10 mondat, ami hatással van az életemre!

Nézzük azt a 10 mondatot, ami megváltoztatja az életfelfogásodat!

1. Az emberek nem ellened vannak, hanem saját magukért!  

Ugye mennyire igaz? Nem kell mindenben ellenségességet látni, minden pillanatban érdemes figyelembe vennünk azt, hogy másoknak bizony nem ugyanazok az érdekei, mint nekünk. 

2. Ne azért mássz meg egy hegyet, hogy a világ lássa azt, hanem azért, hogy Te lásd a világot fentről! 

Nem számít, hogy mások mit gondolnak arról, amit Te csinálsz, amíg Te azt élvezed és szeretettel csinálod, addig semmi mással nem kell foglalkozni, csak figyelmen kívül kell hagyni mások véleményét.

3. Többet tanulsz a hibás döntéseidből, mint a sikereidből. Ne engedd, hogy a problémák megállítsanak, mert minden esetben az elkövetett hibáink építik a személyiségünket. 

Nincs olyan hiba, ami ne lenne orvosolható vagy ne lehetne valahogy javítani. Inkább hibázzunk többet, mint ne csináljunk semmi érdemlegeset a kockázattól való félelmünk miatt.

4. A legveszélyesebb az életben az, hogy az emberek elhitetik magukkal, hogy később lehetőségük lesz megcsinálni azokat a dolgokat, amiket ebben a pillanatban akartak volna megcsinálni. 

Nem nagyon kell ezen magyaráznom semmit, ahogy már a nagyok is megmondták: Carpe Diem, vagyis élj a mának!

5. Olyan helyre menj, ahol ünnepelnek, és ne olyanra, ahol csak elviselnek. 

Hát igen, a legfontosabb, hogy mindenkivel szemben toleránsak legyünk, és várjuk el azt, hogy mások is azok legyenek velünk szemben. 

6. Az a személy, akivel a legtöbb időt az életben eltöltjük, az saját magunk, ezért próbáljunk meg a lehető legérdekesebbé válni önmagunk számára. 

Ne féljünk új dolgokat kipróbálni, új helyekre elmenni vagy akár szakítani a hagyományokkal is. Az élet túl rövid ahhoz, hogy belesüppedjünk a dolgokba. 

7. Ha elfogadod a határaidat, akkor képes vagy túlmenni rajtuk. 

Vagyis, ha felismered a korlátaidat, akkor képes vagy azokat le is győzni. Ezt gyakorlatból tudom. És tényleg így van.

8. Az emberek sokszor mondják, hogy a motiváció nem tart sokáig. Ez igaz ugyanúgy a fürdésre is. Ezért is ajánjuk minden napra. 

Nagyon könnyű feladni a dolgokat, kitartani, előre menni a céljaid felé sokkal nehezebb rövidtávon, de hosszútávon sokkal nagyobb boldogságot okoz.

9. Mindenki, akit megismertél fél valamitől, szeret valamit, és vesztett már el valamit.

Mindenki egyforma, és mégis mindenki mennyire más. Tiszteljük és szeressük a többieket.

10. A kényelem a teljesítmény ellensége. 

Mozduljunk ki a komfortzónánkból, hogy megismerhessük a világot és benne önmagunkat!

Kép forrása ide kattintva!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése