IceBar, vagyis Jégbár Budapesten

Kezdjük azzal, hogy sajnálom ezt a nagyon hosszú szünetet. Abszolút nem így terveztem, de sajnos itthon a reggeli 3/4-es 6-os kelések, a folyamatos programok és Zs. érkezése eléggé átírta a terveimet. Tudom, hogy ez nem elég mentség erre a kb. 10 napos szünetre, de most ez van. Azért ígérem, hogy ez nem fog tőlem sűrűn előfordulni, máskor majd előre beprogramozom a bejegyzéseket, hogy akkor se maradjatok blog nélkül, ha én éppen a fejem tetején pörgök az elhavazottságtól. De akkor próbáljunk is meg visszaállni a megszokott tempóra, így jöjjön máris az első bejegyzés a szünet után, ami nem lesz más, mint egy élménybeszámoló az Ice Barról

Már Cipruson kinéztem magamnak, hogy mennyire jó lenne ellátogatni itthon a Jégbárba, de valahogy a terveinkből kimaradt eddig. Egészen addig, amíg ma a Váci utcában sétálva egy nagyon kedves lány megállított minket, hogy nincs-e kedvünk elmenni az Ice Barba. Mivel a belépő 2 alkoholmentes koktéllal 1500 Ft-ba került emberenként, ezért úgy gondoltuk, hogy ha már itt vagyunk, akkor nem hagyjuk ki ezt az élményt sem. A leányzó bekísért minket egy irodába, ahol kiállították a számunkra a jegyet, majd elirányítottak minket a Váci utca 82. szám alá, ahol az Ice Bar áll. Mivel nem vagyunk tisztában a számozással, én egy kicsivel közelebbre gondoltam magát a helyet, de így sem volt messze az elképzeléstől. Igaz, közelebb esik a Fővám térhez, mint a Kálvinhoz. De nem baj, mert így legalább volt időnk és lehetőségünk nézelődni a turistaövezetben. 

De akkor innentől meséljenek is a képek:

Megérkezve a helyszínre egy nagyon kedves hölgytől megkaptuk a kuponjainkat a fejenként 2-2 alkoholmentes koktélra, majd beöltöztettek minket eszkimónak, és a képen látható ajtón tudtunk befáradni az Ice Barba.
A bejárat mellett egyből a bárpultnál találjuk magunkat, ahol máris be lehet a kuponjainkat váltani. Mi nem vagyunk nagy ivók, ezért mi nem olyan jegycsomagot választottuk, de lehet itt alkoholosat is választani, ami az emberre a mínusz 1-4 fokban igazán rá is fér. Két alkoholmentes és 10 alkoholos ital közül lehet az itallapról választani. :)
Az Ice Bar egész területén vannak olyan jégszobrok, amikről fényképet lehet készíteni. Ez a kép nem sikerült igazán jól, mert már annyira fázott a kezem, hogy fotózás közben beremegett. A helyszínen bármiről lehet fényképet készíteni, csak arra kell figyelni, hogy olyan készüléket legyen, ami viszonylag sötétebb helyeken is jó képeket készít.
A jégszobrokon felül a falakon nagyon szuper jégképek vannak. Arra mindenképpen ügyeljetek, hogy mielőtt bementek a bárba, kérdezzétek meg, hogy hányan vannak bent. Nekünk sajnos pont egy olyan időszakot sikerült kifognunk, amikor egy csapat tinilány volt bent rajtunk kívül, akiktől sajnos nem igazán lehetett jó képeket készíteni. Mindig valaki belelógott a képekbe.
A bárban két helyen is lehetőség van "jégbefagyott", vicces képeket készíteni. Nagyon szuperül vannak a helyen az ilyen lehetőségek kidolgozva, annyi hiba van az Ice Barral kapcsolatban összesen, hogy elég kicsi a hely. Ezt úgy kell érteni, hogy ha ketten vagy hárman vagytok benne, akkor szuper az egész, de egy 15 fős lánycsapattal nem igazán volt komfortos. Főleg úgy, hogy ők minden jégfotelt és ülőhelyet lefoglaltak.
A hosszú hallgatás kompenzálásaként + azért, hogy lássátok a félig megfagyott eszkimókat, megmutatjuk magunkat, hogyan is nézünk ki mínusz fokokban egy halom jég kellős közepén. 
Egészében a hely nagyon-nagyon tetszett nekünk, mindenkinek tudjuk ajánlani, hogy nézze meg. De két nagyon fontos dolog: 1. ne nyári ruhában menjetek, 2. akkor menjetek be, amikor nincsen bent egy csapat tinilány. Ha ez a két szempont megvan, akkor tényleg szuper élmény lesz számotokra a Jégbár. :)
A Jégbárból kijövet, kiolvadás közben megcsodáltuk a Jégszobrász világbajnok érmeit, akinek a benti álomszép alkotásokat köszönhetjük. Nagyon jó érzés volt a hidegből kijönni, és picit átmelegedni, én komolyan nem is tudom, hogy a Bárban dolgozó pultos hogyan képes ezt a hőmérsékletet akár órákon keresztül is kibírni, ha folyamatosan van vendég. 
Mindkettőnknek nagyon tetszett a Jégbár, szerintem érdemes ellátogatni oda egyszer legalább. Még egyszer köszönöm mindenkitől a türelmet a bloggal kapcsolatos csend miatt, és ígérem, hogy a jövőben nem fog még egyszer még egy ilyen hosszú csend előfordulni. 

Puszi: D.

https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése