Halloween zseblámpás készítése egyszerűen

Egy nagyon egyszerű trükk a zseblámpával Craftaholics Anonymous weboldaláról, ami minden kisgyermekes családba vagy gyereklelkületű felnőttek lakásába kötelező darabbá válik így Halloween környékén. Nagyon szuperül lehet díszítőelemként is használni, vagy ennek közelségében mesélni el a Halloweenhez kapcsolódó meséket. De a tökös napok elmúlása után bármilyen más figurává átalakíthatunk egy ócska zseblámpát, hogy ilyen szuperül nézzen ki:

A szuper ötlet és a kép innen származik!
Hozzávalók:

- Zseblámpa
- Matricapapír fekete vagy sötét színben
- Toll
- Olló

Hogyan is készítsük el?

1. A zsemlámpa kerek formáját rajzoljuk körbe a matricapapíron. Használhatunk kétoldalú ragasztót is, amire ráragasztunk egy másik anyagot. A lényeg, hogy hozzá tudjuk ragasztani a lámpához. 

2. A körbe rajzoljuk bele azt a rajzot, amit ki szeretnénk világítani. Mondjuk egy cuki tököt a Halloween tiszteletére!

3. Vágjuk ki a formából a tök szemeit és száját. Minden esetben vigyázzunk arra, hogy azokat a részeket vágjuk ki, amiket azt szeretnénk, ha sötétek maradnának a lámpán. 

4. Ragasszuk fel a lámpa világító lapjára a szemeket és a szájat. Nem muszáj, hogy szimmetrikus legyen, lehet a tökünk abszolút csálé is. 

5. És készen vagyunk! Kapcsoljuk be, és élvezhetjük is az új fényeket. 

A szuper ötlet és a kép innen származik!

Arra gondoltam írás közben, hogy ha szeretnénk és két egyforma zseblámpánk van - két gyerkőc esetén megesik az ilyesmi - akkor akár azt a maradék sablont is felhasználhatjuk, ami a szem és a száj kivágása után megmaradt. Mert akkor csak pont ezt a két testrészt fogjuk tudni a falra világítani. De továbbgondolhatjuk ezt a dolgot, és így csinálhatunk csillagos, szíves, macskafejes, x alakú képet is a falra, attól függően, hogy milyen partyra készülünk. 

Próbáljátok ki Ti is!

Dorka

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése