Veresegyházi Medveotthon

Itthon vagyok. El sem hiszem, hogy már el is jött ez a pillanat. És méghozzá egy olyan hosszú hétvégén érkeztem haza, amikor anyu és apu is ráér, mert Pünkösd van. Így most nagyon sokat beszélgetünk, eszméket cserélünk, és megváltjuk a világot. És kirándulunk. Ma például a veresegyházi Medveotthonban voltunk. Nagyon sokan voltak rajtunk kívül is kíváncsiak az otthonra, mégsem volt igazán tömve a hely. A mackók nagyon édesek voltak, és legnagyobb meglepetésemre rajtuk kívül még farkasokat, mosómedvéket, gólyákat és még struccokat is láttunk. Hihetetlen élmény volt. Mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el a Medveotthonba, mert maximálisan megéri a 500 Ft-os felnőtt belépőjegyet.

De akkor most meséljenek a képek!

Itt látszik a hely bejárata. Tényleg sokan voltak, de akkora a hely, hogy nem volt nyomasztó ez az embermennyiség. A bejáratnál házi lekvárt és édességet is lehet vásárolni. A parkoló díja 300 Ft-ba kerül egy autóra, és egy kicsivel messzebb kell letenni a járművet a bejárattól.
Itt látható a kisvonat, amire fel is ültünk, és körbenéztük vonaton is a parkot. Egy kicsit rövid volt az út, de azért tiszta gyerekkori kirándulásérzetem volt, amikor a szüleimmel egy kisvonaton szorongtunk és bámultuk az állatokat. A kisvonaton való részvétel díja 300 Ft/fő.
Ezekkel a fakanalakkal lehet etetni a medvéket a parkban. Nagyon imádják az almákat, hihetetlen, hogy mennyire ügyesen le tudják enni a kanálról.
Egy hatalmas területen élnek a parkban a mackók, ahol a tavon kívül bunkerek és mélyedések, fák és bokrok is vannak, hogy a legjobban érezzék magukat. 
Több medve is él a Medveotthonban, akik teljesen különbözőek a hozzáállásukban az emberekhez. Van, aki közelebb jön, vagy bátran eszik, de van, aki őrzi a távolságot és csak távolról figyeli az eseményeket. 
Bizony, farkasok is vannak az otthonban. Külön lekerített részük van, de a látogatásunk végén észrevettük, hogy át tudnak jönni a medvék részére is, szóval biztos, hogy jóban vannak.
Akiket a legjobban kedveltem, és a hőségben nagyon meg tudtam érteni, azok a mosómackók voltak. Olyan cukin sziesztáztak a melegben.
Bizony, a medvék is elfáradtak ebben a melegben, van, aki kidőlt....
... és van, aki a tóba vetette magát egy kis hűsölés miatt...
.... majd jól lerázta magát... :)
Ne hagyjátok ki a veresegyházi Medveotthont, mert nagyon megéri a látogatás, nekem nagyon tetszett az egész.  Kivéve az éttermet, ahol miután kb. 15 percet vártunk arra, hogy kapjunk egy étlapot, kiderült, hogy 3 helyett csak 2 étlapjuk van és a legrosszabb, hogy nem fogadnak rendelést, mert megtelt a konyha, és kb. 1 órát várhatunk az ételre. Azért én azt gondolom, hogy ilyennek nem kéne történnie. Vagy túl kritikus vagyok?

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

2 megjegyzés:

  1. Detto ugyanez a tapasztalatom a medveparkkal. Én bátran ajánlom kis gyerekkel is, hiszen nem akkora, mint egy állatkert (nem unja meg), de azért lehet időt eltölteni benne. Az étteremben mi úgy jártunk, hogy 12ig nem vettek fel rendelést. Szóval azt mi inkább meg sem vártuk...:(

    VálaszTörlés
  2. Abszolút egyetértek Veled, szerintem is bátran lehet gyerekekkel is menni, mert elég sok kilátó, mászóka, lift, vonat és egyéb olyan elfoglaltság, ami leköti a gyerekeket. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb gyerkőc tátott szájjal bámulta az állatokat és nagyon ügyesen etette őket. Végül mi is leléptünk az étteremből, hihetetlen, hogy ilyen a hozzáállásuk!

    VálaszTörlés