a viselésében, és fájni kezd. Nem igazi fájdalom ez, hanem olyan irritáló érzés, aminek hatására muszáj kiszednem a fülemből őket.

Kép forrása ide kattintva!

Egy ideig bele is nyugodtam ebben a dologba, de csak nem hagyott nyugodni, hogy mi lehet ennek az oka. Mert ezek a fülbevalók teljesen különböző anyagúak, más súlyúak, és már nagyon régóta hű társaim az életben. És hol máshol találtam volna meg a megoldást? Naná, hogy a Pinteresten. Ezért gondoltam, hogy megosztom veletek ezt a pofonegyszerű megoldást, ami nektek is hasznotokra lehet, ha ilyen problémátok van. Állítólag ilyen esetekben a fül belseje a lyukban kiszárad, ezért lesz egyre irritálóbb a fülbevaló viselése a nap folyamán. Itt találtam meg a megoldást, amit angolul ide kattintva tudtok elolvasni.

És hogy mi ez a hihetetlenül egyszerű módszer az irritáció eltüntetésére?

Vazelin. Komolyan mondom, ebben az esetben a sima vazelin a megoldás. Nem kell vele mást tenni, mint vékonyan bekenni vele a fülbevalónak azt a részét, amit a fülünkbe teszünk. Biztos, hogy van erre valami szakszó, de fogalmam sincs róla, és elég késő van, hogy elkezdjem erre keresni a választ. Tehát vékonyan be kell kenni, és így betenni a fülünkbe. És ennyi. A vazelin megakadályozza, hogy a fülünk kiszáradjon, és így elkerülhetjük az irritációt. 

Remélem, hogy ez a kis praktika nektek is beválik, és könnyebb lesz a fülbevaló viselése mindenkinek!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése