Aludj kevesebbet, élj többet!

Mindenkitől azt hallom, hogy mire nincs ideje az életében. Nincs idő edzeni, egészségesen főzni, kirándulni, sétálni, futni, biciklizni, filmet nézni, vásárolni, játszani, mókázni, kacagni, vagyis egészében NEKIK NINCS IDEJÜK ÉLNI. De most komolyan emberek, ne legyünk már ennyire szánalmasak. Ez az élet a miénk. Azért van, hogy mi élvezzük. Hogy a legjobb élményeket, pillanatokat hozzuk ki belőle. És akkor elfecséreljük ilyen gáz indokokkal, hogy nincs idő erre és arra... 

Ki dönti el, hogy mire van az adott helyzetben ideje? Na kicsoda? Bizony, mindenki saját magának. Vagyis, ha valamire nincs időd, az nem is volt igazán fontos. Mert kifogásokat mindig sokkal könnyebb találni, mint szépen végigcsinálni a kitűzött cél felé vezető utat. Mindig lesz rossz idő, csapnivaló kedv, kevés energia, negatív emberek, bunkó szomszéd és egyebek. De tényleg minden egyes nap fel kell ezt venni mindenkinek? 

Én azt vallom, hogy tessék egy olyan személyt kijelölni, akinek igenis be lehet vallani a gyengeségeidet, hülyeségeidet, felesleges panaszaidat, és a világ többi része felé pedig tessék mosolyogni és szépen megvalósítani az álmaidat, mert ezért születtünk erre a földre le. Igen, azért, hogy szórakozzunk. Hogy jól érezzünk magunkat, és megvalósítsuk a vágyainkat! Persze Anyu, aki az én lelki szemetesládám (Zs. mellett, de ő más), véleményezőm, panaszhallgatóm, és mindenféle gyengeségem tudója, lehet, hogy nem fog ezzel egyetérteni, de szerintem igenis így kéne hozzáállni a dolgokhoz. Pozitívan, időt szánva a számodra fontos dolgokra. Mert a végén nem az fog érdekelni, hogy milyen autód van a garázsban, mennyit melóztál a céged sikeréért, hanem az, hogy milyen életreszóló pillanatokban, varázslatos élményekben volt részed. Akkor vajon ezt a mindennapokban miért felejtjük el? Miért hagyjuk, hogy elvesszünk a részletekben ahelyett, hogy időt szánnánk az igazán lényeges dolgokra?

És ha tényleg nincs időd élvezetesen és számodra kielégítően élni az életedet, akkor pedig tessék kevesebbet aludni. Világos?

És ha ez nem volt elég motiváló, akkor tessék megnézni ezt a videót, és ámuldozni, hogy milyen keményen sportol a srác, és aztán pedig tessék szépen elgondolkozni azon, hogy vajon tényleg annyira akarjuk az életünkben a kimaradt dolgokat vagy a sikert, mint levegőt venni? Mert ha nem, akkor nincs értelme...


Tessél élni!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése