Körömdekorációk otthonra

Bár éppen most rakattam fel újra a műkörmöket, azért muszáj veletek megosztanom néhány otthon is elkészíthető körömdekorációs ötleteket. Már régebben találtam őket, de valahogy ma jött el az alkalom, hogy egyben megmutassam. Rólam tudni kell, hogy muszáj vagyok valamit csinálni a körmeimmel. Azt hiszem hogy ez egy mánia nálam már. Hogy miért? Mert sajnos teljesen óvodás kezeim vannak. Komolyan. Rövid, tömzsi ujjak, mintha egy nagyobb gyerkőccel fognál kezet. Nem igazán szépek na.

Évekig műkörmökkel hosszabbítottam meg az ujjaimat, de 3 éve, mióta itt élünk, nem találtam meg az igazán megfelelő körmöst, ezért magamnak alkottam rövid, de mintás körmöket. Milliónyi színt, formát és díszítést kipróbáltam, de be kell valljam, hogy meguntam. Macerás 3-5 naponta új dolgokat kitalálni, elkészíteni és persze hagyni megszáradni. Így most újra megpróbálkozok a műkörmökkel. De ettől függetlenül ezek a minták otthon is könnyen és egyszerűen (bár nem túl gyorsan( elkészíthetőek, ezért is gondoltam, hogy megosztom veletek.

Szívecskés körmök 

Bár én nem vagyok nagy mintamágus, de azt hiszem, hogy ennek a szívecskének az elkészítése nem lehet egy nagy ördöngösség. Persze csak bal kézre. Mert arra még nem jöttem rá, hogyan képes valaki a jobb kezére mintát festeni a ballal. Ugye, ha jobbkezes...:)))

Kép és ötlet forrása ide kattintva!
Szivacsos Ombre minta

Ennél a körömnél van pár dolog, amire ügyelni kell, ezt a saját tapasztalatomból tudom mondani. 1. A szivacs száraz és teljesen tiszta legyen. 2. Az alaplakkot, ha van rá mód, akkor előző nap érdemes felfesteni, hogy tényleg a legjobban megkössön. 3. Óvatosan tisztítsuk meg az elkészült körmünk körüli bőrt, amint készen vagyunk, nehogy elkenjük az alkotást.

Kép és ötlet forrása ide kattintva!
Pöttyös körmök

Nekem egy kicsit soknak tűnik teljes kézen ez a dekoráció, de egy-két körmön szerintem gyönyörűen nézhet ki. Én valószínűleg a fekete-fehér kombinációt készíteném el, de valószínűleg azért, mert ennek a színpárosnak hatalmas szerelmese vagyok. De szuper lehet piros-fehér, lila-rózsaszín, de igazából bármilyen színpárosításban is.

Kép és ötlet ide kattintva!
 Nektek melyik tetszik?

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése