Gondold meg, minek adsz energiát!

Szerettem volna ma egy igazán pozitív bejegyzést írni Nektek, de valahogy nem így sült el a dolog, amiért előre elnézést is kérek. Mert bár a hétindító gondolatot már jó előre kitaláltam, ma valahogy minden másképp alakult, és nem azt jelenti számomra a kitalált idézet, mint akkor, amikor megtaláltam. De akkor lássuk is a mai hétindító gondolatot:

"Egy nő ragyogjon, és rögtön gyönyörű lesz, akárhogy is nézzen ki. Ennyi lenne. Remegjen meg a világ, ha megjelenik, és meg is fog, mert azt, aki ragyog, észreveszik. Nem tudnak elmenni mellette, nem is lehet, ugyanis sugárzik. Na ebből van kevés. Hiszen mennyivel egyszerűbb széthisztizni a perceket, hogy de neked mennyire rosszul áll az életed, és egyébként is milyen szerencsétlen vagy. Nos igen, az vagy, de ezen csak te tudsz változtatni, semmi más. Gondold meg, hogy minek adsz energiát. Ne etesd a gyengítő szörnyeket, inkább hagyd magad mögött őket, mintha nem is léteznének. Hiszen nem is léteznek. Csak az van, amire te figyelsz, az meg olyan lehet, amilyenné formálod vagy címkézed, ugyanis minden a te kezedben van."

Minden szavát igaznak tartom ennek az idézetnek. Maximálisan egyetértek vele. De ma mégis egy teljesen más gondolat hatja át ezt az eszmefuttatást számomra. Konkrétan az, hogy Judit, akiről itt írtam korábban, sajnos már nincsen köztünk. Itt hagyott három gyerkőcöt, egy szerető férjet, rengeteg barátot és ismerőst. Én meg értetlenül állok a történtek előtt. Miért pont ő? Miért most? Miért ilyen igazságtalan az élet? Tudom, hogy ezekre a kérdésekre nem fogok választ kapni, mégis ezek pörögnek folyamatosan az agyamban. Nem tudom őket megállítani. Pedig nem voltunk kifejezetten jóban, csak egy csoportban voltunk, ahol bátorítottuk, segítettük egymást. Már tavaly év végén elborzadva olvastam a tüneteinek a leírását, de akkor még a legjobb kimenetelben reménykedtem. Aztán pozitív hírek érkeztek, jött Meső kezdeményezése, és én úgy éreztem, hogy a sok pozitív energiával, segítségnyújtással mi is tudunk neki abban segíteni, hogy meggyógyuljon.

Kép forrása ide kattintva!

De rá kellett döbbennem, hogy ez nem így van. Nem ebben tudtunk neki segíteni. Pár napja azon jár az agyam, hogy vajon akkor mire is volt jó ez az egész. Ha ez együttgondolkodásnak, imának nincs ereje segíteni, akkor vajon minek van? És akkor egyszerre megértettem. Hogy nekünk nem a gyógyuláshoz kellett energiát küldenünk, hanem Juditnak erőt gyűjteni. Hogy pontosan mire? Azt nekünk már nem tisztünk eldönteni. Arra használta az általunk jött erőt, amire ő a legjobbnak gondolta. Erőt gyűjteni az elfogadáshoz, a fájdalmak elviseléséhez, a megbékéléshez. Ahhoz, hogy neki a legkönnyebb legyen. És már csak reménykedni tudok abban, hogy ez sikerült is nekünk, neki. És meg tudtuk könnyíteni számára ezt az utolsó utat. 

És akkor itt most térjünk vissza az idézethez, amiből szerintem ez a leglényegesebb dolog: "Gondold meg, hogy minek adsz energiát. Ne etesd a gyengítő szörnyeket, inkább hagyd magad mögött őket, mintha nem is léteznének. Hiszen nem is léteznek." Álljunk le a kreált problémák gyártásával, a játszmázással, a hisztikkel és próbáljuk meg ezeket a pusztító energiáinkat jókká fordítani. Mert az élet önmagától egy nagyon kemény szervező. Nem kell nekünk nehezíteni még a saját dolgainkat mondvacsinált problémákkal, mert az élet úgyis gondoskodni fog ezekről. Próbáljunk meg pozitívabbak, jobbak és szeretetteljesebbek lenni. Mert sosem tudhatjuk, hogy mit hoz számunkra a holnap. És segítsünk másokon. Mert lehet, hogy egyszer nekünk is szükségünk lesz segítségre. Vagy vigaszra.... támaszra... 

Judit, bár nem voltunk közeli ismerősök, köszönöm, hogy egy kicsit az életem része lettél. Hogy általad megtanultam másképp értékelni a dolgaimat. Köszönöm, hogy felnyitottad a szememet, nem csak a futással, de az egész élettel kapcsolatban. Kívánom Neked, hogy legyen nagyon könnyű a föld és hidd el, nagyon sokan, nagyon sokáig fogják őrizni az emlékedet. 

Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolitaCipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése