Miért is szeretem én az őszt?

Milyen gyorsan telik az idő... alig néhány pillanata nem írtam a blogot, erre máris eltelt a nyár, és ősziesre fordult az idő. Na jó, itt Cipruson annyira nem, de otthon már érezni lehetett szeptember elején is a hidegebb szelet. Mert bizony otthon voltam nem olyan régen. Meg bekrepált a laptopom, így új társam van a blogban és a melóban egyaránt. Plusz rengeteget dolgoztunk, aminek meg is lett a gyümölcse, egyszeri és megismételhetetlen dolgokat alkottunk Zs-vel. Eközben elfáradtunk, mosolyogtunk, ettünk, ittunk, nevettünk, szerettünk és mindenfélét csináltunk abban a napi fél órában, ami munka után maradt. Szóval szerettem volna mindenféléről mesélni, de nem lett volna mikor és hol. De újra itt vagyok, és remélem, hogy most hosszú ideig lesz időm írni Nektek. 

De nézzünk is egy gyors kis összefoglalót, ha már így elment az idő, hogy miért is szeretem én az őszt. Muszáj, hogy magamnak is összeírjam, mert ilyenkor hajlamos vagyok elfelejteni, hogy a nyáron kívül más szerethető évszak is van a világon, így nem árt  a megerősítés, hogy az ősz bizony csodaszép lehet...

1. Gyönyörűek a színek!
2. Fel lehet venni a gyönyörű csizmákat, és persze újakat lehet beszerezni.
3. Végre újra lehet nagy táskákat, koffereket hordani. Igen, a nyári, kis ruhák mellé nem igazán passzolnak a batár táskák, de ősszel a sok kötött cucc és farmer mellé nem lehet borítéktáskát venni. 
4. Újra használom a sütőt! Hát igen, nyáron a 40 fokban mellőzök minden olyan kaját, amihez be kell ezt a melegítő szörnyegeteg kapcsolni. Inkább a teraszon grillezünk, vagy ha jobb napunk van, elmegyünk valahová enni. De télen a szörny csodálatos társsá válik, és finomabbnál finomabb falatokkal kényeztet minket. Ami persze meglátszik a vonalaimon máris! :)
5. Újra normális hőfok van a lakásban! Lehet itthon edzeni, sőt estére már egy könnyű takaróba is bele lehet burkolózni a tévé előtt. 
6. Mivel itt Cipruson a sztenderd boltokban már akkor javában tombol az őszi ruhák ideje, amikor itt még 40 fok van, így szuper nyári, még hordható ruhákat és kiegészítőket lehet szerezni komolyan fillérekért. Mondjuk 1 euróért...
7. Gyakrabban látom anyáékat. Az őszi szezonban többet vagyok otthon, ezért végre több időt tölthetek a családommal és persze az utánozhatatlan macskánkkal, Caccal. 
8. Folytatódnak a kedvenc sorozataink... tudom, szánalmas ezt is beleírni az okokba, de máris látszik, hogy tényleg nem vagyok egy nagy őszpárti, ha már ez is a pozitív dolgok közé tartozik úgy, hogy alig van időnk bármit is nézni. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Sherlock és a Trónok harca új évadáért sok mindent odaadnék.
9. Itt a fociszezon. Igen, lépjünk is ezen túl. Szeretem a focit. Nagyon. És a magassarkú cipőket, körömlakkokat, táskákat, csajos dolgokat, és a technikai kütyüket. Szuperül megférnek egymás mellett. 
10. Megyünk horgászni! Végre nincs forróság már reggel 8-kor, vagyis teljesen élvezhető kint tölteni pár órát horgászva a tengeren. Mielőtt megkérdeznétek, nem akarok fogni semmit, de iszonyúan jó érzés ott ülni a csendben, kikapcsolni és a tenger hullámainak csapkodását hallgatni. Nincs meló, határidő, feladat, vagy bármi. Csak mi vagyunk és a béke. 

Látjátok ugye, hogy azért nem utálom én annyira az őszt! Csak ezt el ne felejtsem akkor sem, amikor már hidegebb lesz a lakásban, és itt ugye nincs fűtés... vagyis jön a gázpalackos melegítés minden szobában, és a párátlanítás. De én szeretlek ősz, komolyan, teljes szívből!!!

Puszi: Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése