Tippek egy egészségesebb és boldogabb életért!

Találtam egy nagyon jópofa képet a Pinteresten, ezért úgy gondoltam, hogy ez lehetne a mai hétindító gondolat lényege is. Higgyétek el, nem kell nagyon sokat tenni azért, hogy kicsivel egészségesebb és teljesebb életet éljünk. De nézzük is, hogy mit tanácsol nekünk a kép:

1. Ne diétázz! - Most komolyan, mutassatok valakit, akinek a diéta életmódváltás nélkül hatásos volt? Ugye, hogy mindenki visszaszedte a kilókat, amint visszatért az eredeti életéhez? Csak teljes agyátállítással lehet ezt megtenni.
2. Gondolkodj pozitívan!  - A gondolat teremtő erejéről már nálam sokkal okosabb emberek is elmondták a véleményüket, így én csak ennyit tudok mondani annak, aki nem hisz benne, hogy egy próbát mindenkinek megér!
3. Az egészség örök! - Tudom elcsépelt, de ha ez nincs, akkor semmi sincs. 
4. A Te tested, a Te szabályaid! Senki más, csak Te tudhatod, hogyan érzel a testeddel kapcsolatban!  - Ne engedd, hogy mások vegyék át az irányítást. Attól, hogy ők nem figyelnek oda magukra, Te még megteheted! 
5. Egyél keveset, de minőségi ételekből!  - Én azt hiszem, hogy ennek az eszek mindent, de számolva és mértékkel híve vagyok. Imádok enni, ezért lehetetlen, hogy hosszútávon lemondjak a finomságokról!
6. A vaj nem ellenség, és egy fagyi még nem öl meg! - Pontosan, csak a mértéket kell megtanulnunk.  
7. Ne felejtsd el, hogy csodálatos vagy, és ezen semmi nem változtat! - Nem a kilóktól leszünk boldogabbak, a kilók lefaragása csak arra jó, hogy sokkal több boldogságot okozó tevékenységet tudjunk végezni, mert nem akadályoz minket a súlyunk. De önmagában a vékonyságtól nem leszünk boldogabbak!
8. Tölts minőségi időt magaddal! - Vagyis szánj azokra a dolgokra is időt, amik neked fontosak, kikapcsolnak vagy szimplán érdekelnek. Fordíts elég időt a testedre és a lelkedre is!
9. Mozogj egy kicsit minden nap vagy sokat, ha azt szereted! Ne feledd, a te tested, a te szabályaid! - Lehet ez 20 perc táncolás a kedvenc zenéidre, 1,5 órás futás, fél óra online torna vagy takarítás, a lényeg, hogy élvezd, és ne hagyd ki!
10. Igyál sok teát és olvass sok könyvet! - Na ezzel vitatkoznék, maradjunk annyiban, hogy sokat mindenképpen vízből vagy maximum ízesítetlen teából igyál. De a könyves résszel maximálisan egyetértek! :)
11. Biciklizz munkába, válaszd a lépcsőket a lift helyett, és sétálgass beszélgetés közben sima üldögélés helyett! - Igen, ezek az apróságok is nagyon sokat tudnak tenni azért, hogy egészségesebbek legyünk. 
12. Igyál vizet! - Szerintem ez az egyik legfontosabb szabály, mert nagyon sokan kihagyják ezt a lépést, pedig a fogyáshoz, az egészséges testhez elengedhetetlen a megfelelő hidratálás. Töltsetek le alkalmazást vagy állítsátok be a telefonotokat, a lényeg, hogy óránként mindenképpen igyatok. 
13. Válassz egészséges recepteket, mert az étel üzemanyag. - Ma már annyira szuper ötletekkel van tele a net, ne féljetek ezeket kipróbálni vagy használni. 
14. Legyél kedves másokhoz, és bocsáss meg azoknak, akik nem viszonozzák a szívességeket! - Na ehhez nincs mit hozzátenni, tessék nagyvonalúnak lenni! 
15. Magas, alacsony, nagy, kicsi, sötét, világos, férfi, nő, mindenki megérdemli a boldogságot és a tiszteletet! - Mindenki, nincs kivétel! Lehet szőke, barna, kék szemű, meleg, hetero, ázsiai, afrikai, tényleg mindenkinek joga van ehhez, tartsuk ezt tiszteletben!
16. Önmagad megszeretése egy utazás! - Nem mindig kellemes, de minden esetben tanulságos és szórakoztató a saját magunkkal való ismerkedés. Szánjunk rá elég időt!
17. Nem fogod mindig a legjobban érezni magad, de  a legnagyobb bajban is fel a fejjel!  - A hozzáállás fél siker, a legrosszabb helyzetnek is vége lesz egyszer. 
18. Kapcsolj ki, és élvezd az életét! - Na ezt most is el is kezdheted, pont eljött erre a legmegfelelőbb idő! :)

Kép forrása ide kattintva!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolitaCipruson Dorka

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó tanácsok, megfogadom őket! Találtam még más jókat is az alábbi cikkben:
    http://munkahet.hu/hirek/tippek-tanacsok/tippek-a-boldogabb-elet-remenyeben

    VálaszTörlés