Shaun T Focus T25 edzése

Tehát befejeztem a T25-ot... megcsináltam életem leghosszabb, tervezett edzésprogramját. Tudnotok kell, hogy nem vagyok ebben igazán kitartó, általánosságban 1-2 héten belül megunom az ismétlődő tornákat, ugyanazt a zenét és mozdulatokat. Nagyfokú hiperaktivitásom (papírom nincs róla, de majdnem biztos vagyok benne, hogy az vagyok) miatt hamar találok újabb és újabb mozgásformákat, amiket ki kell próbálnom. De ez most más volt. Szerelmes lettem. Komolyan. Még Zs. is elcsodálkozott, hogy elejétől a végéig megcsináltam. 

Kép forrása ide kattintva!
10 hét, amiből nekem majdnem 13 hét lett, mert 3 olyan hét is előfordult ezen időszak alatt, amikor nem sikerült az összes tornát megcsinálnom, mert betegség vagy fáradtság, helyhiány miatt nem ment. De ezeken a heteken sem lazsáltam, általánosságban akkor is elmondható volt rólam, hogy legalább 2 napot tuti, hogy tornáztam rá. És most vége! Nagyon furi, mert annyira az életem része lett a Focus T25 edzés, hogy nem is vártam a végét, és hirtelen nem is igazán tudom, hogy milyen mozgást is kéne ezenkívül végeznem. Az eredményeimről elmondható, hogy rengeteg centiméter ment le, nagyon sokat izmosodtam, és a végére nagyon sokat erősödtem izomban és állóképességben is.

De hogy ne legyen ennyire kínai, nézzük is, hogy mi a Focus T25 edzés! Milyen részei vannak, hogy néz ki a naptár és egyebek, mert szerintem szuper lenne, ha minél több ember megismerné otthon, mert én ki lettem tőle cserélve.

Tehát, akkor jöjjön is egy kis gyors motiváló-ízelítő videó, hogy mi ez az új Shaun T edzés:


Elöljáróban annyit kell tudni T25-ról, hogy az eddigiekkel ellentétben (Hip Hop Abs, Insanity,  Rocking Body) ez az edzés rövid. Összesen 25 perc naponta. De ne gondold, hogy ez a 25 perc könnyű lesz. Fájni fog, izzadni fogsz, hatalmasakat nyögsz, és mégis imádni fogod. Ezt garantálni tudom, mert én is imádtam, és még akkor is istenként gondoltam a pasira, amikor majd meghaltam mondjuk a Beta Speed 2.0 edzésén. Olyan érzés, mintha 1 órája nyomnád a kardiót, pedig még csak 5 perc telt el ez egészből. Nagyon jól összerakta Shaun T a Focus T25-ot. Már Péntek Enikő óta tudom, hogy egy edzésnek nem kell 60 percig tartania a szokásos gyakorlatokkal, elég 15-30 perc is, ha végre kimozdulsz a komfortzónádból, és a T25-nál bizony ezt gyakran meg kell tenni. 2x 5 hetes időszakra, Alphara és Betara van bontva a 10 hét, ami után lehet csinálni még egy Gammát is, de úgy érzem, hogy még van mit tökéletesítenem az első két időszakon, ezért én még ott nem tartok. A Gammában már a bemelegítésben is súlyzók szerepelnek. 

Akkor nézzük is az Alpha fázist!

Kép forrása ide kattintva!
5 hétig tart az Alpha, és minden héten más a gyakorlatok sorrendje. Pénteken dupla nap lenne ajánlva, de én nem csináltam meg kettőt ezen a napon sem, csak egyet. Szombat a pihenőnap és vasárnap nyújtás van, de én úgy osztottam el a hetet általában, hogy 3 nap edzés - pihenőnap - 2 nap edzés - nyújtás. Persze ezt mindenki magának érzi. Tania minden gyakorlatból bemutat egy könnyített, ugrálásmentes változatot, szóval kezdők is nyugodtan nekiállhatnak. De lássuk is a gyakorlatokat. 

Cardio: Oké, tehát a kezdés. Elég nagy arcom volt azután, hogy azért nem ez volt az első mozgásprogram, amit életem során megcsináltam. Meg tudtam, hogy csak 25 perc lesz, így lazán legyintettem és nevetgéltem Zs-vel, hogy valahogy ki lehet majd bírni. Hát, aztán nem nevetgéltünk. Minden egyes kb. 1 percben egy teljes mozdulatsort épít fel a könnyebb elemektől a nehezebbekig. Itt kevesebb még az ugrálás az elején, mint a Beta bemelegítésénél, de kezdéskor ezt is meg lehet érezni. 15 perc után van egy gyorsabb ismétlő rész a legnehezebb elemekből, a Burnout, ami körülbelül 3 percig tart. Ki kell bírni, nincs mese! Majd van még egy kb. 5 perc környékén is, ami már ténylegesen azt jelenti, hogy mindjárt itt a vége. Futással és magas térdemeléssel zárjuk a programot.

Speed 1.0: 5 perc kardióval, vagyis bemelegítéssel kezdünk, ami után máris mehetünk pólót cserélni, mert ilyenkorra már azért meg lehet izzadni. Igen, 5 perc is elég hozzá. Aztán 1 perc összetett gyakorlat, majd fél perc statikus nyújtás jön. Például burpee + 2 rúgás egy perce után jön 30 másodperc imádkozóülés. És itt azt hiszed, hogy ez milyen kis laza 25 perc, de tévedsz. Mert miután kiváltakoztuk magunkat, jön 10 perc extra zsírégetés, a Burnout, ahol majdnem az összes addigi gyakorlat szerepel, persze megállók és nyújtás nélkül. 

Total Body Circuit: Abban az időszakban ez volt a halálom. A legnehezebb 25 perce volt életemnek. Aztán jött a Beta Speed 2.0, és átgondoltam ezt a dolgot. :) A szokásos 5 perces ugrálós bemelegítés után sok fekvőtámasz minden típusban, plank statikus és mozgó, kitörés minimum 4 verzióban, ütéskombinációk szintén egyre nehezebb szinten, squat guggolás minden mennyiségben, és persze az utálatos pike-up elem felépítése. Bocs, az angol szavak miatt, de általában ilyen nyelven tornázok itt, ezért megszoktam. Itt van hozzá némi segítség, hogy mi micsoda. Na tehát, a végére még 5 perc Burnout jár a legnehezebb gyaksikból, hogy teljes legyen a napi móka.
AB Intervals: A legjobb, legkönnyebb, legszeretnivalóbb, de mégis izzasztó és nehéz 25 perc. De ennél már tényleg úgy tűnik, mintha Shaun T maga is ember lenne, és nem egy mozgásrobot, aki bármit meg tud csinálni, és imádná szadizni a népet. Persze itt is sikítok a hasizmozás végére. De valahogy a kardió és hasazós elemek olyan jól vannak összerakva, hogy az elejétől a végéig mindegyiket élvezem, és szeretem. És nagyon sokat fejlődött a hasam. 

Lower Focus:  A lábremegés a végére garantált, ez tutis, még a fejlettebb embereknek is. Az eleje a szokásos 5 perces kardiós bemelegítéssel kezdődik, aztán pedig jön a Squat és Lunge tejhatalom. Minden formájában és verzióban elvégezteti velünk különböző kardió feladatokkal kombinálva. Félidőnél van egy szuper burnout, hogy tényleg jó legyen, aztán pedig újrakezdhetjük a kitöréseket és guggolásokat. Finom kis egyveleg, mindenképpen fájni fog a végére.

Stretch: Nagyon kell minden héten ez az egy nap ellazulás. Sok jógás elem van benne, és sok az ebben ismert kitartás, de nem igazi jógapozíciók, amiket meg kell csinálni. Én nagyon szerettem, jót tett a lelkemnek és a testemnek is. Én először a nyújtásra való tekintettel cipő nélkül csináltam, de be kellett látnom, hogy cipőben ezerszer kényelmesebb. Ne hagyjátok ki, mert tényleg sokat használ!

És akkor a Beta fázisról minden!


5 hétig tart ez a fázis is, és minden héten más a gyakorlatok sorrendje. Péntek szintén duplanap, de én nem csináltam meg kettőt ezen a napon sem, csak egyet. Szombat a pihenőnap és vasárnap nyújtás van. Tania itt is minden gyakorlatból bemutat egy könnyített, ugrálásmentes változatot, szóval kezdők is nyugodtan nekiállhatnak. De lássuk is a gyakorlatokat. 

Core Cardio: Na a Beta kezdetekor, amikor már annyira büszke voltam arra, hogy milyen királyul megcsináltam az Alpha 5 hetét, akkor jött a fekete leves, és itt majdnem rosszul lettem, annyira váratlanul ért. Itt mindegyik progressiont, vagyis fejlesztő részt úgy építi fel, hogy egy kvázi könnyebbtől (ááá, ezt kár volt így leírni, szóval már az első is nehéz szerintem sokszor) megyünk a nehezebb felé 3-4 gyakorlaton keresztül. Például ilyen egy progression: Shuffle - Shuffle és előre-hátra ugrás - Shuffle-Squat váltakozva - Shuffle - Burpee váltakozva. Nekem a legnehezebb gyaksikon még van mit fejlesztenem bőven. Ebben a részben van 2 gyors szakasz, a Burnout, ahol az addigi legnehezebb elemeket kell újra megcsinálni gyorsan.

Speed 2.0: Ez a legdurvább dolog volt, amit valaha csináltam. 2 perc után folyt rólam a víz, és nincs benne megállás. Egy igazi levegővétel sem. 2 különböző kör alatt kell megcsinálni a gyakorlatokat. Ezt úgy kell érteni, hogy elkezdődik a videó, és minden egyes gyakorlatot (csak ugrálás és kardió) fél percig csinálsz, aztán mész a következő feladatra. Majd amikor a kör végére értél (nagyjából 10 gyakorlat), akkor kezdődik minden elölről csak 20 másodpercig. És ha még ezt is túlélted, akkor újrakezdheted a 10 gyakorlatot 10-10 másodpercig. Majd képzeld el ezt egy teljesen új kör 10 gyakorlatával megint. Ugye milyen kis kedves? Majd mire azt éreznéd, hogy mindjárt vége, akkor levezetésként kocogni kell egy kicsit, majd összekötjük a két gyakolatsort, vagyis a 20 gyakorlatot letoljuk megint a három időverzióban.

Rip-T Circuit: Mivel az T25 Alpha fázisában a Total Body Circuit volt a rémálmom, ami után annyira sokat fejlődtem, hogy ebben a szakaszban, azt hiszem, hogy számomra ez volt az egyik legkönnyebb gyakorlatsor. Minden feladat 1 percig tart benne, használunk súlyzót (én 2,5 kg-osat) és sokat hasazunk is. Egy etap általában 1 -1 perc kardióból, karozásból, lábazásból és hasazásból áll. Megéreztem minden alkalommal, de egyre többet tudtam mindenből szabályosan megcsinálni a végére.

Dynamic Core: Két részre bontható ez az edzés, 13 perc kardióra, és 12 perc vázizom erősítésre, csak matrac kell hozzá és persze kitartás. A kardióban a megszokott elemek vannak: Egy lábas ugrálás, shuffle, burpee, sprint és szokásos Shaun T elemek. De amikor már azt hinnénk, hogy milyen jó, hogy lementünk a földre, akkor jön a kemény rész. Hasazás, biciklizés, plank tartás lábhajlítással, oldalemelés mindkét oldalra, majd nehezítéssel, sétálós, majd ugrálós pike-up. De szerencsére van benne hátizomra egy csomó gyakorlat, amit én nagyon szeretek, szóval nem annyira szadi ez a 25 perc. Asszem van benne egy Burnout a kardió rész végén, amit utáltam, de ugye nem ezért szeretjük Shaun T-t? :)

Upper Focus: Zs. kedvence. Súlyzó (2,5 kg-ost használtam én) és matrac kell hozzá, és az egész 25 perc csak a felsőtestről szól. Súlyemelés, bicepszezés, fekvőtámasz, burpee, és persze minden, ami ahhoz kell, hogy a végére remegjen a kezed. Tudom, vannak olyanok, akiknek a karja az egyik legerősebb pontja, de mivel nekem még nagyon sokat kell erre a fránya testrészre erősíteni, így azért 2,5 kg-mal volt benne nem kis kihívás. Elfelejtettem írni, hogy a súlyzós gyakorlatokat lehet gumikötéllel is csinálni, amit én kipróbáltam (csak ilyen műanyag van), de szerintem a súlyzós erősebb, vagy lehet, hogy azt csináltam csak szabályosan. Minden karozós rész után kardió jön, szóval folyamatosan magas  tartományban van a pulzus, így garantált az izzadás.

Stretch: Ugyanaz a nyújtás van, amit a Alphanál is csináltunk. Én ezt továbbra is tervezem megtartani, hogy egy ilyen nyújtós napot csinálok, mert sokkal jobban viselem a következő heti edzést utána, és valahogy a lelkem is kisimul tőle.

Tehát vége, de máris új tervet kovácsoltam magamnak, amiben bőségesen szerepel a T25. Mivel tisztában vagyok vele, hogy egyik napon sem tudtam 100%-os teljesítményt nyújtani, mert néha meg kellett állni, vagy csak a könnyített verzió ment valamiből, vagy nem ment annyi darab, amennyinek kellett volna. Szóval van hová fejlődnöm a Gamma előtt. De mivel imádtam, hogy súlyzóval kell dolgozni a Betában, így nem akarom újra letolni az 5-5 hetet egymás után, hanem variálok. Vagyis lesz 1 hét Alpha, 1 hét Péntek Enikő Tabata, majd 1 hét Beta egészen addig, amíg mindenből  meg nem csinálom a hivatalos 5 hetet. Szóval ez a terv idénre továbbra is, aztán meglátjuk, hogy mennyire leszek a végére bombanő.

Puszi: Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

44 megjegyzés:

 1. Szia! Azt olvastam, hogy izmod is lett a gyakorlatoktól. 27 éves 193 cm magas 83 kg-os srác vagyok. Izmot szeretnék építeni. Az Insanity-t 3-szor, Asylum 1-et 3-szor, Asylum 2-t 3-szor megcsináltam hobbi szinten. Most szeretnék mellette helyesen is táplálkozni. Szerinted ezzel tudnék izmot építeni? Köszi.

  VálaszTörlés
 2. Szia! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de most értem vissza Ciprusra, és eddig nem volt időm a gép elé kerülni. Nem hiszem, hogy az Insy és az Asylum után a T25 nagyon sok izmot tudna Neked adni. Igazából inkább kardió és zsírégető alapú a program, amiben vannak súlyzós gyakorlatok. Persze edzettségtől függ, hogy mennyit változtat az emberen, mert rám azért pakolt izmot, de olyan szinten, amilyenen Te vagy, nem sokat fog szerintem befolyásolni. Ha mégis szeretnéd kipróbálni, akkor én azt javaslom, hogy ne állj neki a teljes programnak, hanem, amikor van időd, akkor csináld meg a Beta súlyzós napjait egy olyan súllyal, aminek a használata kihívást jelent számodra. Mert ezeken a napokon is van benne kardió, de mégis itt az izomépítésre megy rá. De ha nagyon ki szeretnéd próbálni, akkor tedd meg nyugodtan, mert szerintem szuper a program, de az Insy után nem lesz szerintem annyira látványos a változás csak ettől. Remélem, hogy tudtam segíteni. Ha bármi kérdés van, akkor még írj nyugodtan. Dorka

  VálaszTörlés
 3. Szia! Engem érdekelne egy dolog. Közel 40 kg-tól szeretnék megszabadulni. Kezdésnek ez a program jó lenne szerinted? Tudom, nehéz lesz, de mindenképpen akarok valamit. Az Insanityt próbáltam már, 1 hónapig csináltam, de az a halálom volt, alig bírtam utána megmozdulni. Nem akarok olyan mozgásformát, ami után semmi energiám nincs menni dolgozni, vagy hasonlók. Megnéztem a T25-öt, ki is próbáltam, de érdekelne a te véleményed erről.

  VálaszTörlés
 4. Szia Katalin! Kicsit késve válaszolok, mert sok minden összejött nekem, és nem jutottam gépközelbe mostanság, ne haragudj! :( Én azt mondom, hogy a T25 jó lehet nagy túlsúllyal is, csak mindenképpen figyelj arra, hogy a Tania által módosított gyakorlatokkal kezd el csinálni, mert alapjában az egész program nagyon kardióközpontú, így megterhelheti a térdedet és az ízületeidet, és sajnos sérülés lehet a vége. Ha odafigyelsz arra az elején, hogy ne ugrálj, hanem a könnyített gyakorlatokat használd, akkor szerintem nagyon jól fog menni, és a tested érzéseiből tudni fogod, hogy mikor válthatsz a nehezebb fokozatra. De ott sem kell szerintem egyből átváltani, hogy mindent nehezítetten csinálsz, hanem szép lassan, fokozatosan, hogy ne legyen a gerinceden és a lábadon akkora terhelés. Ami lényeges lehet még, hogy lehetséges, hogy nem kéne teljesen a naptárt követned, mert nagyon sok a heti 6 edzés, amiből egy duplanap, én is nagyon kipurcantam tőle. Szóval lehet, hogy fokozatosan kéne beépítened a programot az életedbe. Egy nap mozgás, egy nap pihenő, hogy legyen idő regenerálódni. Pihenőnapokon meg mehetne valami pilates, vagy ízületkímélőbb mozgásforma, hogy nehogy sérülés legyen a vége. Ha még kérdésed van, akkor írj bátran! Igyekszem sokkal gyorsabban válaszolni! Dorka

  VálaszTörlés
 5. Szia! Én is rátaláltam a programra. Úgy gondoltam kezdésnek Alpha fázis pont elegendő számomra. Nem rendelkezem nagy felesleggel, inkább csak formálás a cél. Már próbáltam Rubintot, Bérest, Pénteket, szóval okkal móddal kondim is van. Immár a 3. hetemet nyomom. Az első hét többnyire jól igénybe vette a kitartásom, a második héten lazán mentek a gyakorlatok, viszont most a harmadikon nehezebb. Lehetséges lenne, hogy a nyújtás kihagyása is közre játszik ebben? Viszont egyenlőre még az étrenden nem változtattam, eddig többnyire fehérjét fogyasztok. Esetleg valami tanács étrenddel kapcsolatban? Előre is köszi! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! A nyújtást semmiképpen ne hagyd ki, nehogy sérülés legyen a vége. Én is a harmadik héten éreztem azt, hogy kezd ettől a testem besokallni, és valahogy akkor is kezdett unalmassá válni a gyakorlatsor. Ezt túl kell vészelni valahogy, nincs más ötletem, mint a kitartás,mert azért az 5 hét nagyon hosszú idő. De ha ezen a holtponton túllendülsz, akkor sokkal jobb lesz. Lehet, hogy nem is úgy kéne felépítened az edzéstervet, ahogy a naptárban van, hanem esetleg 2 nap edzés, 1 pihi, 2 nap edzés, 1 pihi + vasárnap edzés és nyújtás. És akkor van két napod regenerálódni. Remélem, hogy ez segíteni fog, és kitartást kívánok hozzá!!! :)

   Törlés
 6. Szia! Honnan lehet letölteni az edzés programot? :)

  VálaszTörlés
 7. Szia! Jelenleg nem tudom, hogy honnan tölthető le, mert nekem már több mint fél éve meg van az összes DVD, de érdemes körülnézned a nagy filemegosztó portálokon, mert ott általában vannak olyanok, akiknek meg van ez az edzésprogram.

  VálaszTörlés
 8. Szia! Honnan lehet letölteni, vagy hol tudom megvenni a dvd-ket? Köszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Jelenleg nem tudom, hogy honnan tölthető le, mert nekem már több mint éve meg van az összes DVD, de érdemes körülnézned a nagy filemegosztó portálokon, mert ott általában vannak olyanok, akiknek meg van ez az edzésprogram.
   Megvásárlással kapcsolatban: Az ebay-en van elég sok találat a T25-ra: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=shaun+t+t25&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR12.TRC2.A0.H0.Xfocus+t25&_nkw=focus+t25&_sacat=0 és az amazonon is: http://www.amazon.com/s/ref=sr_kk_1?rh=i%3Aaps%2Ck%3Afocus+t25&keywords=focus+t25&ie=UTF8&qid=1397648322.

   Szép napot Neked!

   Dorka

   Törlés
 9. Szia! Magyarorszagon hogy lehet megvasarolni?
  Koszi elore is, Anett

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Az ebay-en van elég sok találat a T25-ra: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=shaun+t+t25&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR12.TRC2.A0.H0.Xfocus+t25&_nkw=focus+t25&_sacat=0 és az amazonon is: http://www.amazon.com/s/ref=sr_kk_1?rh=i%3Aaps%2Ck%3Afocus+t25&keywords=focus+t25&ie=UTF8&qid=1397648322. Magyarországon sajnos nem tudom, hogy hol lehet megvásárolni direktben. :( Érdemes olyat keresni pl. az ebay-n, ahol ingyenes a szállítás Magyarországra, vagy ahol licitálni lehet rá, mert akkor jobb áron lehet megvenni.

   Szép napot Neked!

   Dorka

   Törlés
 10. Sziasztok!én a béta utolsó hetét kezdem,nekem már megvan a gamma sorozat is és találtok a neten étrendet is.Akinek nincs sport előélete annak nagyon kemény lesz de a program jó felépítése miatt és a kitartás meghozza a gyümölcsöt.Én időhiány és a termek órakezdése miatt örülök hogy rátaláltam erre az edzésre.Mindenkinek sok sikert kívánok és csináljátok végig úgy az igazi,én 5percet javítottam a futóidőmön:))

  VálaszTörlés
 11. http://t25workoutnow.com/focus-t25-nutrition/Sziasztok,van diéta is ami könnyű ötszöri étkezéssel elérhető.Én a gamma programot kezdem a jövőhéten,mást is edzek mellete(futás,box,trx)de akinek nincs sportos múltja és túlsúlyos az ne kezdjen bele,inkább laza kardióval a fogyókúra mellett adjon le a kilókból és lahet szakember segítségével.Én csak dicsérni tudom a programot és az a fő szempont hogy nem kell időre mennem sehova akkor kapcsolom be ott hon amikor akarom.Jó edzést mindenkinek:)

  VálaszTörlés
 12. Szia! En is Cipruson elek es most kezdem majd a 4. hetet.A videokat ncore-rol lehet letolteni ill. fenn vannak mar nehany torrent oldalon is.
  Szerintem nyugodtan el lehet kezdeni tulsullyal is en vagyok ra az elo pelda:).Az a lenyeg hogy a 25 perc alatt ne allj le hanem ha elfaradtal kovesd a jobb oldali csajt aki az ugralas mentes konnyitett valtozatot mutatja.Kitartas, megeri:)!

  VálaszTörlés
 13. Helló!
  Én most töltöttem le ezt az edzésprogramot, még meg sem néztem miről van igazából szó....csak ezt a bemutató videót láttam...nem tudom mikor fogom tudni elkezdeni, mert most lábadozok egy erős náthából.
  Lehet egy kicsit hülye kérdésem lesz!! Bocsi
  Engem igazából az érdekelne, mennyire hangos vagy zavaró mások számára az intenzívebb részek, hogy nem-e fogom zavarni a lakótársaimat és az alsó szomszédot a huppogásommal korán reggel, mert nekem csak ekkor lenne rá időm, még meló előtt...
  A választ előre is köszi :)
  Üdv
  Gabó

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Gabó!
   Gyógyulj meg minél hamarabb! :) Mennyire korán szeretnél edzeni? Mert azért a T25-ban, főleg az Alphában elég sok ugrálós, kardió rész van... Ha nagyon korán, akkor azért óvatosabbnak kell lenned, esetleg a Tania féle könnyített, ugrálásmentes verziókat csinálni a gyakorlatokból, mert azok kevésbé hangosak. Nekünk nincs alsó szomszédunk, így nem tudok erről beszámolni, de sem a mellettünk, sem a felettünk lévők nem panaszkodtak a zajra, igaz, itt Cipruson mindenki hangos. :))) Ha van polifoam matracod, akkor az is jó lehet, ha azon tornázol, akkor azért nem annyira hangos a földre érkezés, mintha csak sima talajon lennél. Én mindenképpen kipróbálnám a helyedben, mert ha hangos, még mindig csinálhatod belőle a könnyített verziókat.
   Szép napot Neked!
   Dorka

   Törlés
  2. Szia!
   Sikerült elkezdenem... az hangcsillapításra is találtam ellenszert. ;) Az Alpha első hetén túl vagyok.... Csak a könnyített verziót tudom csinálni még egyenlőre, azt sem folyamatosan sajnos... :( a pulzusom nagyon hamar felszökik. Egyenlőre az a célom, hogy a könnyített verziót megtudjam csinálni egyhuzamban leállás nélkül, :) aztán utána jöhet a nehezebb is...
   Szia!
   Szép napot!

   Törlés
  3. Szia!
   Csak így tovább, nagyon ügyes vagy már azért is, hogy elkezdted, és csinálod! Nem baj, ha csak a könnyített meg az elején, egyre jobb lesz az erőnléted majd, és több mindent tudsz megcsinálni belőle. Ha én képes voltam az edzésnek köszönhetően még futni is, akkor bárki képes vele fejlődni. :) de ne add fel, már az is hatalmas dolog, hogy ezt csinálod!
   Szép napot Neked!
   Dorka

   Törlés
  4. Szia!
   Csinálom....csinálom.....böcsületesen végig nyomom az egészet...igaz a 25perc általában 40-50 percig tart....pulzusmérő órával csinálom... amikor elkezd pittyegni, hogy magas a pulzusom leállítom a videót, megvárom míg lemegy a pulzusszám aztán GO tovább!!!!! :D Ma szabadnapos voltam...ma csináltam meg a dupla napot. Tényleg!!! Mennyire baj az ha 1-2 napot felcserélek???? Hát nem tudom, hogy eljutok-e a haladóig (én nagyon szeretnék) mert sajna az egyik bokám, már most kivan! :(
   Szép estét!
   Gabó

   Törlés
  5. Szia Gabó!
   Kitartás, nagyon jó, hogy így odafigyelve csinálod. Nem szabad, hogy túlerőltesd magad, mert annak csak sérülés és lelki túlterhelés lehet a vége. Ha viszont fáj a bokád, akkor lehet, hogy még egy ideig más mozgásokat is ki kéne próbálnod, ami kímélőbb Neked, itt van például ilyen: http://kozmopolita.blogspot.com/2014/05/csajos-csutortok-blogilates-pilates.html, ami nem ugrálós, a Youtube-ról letölthető és van hozzá edzőnaptár is minden hónapra, de te is össze tudod válogatni azokat, amik tetszenek. Nehogy lesérülj, annyit nem ér az egész T25. Ha szükséged van még más edzős ötletekre, akkor írj, és keresünk Neked olyanokat, ami jó lehet! :)
   Dorka

   Törlés
  6. Szia!
   A bokám helyre jött!!!! :) Hozzá szokott a mozgáshoz.... A héten kezdtem el a Béta sorozatot. :D Az Alfát ahogy mondtam is már pulzumérővel nyomtam végig.. Ma a speed 0.2 volt a sorban és annyira jól ment és tetszett, hogy a pulzusmérő pittyegésére sem figyelve végig nyomtam úgy, hogy nem álltam le egyszer sem...és nagyon jól esett!!!!!!!!!!!!!! Szerinted mennyire kell figyelni a pulzusmérőre???? Kell az egyáltalán???
   Üdv
   Gabó

   Törlés
  7. Szia!
   De jó, hogy helyrejött a bokád, drukkoltam nagyon! Én őszinte leszek, nekem még a Shaun T elején nem is volt pulzusmérőm, így én a legnagyobb túlsúllyal mindenféle odafigyelés nélkül kezdtem el a mozgást. De nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás, szóval én azt mondom, hogy legyen rajtad a pulzusmérő, ha jelez és úgy érzed, akkor hagyd abba, ha viszont úgy gondolod, hogy minden oké, akkor szerintem csináld tovább nyugodtan az edzést. Úgy is érezni fogod, ha valamit nem fogsz tudni megcsinálni. Hajrá, hajrá, amíg élvezed, addig szerintem a pulzusmérő nem lehet mérvadó. :)
   Szép napot!
   Dorka

   Törlés
 14. Szia!
  Én is pont ma találtam rá, és már le is szedtem netről az elsőt. Eddig Jillian Michaelsre tornáztam, de sajnos a vizsgaidőszak, illetve a munka kombináció eléggé leterhelt, és nem tudtam csinálni. Kíváncsi vagyok erre nagyon, végig fogom csinálni az egészet, meglátjuk. Érdekelne, hogy szerinted a hét közepétől is el lehet kezdeni, vagy mindenképpen hétfőtől?
  Dorci

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Én szeretem a hétfői kezdeteket, mert onnantól könnyebb számolni a heteket, hogy az ember pontosan hol és melyik napon tart. De ha Te ezt tudod követni a hét közepétől, akkor én azt mondom, hogy simán vágj bele, ne várd meg a hétfőt. :) Plusz azt is vedd figyelembe, hogy mikor jobb Neked pihenőnapot tartanod, inkább a hétvégén vagy hétközben, mert attól is függ, hogy mikor ajánlott elkezdened. Ha bármilyen kérdésed van még, akkor írj! :)
   Dorka

   Törlés
  2. Szia!
   Nem bírtam ki, muszáj volt elkezdenem. : ) Egyelőre ez csak ismerkedés volt, hétfőtől kezdem hivatalosan. Sokkal jobb, mint az összes eddigi torna, amit valaha kipróbáltam. Végre egy edzés, amitől rendesen folyik rólam a víz, és nem unom, nagyon motivál. Neked mennyi idő alatt látszott az eredmény?
   Dorci

   Törlés
  3. Szia!
   De jó, hogy elkezdted és tetszik! Szerintem az eddigi legjobb torna, amit valaha próbáltam, tiszta függőséget okoz. Ha jól emlékszem már a harmadik hét elején láttam, és éreztem magamon változást. De akkor még sokat kajáltam mellé, nem találtam meg azt az étkezési módot, ami tényleg nekem lenne kitalálva, így sokkal látványosabb is lehetett volna az eredmény, ha a kajára jobban figyelek. De így is már az Alpha végén mások is mondták, hogy fogytam, pedig kilóban nem volt olyan nagy a változás, de teljesen átalakult a formám. Azóta már megtaláltam, hogy a szervezetemnek hogy a legjobb az étkezés, így már most például a Gammában még mindig látványos a változás, pedig sokkal kevesebb súly van már rajtam, mint a kezdetekben. Persze, azért még van honnan leadni. :) Dorka

   Törlés
 15. Szia!
  Tegnap este mutatta meg a barátnőm,hogy ebbe akar belevágni...olvasgattam és néztem is róla videót...ma reggel meg már le is töltöttem!Megnéztem az első részt,hogy tudjam miről is lesz szó :) Kicsivel később meg már neki is álltam :) hááát néha voltak bajok :D Végeztem az első 25perccel és úgy éreztem magam,hogy mindjárt nekiállok még 1nek :D
  Általánostól kézilabdáztam és majd 14éven keresztül :) Az elmúlt pár évben a munkán kívül nem sok mindent csináltam (8óra állás+25kg emelés,jelenleg ugyan ez csak 12órában kétnaponta+túlóra)!
  Büszke vagyok magamra,hogy meg tudtam csinálni és már szóltam a környezetemnek is,hogy ösztönözzenek,mert elkezdeni elkezdek dolgokat(diéta),de be nem fejezem :(
  Hajrá mindenkinek :)
  Ági

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Nagyon örülök, hogy elkezdted, hidd el, szuper élmény lesz az egész utazás ebben az edzésprogramban. Én sem fejeztem be eddig még semmilyen hasonló tervet, de ezzel más volt, még ha voltak mélypontok is, akkor sem adtam fel, valahogy Shaun lendülete vitt tovább. De ha mégis fel akarnád adni, akkor csak írj, és én próbálom Benned tartani a lelket! :) Legyél ezért nagyon-nagyon büszke magadra, hogy egyáltalán elkezdted és megcsináltad az elsőt. Shaun T is azt mondta, hogy a legnehezebb megnyomni a Play gombot, maga az edzés onnan már csak könnyebb. Szóval csak ügyesen továbbra is! :) Dorka

   Törlés
  2. Szia Dorka!
   Kimaradt 4nap,mert elutaztam,de már alig vártam,hogy itthon legyek és csinálhassam a tornát...épp most végeztem vele :)
   Volt az első 7en mélypont...elindítottam és letelt hamar a 25perc és sokkal jobban éreztem magam utána :) Nagyon örülök,hogy a barátnőm megosztotta velem ezt a tornát :) már Ő is csinálja és így,hogy kimaradt az a pár nap nekem...most majd együtt fogjuk csinálni :) Összesen 26 cm mínusznál tartok és a súlyomból 2kg ment le most a nyaralás alatt :) Még jó,hogy figyeltem az étkezésre,ha már nem tudtam ott tornázni :)
   Már most várom a következő tornát :)
   Ági

   Törlés
 16. Sziasztok!

  Segítenétek...aki letöltötte a T25 programot megírná honnan lehet? Nagyon köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Nekem innen töltötte le az egyik ismerősöm...

   http://torrent-kereso.hu/torrent/Focus%20T25%20Workout/8649282

   Törlés
 17. Szia Dorka!
  En a betat csinalom most,de olyan jo lenne,ha irnal egy osszefoglalot a gamma reszrol is! Orommel olvasnam mielott belekezdek!:))))
  Es koszi,nagyon jok az irasaid!!!!! Udv.G.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia G.!
   Nagyon örülök, hogy tetszik a blog! Itt írtam a T25 Gamma részéről: http://kozmopolita.blogspot.com/2014/04/kedvenc-kedd-shaun-t-focus-t25-gamma.html. Ha bármilyen kérdésed van még, akkor írj!
   Szép napot!
   Dorka

   Törlés
 18. Szia Dorka!
  Nagyon tetszik az összefoglalód. Nekem is egy kolléganőm talált rá a programra de végül én egy kicsit hamarabb álltam neki. Körülbelül 10 kiló van rajtam amitől szeretnék megszabadulni, hogy jobban érezzem magam a bőrömben, de az erősödés is cél emellett. Azt szeretném kérdezni, hogy nálad hogyan változtak a kilók és a centiméterek? Én az elején nem mértem csak testsúlyt és úgy gondoltam a második hét után csekkolom, hogy történt-e valami változás. Sajna dekára pont ugyanannyit mutatott a mérleg, ami kicsit elkedvetlenített, de gondolom túl hamar vártam eredményt. Egyébként nagyon beleszerettem az egészbe, Shaun T nagyon jól motivál és az első két hétben alig vártam az esti edzést. Most a harmadik hét végén van egy kis mélypontom, talán pont a mérleg miatt, de igyekszem átlendülni a dolgon.
  Előre is köszi a választ,
  Panka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Panka!

   Én azt mondhatom, hogy sajnos nem figyeltem kellő mértékben oda az étkezésre akkor, amikor ezt a programot csináltam, így lehetett volna sokkal látványosabb a változás a mai eszemmel. Nekem a teljes program alatt 4,5 kg ment le, de elég sok volt centiméterben a változás, többen azt kérdezték, hogy fogytam ennyire sokat, amikor a mérleg nem nagyon mutatott igazi változást. De most, hogy megtaláltam a nekem megfelelő étrendet, sokkal látványosabb lenne az eredmény, gondolkozom is, hogy újra meg kéne csinálni, hogy lássam, de ez tényleg mindenkinek más. Van, akinek nagyon látványos az Alpha szakaszban, de van olyan is, akinek a Beta hozta a látványosabb eredményt. Nekem is a 3. hét végén volt egy mélypontom, amikor a testem kicsit elfáradt a programban (sok és megerőltető ez a program testileg és szellemileg is), akkor én azt csináltam, hogy megcsináltam annyit azon a héten, ami jólesett. Ha jól emlékszem csak 3 tornát. És több pihenőnapot tartottam. Aztán a következő héten már pihentebben újra nekiálltam a 3. hétnek. Így persze tovább tartott az egész, de feladni nem akartam. Ügyes legyél nagyon, én drukkolok Neked! :)

   Szép Napot!

   Dorka

   Törlés
 19. Kedves Dorka! :)
  Én fogyni szeretnék 7 kg-mot, és izmosodni, feszesedni. Arra vagyok kiváncsi, hogy ezalatt a 10 hét alatt, (te esetedben 13), mennyire volt észrevehető a változás? Látványos? Mert sokszor megnézem ezeket a videókat, amiben 10 hét alatt kockahasa lesz az embereknek a hájból, és valahogy nem tudom elhinni. És én elég egy lusta fajta vagyok, és volt, hogy ezért nem kezdtem bele egy edzésbe, mert hogy annyit fogok szenvedni, és alig fog látszani valami. Ezért szeretném tudni, hogy mennyire is változott meg a tested? Nagyon megköszönném a válaszod! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Enikő!

   Ha odafigyelsz szigorúan az étkezésre, akkor nagyon látványos lehet a változás a programtól. És annyira nem figyeltem sajnos oda, akkor még kerestem a nekem való életmódot és étrendet, ami egy "életre tartható", ezért nem volt kiemelkedően sok kg-ban az eredmény, de centiméterben igenis sok volt a változás, sokan megállapították, hogy mennyit fogytam, pedig igazából csak átalakult a testem. Ha odafigyelsz az étkezésre, akkor meghozza azt az eredményt, amit szeretnél, de sajnos 70%-ban az étkezésen múlik az eredmény sikeressége, és csak 30%-ban az edzésen. Összességében nagyobb súlyfeleslegből adtam le 4,5 kg-ot így, de gondolkozom egy újrakezdésen úgy, hogy már a kaja is 100%-os, hogy megnézzem az eredményt. Remélem, hogy tetszeni fog Neked ez az edzésprogram.

   Szép napot! :)

   Dorka

   Törlés
  2. Kedves Dorka!

   Nagyon szépen köszönöm a válaszod! :) Nem sikerült sajnos ezen a héten elkezdenem az edzést, ahogy terveztem, mert közbejöttek dolgok. De a héten minden este voltam futni, viszont oda ma nem tudtam elmenni, így gondoltam megnézem, hogy a t25-ben melyik megy leginkább a lábra és fenékre, mert azzal nagyon nem vagyok elégedett magamon. Szóval elindítottam a lower focust. Ez volt az első t25 edzés amit elkezdtem. Nem tudtam befejezni. 15 perc után leálltam, folyt rólam a víz, égetett. Egyébként is volt egy kis izomlázam a futástól. De nem keseredtem el, mert amúgy nagyon tetszett az edzés. Jövőhéten elkezdem az egészet. Annyira szeretném végre, hogy ha felveszek egy farmert és egy egyszerű pólót, és a tükörbe nézek, akkor is csinosnak lássam magam, és ne lássam túl vastagnak a combom, vagy szélesnek a csípőm, és nagynak a fenekem. Már elég volt ebből, szeretnék végre nem ezzel küzdeni és legyőzni a lustaságom. Most elvagyok keseredve azért, hogy már annyiszor belekezdtem edzésekbe és mindig abbahagytam. Nem lehetek ennyire nulla és nem kitartó. Kérlek szurkolj nekem, hogy tartsak ki, és ne haragudj, hogy rinyáltam...Köszönöm még egyszer a válaszod! Neked is kitartást!

   Üdv: Enikő

   Törlés
 20. Szia:) az lenne a kérdésem, hogy felmentem a t25-com-ra és elvileg csak az USA és Kanada területén lehet ilyen dvd csomagot rendelni, Neked honnan vannak a dvd-id? :) Mert már néztem ebayen és hasonló helyeken de mivel tanuló vagyok az már elég drága amennyiért ott adják :S
  Üdv, Alexa

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Nekem innen töltötte le az egyik ismerősöm...

   http://torrent-kereso.hu/torrent/Focus%20T25%20Workout/8649282

   Törlés
 21. Szia Dorka!
  Letettem a cigit szeptemberben és erre nyomtam,de a munka miatt elég sokszor kimaradt,majd jött a karácsony és a többi...hirtelen 12 kg :( csináltam,ahogy tudtam,mert nem szerettem volna 80 kilósan kezdeni a terhességet.Február végén már nem csináltam,mert nem akartam,hogy gond legyen a picivel,ha esetleg van :) Április elsején voltam orvosnál és mondta,hogy több,mint 7 hetes a picike :) Öröm és boldogság,de a 80 kg?!Tegnap láttam először hihetetlen milyen jó érzés :) Ma már a 14.hétben járok és nézelődtem,hogy lehet-e ezt csinálni,persze a könnyítettet :)
  Mit gondolsz?
  Köszönöm válaszod
  Ági

  VálaszTörlés
 22. Sziasztok. Én is el szeretném kezdeni a t25-ot, csak nem tudom honnan lehetne beszerezni a videókat, dvd.-ket. Tudnátok segíteni? Ti boltban vettétek? Köszi előre is

  VálaszTörlés
 23. Sziasztok! Ma végeztem az Alpha fázis 1. hetével (a vasárnapi nyújtás még hátra van). Azt kell mondjam, hogy az egyik legjobb döntés volt, hogy ezt elkezdtem. Nagyon várom a következő hetet. Én (akaratom ellenére) egy 0. héttel kezdtem, mert figyelmetlen voltam, és azt gondoltam, hogy a táblázatban a napok, a hetekhez hasonlóan - Day 1, Day 2 stb.- verzióban vannak feltüntetve Monday, stb. helyett. Hát nem... :) Így azért, hogy könnyebben követhető legyen megcsináltam a kardió részt csütörtökön, pénteken pedig a speed 1.0-t és hétfőtől előről az egészet. Csütörtökön, az első edzés előtt mérlegre álltam, lemértem cm-ben a derekam, csípőm, combom körfogatát (ami eredményektől dobtam is egy hátast, elképzelésem sem volt róla, hogy ennyire elhagytam magam...). Az eredményeket lejegyeztem, és tervezem vezetni a változást (vagy változatlanságot ;) ) minden hétre. Életmódot ugyan nem váltottam táplálkozás terén, de minimálisan igyekszem odafigyelni. Ez azt jelenti, hogy pl. a fehér kenyeret a barna váltotta fel, gyümölcs, zöldség tripla mennyiségben, mint az eddig megszokott, és este 6 előtt igyekszem vacsorázni. Ha utána éhes vagyok, esti nasiként joghurt, kefír stb. Emellett nagyon ajánlom, minden lelkes próbálkozónak a napi folyadékbevitelt! Én személy szerint télen kb. két pohár vízzel is elvagyok, csak estére veszem észre, hogy valami nem stimmel. Ezen is változtattam, napi 2-3 liter vizet simán megiszom (főleg a jó kis total body edzés után... ;) ) Én már észreveszem a jótékony hatást. Nem fáradok el egy 4.emelet megmászásától, sokkal aktívabb vagyok, és tovább fent tudok maradni este, mégis kipihentebben ébredek reggel. Sajnos a főiskola ülő életmódja nagyon meglátszik rajtam. Sokszor annyira fáradt vagyok szellemileg, hogy a szemem alig tudom nyitva tartani már este 8-kor, elaludni viszont mégsem tudok, mert az egész napi ülés után a szervezetem egyszerűen nem kívánja a pihenést. A napi edzéssel viszont már egy hét elteltével is jobban és könnyebben alszom, nem akarok már 8-kor ágyba kerülni, még van erőm sétálni menni este, stb. Remélem mindenki, aki megpróbálja, ugyanígy érezni fogja a jótékony hatást. És napi 25 perc (péntekenként 50, ha igazán kemény vagy :P ) tényleg belefér egy közepesen zsúfolt napirendbe is. Mindenkinek sok sok sok sikert, kitartást, eredményességet, és gyorsan múló izomlázat kívánok! :)

  VálaszTörlés