Alakbarát gyümölcsös fagyi anyunak!

A múltkori, nagyon könnyen elkészíthető banánfagyi receptje után most jöjjön egy "bonyolultabb". Azért tettem a bonyolult szót idézőjelbe, mert a legnehezebb lépés ennél a fagyinál az, hogy minden összetevő beleférjen a turmixgépbe. Igaz, hogy több összetevő kell hozzá, mint a sima banánfagyihoz, amit ugye csak karikákra kellett vágni, lafagyasztani, majd turmixolni és készen is vagyunk. Ez a fagyi is pont ilyen, csak itt igazából több hozzávalót használunk.

Kép forrása ide kattintva!

Nagyon szeretem nyáron a hideg dolgokat. Ha lehetne, és most nem tartanék egy komolyabb életmódváltást, akkor biztos, hogy egész nap behűtött gyümölcsökön és fagyin élnék. Én így viselem el az itteni, sokszor nagyon magas hőmérsékletet az otthoni munka közben. De most új szabályok vannak, amik teljesen követhetőek, alkalmazkodnak az ízlésemhez és a stílusomhoz, így nem panaszkodom, hogy nem hideg gyümileves van ebédre. Hanem inkább megpróbálom kitalálni, hogyan is lehetne beleilleszteni az általam szeretett dolgokat a mostani keretek közé. Na most az esti étkezések egyik fontos eleme nálam most a túró, joghurt, gyümölcs vagy zöldség. Innen indult el az agyam, hogy csak keresni kéne olyan egészséges fagyireceptet, ami ezeket az összetevőket tartalmazza. És nem is kellett messzire mennem, Kátya receptjei között meg is találtam azt, aminek alapjából ez a mostani fagyi készült.

De akkor jöjjön is a recept: 
Meggyes álom, avagy alakbarát fagyi, ami bármilyen gyümölcsből elkészíthető!

Hozzávalók:
450 gr cseresznye vagy édes meggy (de bármilyen piros gyümölcsből nagyon-nagyon finom)
250 gr zsírszegény túró
2 púpos evőkanál natúr joghurt
Ízlés szerinti édesítő, én folyékonyat használtam

1. Első, és egyben a legbonyolultabb és legutálatosabb része a receptnek az, hogy ki kell magozni a 450 gr édes meggyet vagy cseresznyét. Mivel nálunk most ez a gyümölcs volt itthon, nem volt más választásom, de ha választani kéne, akkor következőnek epret, málnát vagy áfonyát használnék.Csak, hogy tényleg ne kelljen hosszabban a konyhában tevékenykednem ebben a melegben.
2. Összeturmixolom az összes meggyet azért, hogy a többi hozzávaló is beleférjen a gépbe.
3. Majd hozzáadom a túrót és a joghurtot, és újra elkeverem a gépben az egészet.
4. Ha megfelelően krémes állagú lesz, akkor csak hozzá kell adni az édesítőt. Ha nem elég jó az állaga, akkor tegyünk hozzá még joghurtot, és újra keverjük össze. 
5. Kóstoljuk meg a kész masszát, és ha finom, akkor nincs más dolgunk mint betenni a mélyhűtőbe pár órára, és már készen is vagyunk. Ugye, hogy nem bonyolult.

Kép forrása ide kattintva!

Plusz ötletek lehetnek még ízesítéshez: fahéj, mandula, nagyon karcsúaknak csoki vagy kekszdarabok is szóba jöhetnek, de garantálhatom, hogy ez így magában is eszméletlenül finom. Nem is igazán tudom, hogy eddig miért nem készítettünk hasonlót sem. 

Ezt a receptet kifejezetten Anyu kedvéért tettem fel, akinek megígértem ma, hogy leírom neki, hogy ki tudja próbálni ő is otthon ezt a finomságot. Remélem, hogy tetszeni fog neki!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése