Ciprus, te csodás!

Tudom, hogy ebben a posztban már írtam arról, hogy milyen csodálatos ez a város, de nem győzök tényleg ezzel a hellyel betelni. Persze, most azért, hogy ne unjatok rá, nem Limassolról jönnek képek, hanem Ciprus két pontjáról, amik körülbelül 75 percnyi útra egymástól. A egyik az Episkopi Bay, a másik pedig a Troodos hegységben a Persephoné túraútvonal

Hihetetlen, hogy mennyire sok arca van ennek a kis szigetnek! Olyan elképesztő, hogy egymástól csak 75 percre lévő helyek ennyire különbözőek egymástól. Már a hőmérséklet is eltérő, mert a parton kb. 35 fok van, míg a hegyekben szerintem nem volt több mint 27 fok. Igaz, azt is be kell vallanom, hogy az Episkopi Bay szerintem a sziget leghidegebb pontja, vagyis ha teljesen pontos szeretnék lenni, akkor a legszelesebb. Meg is fogadtam, hogy ha "hűsölni" szeretnék, akkor vagy ide vagy a hegyekbe, Troodosra megyünk. Mert az Episkopi Bay-ben a szél miatt kb. 30 fokosnak éreztem a levegőt, míg ma a Lady's Mile Beachen a városban kb. 40 fokos volt a hőség. És ez azért nem mindegy. 

De akkor jöjjenek is az Episkopi Bay képek!

És jöjjön egy meglepetés kép a házunk melletti partról éjszaka, csak hogy lássátok a hajókat is:


És máris mutatom, hogyan néz ki a Troodos hegységben, Ciprus legmagasabb pontján lévő Persephoné túraútvonal.
Ugye, hogy mennyire mások? Elképesztően változatos ez az egész hely... Csoda, hogy szerelmes vagyok minden pontjába? Rengeteg hibája van ennek a szigetnek, de be kell vallani, hogy az hihetetlenül varázslatos, ahogy 10 perces autóút után valami más tájegységre érünk. Tengerpart pálmafák, kövek és sivatag, erdők hatalmas fákkal, és dús növényzetű városok. Ha van lehetőségetek, akkor látogassatok el egyszer ide. Béreljetek egy autó, és gyönyörködjetek. Megéri!

Remélem, hogy Nektek is tetszenek a képek!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

2 megjegyzés:

 1. Szia, díjat kaptál tőlem, a többi infót az alábbi linken találod :)

  http://eletespillecukor.blogspot.hu/2013/07/ujabb-dij.html

  További szép napot! :)

  VálaszTörlés
 2. Szia Szilvi!

  Nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltál rám!

  Neked is csodás napot! :))))

  VálaszTörlés