Anyukám, nagyon szeretlek!

Anyák napja alkalmából úgy gondoltam, hogy meglepem az én anyukámat egy rövid vallomással arról, hogy miért is szeretem én őt nagyon-nagyon. Majdnem jobban, mint bárki mást a világon. Ezért úgy gondoltam, hogy ajándék helyett - mert innen elég nehéz lett volna valami hasznosat küldeni neki - meglepem ezzel a kis vallomással.

Kép forrása ide kattintva!

Szóval DRÁGA ANYUKÁM, én ezért szeretlek Téged nagyon-nagyon:
  
Mert iszonyúan bátor vagy! Komolyan, nem ismerek nálad bevállalósabb embert a világon. Bár ezt most, aki ismer (tudja, hogy milyen kedves és békés vagy), nehezen hiheti el, de Te vagy az, aki a legnehezebb időben szembe mert szállni a szüleivel a szerelméért, az érzelmeiért. Aki vállalta ezért a kiközösítést és a magányt is. Annyira hihetetlenül bátor és nemes szíved van, hogy maximális felnézek Rád.

Mert Szuperanya vagy! És ezt most nem csak azért mondom, mert az én anyukám vagy, hanem azt gondolom, hogy Te erre a feladatra születtél le erre a Földre, és ebben maximálisan kiválóan teljesítettél. Hogy miért is gondolom ezt? Mert mindig volt időd mesélni nekem, csavarogni velem, megválaszolni a hülye kérdéseimet, begyakorolni azokat a dolgokat, amiket nem tudtam, megértetni velem a világ működését, elmulasztani a fájdalmakat, letörölni a könnyeimet és ami a legfőbb, mindig hinni bennem. Még azokban az időkben is, amikor nem igazán szolgáltam rá, hogy bárki is higgyen bennem.

Mert hihetetlen, hogy miket csinálsz! Imádom, ahogy mostanság szervezed az életedet... Hogy magadtól elkezdtél angolt tanulni, hogy elvégezted az iskolatitkári képzést, hogy egyedül repülsz hozzánk, hogy pilates-re jársz. Elnézve sok más anyukát, annyira büszke vagyok rád, hogy ilyen fiatalos és modern vagy. 

Mert szeretem, hogy Te vagy a világ legnaivabb embere. Szeretem, ahogy a világ embereiben elsőre a jó dolgokat igyekszel meglátni, és ha nem sikerül ez, akkor is igyekszel őket megérteni és nem elítélni. Szeretem, ahogy ösztönből hiszel a gyerekek veleszületett jóságában, és számukra igyekszel egy jobb világot teremteni. 

Mert hihetetlenül nyitott vagy! Képes voltál anno még a rasztahajú barátomat, a kificamodott zenei ízlésemet, lelkisérült barátaimat és a folyamatos lázadásomat is elfogadni. És minden egyes barátom szívét meghódítottad, mindig volt nálad egy jó szó és étel az ismerőseim és a barátaim számára, sőt még olyan is volt, hogy Te többet tudtál róluk és az aktuális problémájukról, mint én. 

Mert képes vagy elviselni apa és az én hülyeségemet! Azt hiszem, hogy ezért jár számodra a legnagyobb megbecsülés. Azért, mert egyikünk sem könnyű eset külön-külön sem, de együtt méginkább nehezített pálya vagyunk. Te mégis a legjobb tudásod és szíved szerint irányítod a kettünk közötti dolgokat a legnagyobb sikerrel. 

Mert szeretem, hogy egy igazi lázadó vagy! Sok dolgot nem írok most le, mert nem igazán tartozik a nyilvánosság elé, de azt hiszem, hogy elég annyit mondanom, hogy nem igazán szeretsz főzni, mégis nagyon jól csinálod. Nem vagy egy sminkelős, hajbeállítós típus, mégis több nőiesség van benned, mint sok műmacában. Nem igazán bírod a hülyéket, és képes vagy ezt annyira froclisan a tudtukra adni, hogy ők még csak észre sem veszed, hogy szekálod őket. Ja és a legfontosabb, hogy elengedtél engem egyedül Madagaszkárba 9 évesen úgy, hogy a világon mindenki megpróbált erről lebeszélni. És neked lett igazad!

Mert szeretem, hogy a kopogásomból, a köszönésemből tudod, hogy milyen hangulatom van! És leginkább azt szeretem benned, hogy pontosan tudod, hogy mikor vagyok olyan állapotban szavak nélkül is, hogy fel kell ülnöd a repülőre és meg kell látogatnod engem!

És itt még hosszasan sorolhatnám, hogy mennyire is szeretlek Téged, de hidd el, hogy erre igazán nincsenek szavak. Még úgy sem, hogy nagyon-nagyon szeretném, ha lenne. De nem megy, mert nem születtem Vavyan Fable-nek... ezért csak ennyit tudok mondani, hogy tényleg, őszintén, nagyon SZERETLEK Téged!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése