Adjunk cukrot gasztroajándékba!

Eddig csütörtökönként általában Hétértékelőt tartottam a blogon, de hosszas gondolkozás után úgy gondoltam, hogy csak számunkra tűnik érdekesnek minden héten leírni a legizgibb dolgokat, amik velünk történtek, nektek annyira nem lehet az. Ez az olvasottsági számokból is kiderül, hogy nem ezeket a bejegyzéseket szeretitek a legjobban. Ezért úgy gondoltam, hogy innentől a csütörtök Csajos csütörtökké lép elő, vagyis olyan témákat fogok hozni, ami a csajokat érdekelheti. Beleférhet ebbe minden, amit szeretek és Ti is szerettek. De akkor lássuk is ma, hogy mivel készültem!

Kép forrása ide kattintva!
Nagyon szeretem a gasztroajándékokat! Ha az ismerőseim egy része nem lakna ennyire messze, biztos, hogy mindenkinek ilyeneket készítenék, mert az ilyen gesztusokból az adott illető tudja, hogy kézzel készült és kifejezetten az ő ízlésére lett gyártva az ajándék. Így találtam erre az ötletre is, ami nagyon egyszerű, és egy dekoratív üvegbe téve szuper ajándék lehet az olyan kávéimádóknak, mint én. Mert bizony én az vagyok, és ez az egyetlen dolog, amivel kapcsolatban nem voltam hajlandó lemondani a megszokott barnacukromról. Tudom, hogy nem egészséges, és ha már mindent mással csinálok, akkor ezt miért nem... ez van, azt hiszem, hogy ebben a kérdésben fanatikus vagyok. Így nekem lehet ilyen ajándékkal készülni, mondjuk karácsonyra. :)

Na de akkor lássuk is, hogyan készülnek ezek a különleges "kockacukrok"!

Az ötletet még anno Nifty Thrifty angol blogján találtam, és már azóta várta az elkészülést! Na de akkor lássuk is, hogy pontosan mire is lesz szükségünk. 

- szemcsés fehér vagy barnacukor (igen, ez most egy kifejezetten egészségtelen ajándék lesz)
- víz
- egy tál a keveréshez
- teáskanál
- jégkockatartó (én az IKEÁsat ajánlom, mert abban több minta van és könnyű a végén kiszedni belőle az elkészült cukrot)

És akkor jöjjön az igazán pofonegyszerű elkészítési útmutató!

1. Öntsünk körülbelül fél bögrényi cukrot az egyik fajtából a tálba. 
2. A teáskanál segítségével adagold hozzá apránként a cukorhoz a vizet. Ne siesd el, a lényeg, hogy a végére egy sűrűbb pasztát (hasonlót a vizes homokhoz) kapj a cukor és a víz keverékéből. Mindenképpen figyelj arra, hogy a cukor ne olvadjon meg, amíg ezt csinálod. (Ha szeretnéd színesíteni a cukrokat, akkor használhatsz ennél a lépésnél egy parányi ételfestéket is.)
3. Ezzel a pasztával töltsd meg a jégkockatartókat nagyjából a feléig, és szorosan nyomkodd őket bele a formába. 
4. Egy éjszakára hagyd megszáradni valamilyen száraz helyen. 
5. Óvatosan szedd ki egyenként a cukrokat a jégkockatartóból! 
És készen is van a hiperkönnyen elkészíthető gasztroajándékunk, amihez már semmi másra nincs szükségünk, mint egy gyönyörű befőttesüvegre, színes szalagra és valami jópofa címkére. És már adhatjuk is a kiszemeltünknek ajándékba. 

Ti milyen gasztroajándékokat szoktatok adni?

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Cipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

3 megjegyzés:

  1. Én is szeretem a gasztroajándékokat, csinálni is és kapni is :) tavaly előtt minden hölgytag a családban sütiport kapott :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem az a nagy álmom, hogy az esküvőnkön ajándék helyett mindenkitől egy igazi, házi specialista (nagyi, dédi vagy anyukaféle)receptet kapunk, amit egy könyvben gyűjtenénk össze. Így lenne egy sokgeneráció, nemzetközi alapanyagokon alapuló, egyedülálló szakácskönyvünk! Mint látszik, minden le tud foglalni, ami a gasztro témába esik... :)))

    VálaszTörlés
  3. Nem muszáj egészségtelennek lennie, ha nem cukorból, hanem xilitből vagy eritritből készül. :)

    VálaszTörlés