Nonó és a Fittaréna!

Imádom a Fittarénát. Évek óta hazajárok vagy legalábbis igyekszem a repjegyemet úgy megvenni, hogy itthon legyek legalább évente erre az egy sporteseményre. Persze szerencsém van, mert a munkámból kifolyólag a november közepén megrendezésre kerülő Baba Mama Expón részt kell vennem, így csak a dátumát kell a rendezvénynek megvárnom a jegy megvásárlása előtt. Idén már nagyon vártam, hogy elkezdődjön, teljesen be voltam sózva, Zs. szerintem már torkig volt a Fittarénás terveimmel. De idén ez a várakozás és készülődés teljesen más volt, főleg azért, mert idén egy olyan csodálatos dolog is történt a Nonó életmód csoportban, hogy a mi szavazataink alapján Nonó indíthatta a napot Borsos Petivel a Nagyszínpadon! Igen, én is rá szavaztam, így még különlegesebbé vált a nap számomra. 

Már reggel be voltam sózva, és alig vártam, hogy odaérjünk a Syma csarnokba! Besiettem, leadtam a cuccomat, és máris a Nonó életmódos lányok, vagyis inkább Ádus keresésére indultam, mert nála volt az első, hivatalos NÉ pólóm, amire nagyon büszke vagyok. Puszi, és személyes ismerkedés után máris átvettem az új mezt, és be is álltam a Nagyszínpad elé, hogy ne maradjak le semmiről. És már ment is a zene, és már alig vártam, hogy kezdjünk. És bizony Peti és Nonó nagyon odatették magukat. Komolyan valamit lájtosabbra számítottam, mint reggeli beindító, de őszintén meg kell mondanom, egyszerűen imádtam az egészet! Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, elejétől a végéig kemény volt, de vitt magával az egész koreo és a szuper zene hangulata. Régen voltam ennyire hangulatos órán, még nagyon sok ilyet szeretnék látni, és ígérem, hogy sokat fogok rá tornázni, ha a Fittaréna felteszi az elkészült videókat a Youtube-ra. A végén pedig a csoport himnuszával a nyújtás, és Nonó közben mondott szavai feltették az i-re a pontot, elérzékenyültem, meghatódtam és egy életre felejthetetlen élménnyé vált ez a 40 perc. Szóval köszönöm Nonónak és Petinek ezt a szuper élményt!

Nonó és Peti, kép forrása ide kattintva!
Volt egy előre megtervezett órarendem erre a rendezvényre, ezért a közös fotó után igyekeztem gyorsan átjutni a Body & Mind terembe egy igazi hajlékonyságfokozó stretchingre. Éppen az elhelyezkedés után láttam meg magam mellett Zum Medlit, aki szintén a csoport tagja, és gyorsan be is mutatkoztam, és elmeséltem, hogy mennyire ügyesen csinálja azt, amit csinál, és hogy mennyire motiváló, ahogy az életmódváltás mellette letette a voksát, és kitart emellett. Szegényt jól lerohantam, de tényleg nagyon örültem, hogy láttam! Élveztem nagyon a nyújtást, de egy kicsit meglepődtem azon a sok guggoláson, amivel kezdődött. De mindenképpen jó volt, hogy ilyen órán voltam, kellett egy kis megnyúlás az izmaimnak, főleg a következő terhelés miatt. 

Zumival közösen mentünk át a Ceres Dance terembe, mert kiderült, hogy mindketten Kiss Gábor Afrodance óráján vettünk részt, ami számomra egy kis csalódás volt. Szerintem nem igazán volt a koreográfia a helyszínre tervezve, mert alig lehetett elférni, és nehezen volt követhető. De a zene és a mozdulatok zseniálisak voltak, szóval biztos vagyok benne, hogy egy másik alkalommal meg tudnám szeretni ezt a táncformát. Így egy kicsit elefánt a porcelánboltban érzésem volt... :)

Miután már a 3. órán voltam túl, kicsit elvesztem a termek és színpadok között, mert nem találtam a Fitness Akadémia színpadát, mire kiderült, hogy ez az expó területén belül van. Ettől egy kicsit megijedtem, főleg, hogy az általam választott Port de Bras óra pont az Insanity színpad mellett volt. De pozitív volt a csalódás, nem zavart be a mellettünk lévő színpad, imádtam az órát. Ezt az óratípust már nagyon régen ki akartam próbálni, mert egybefüggő táncelemekből áll, mint egy modern balettóra, mégis sok benne a karemelés (tényleg nagyon sok) és rengeteg benne a plié, vagyis a combizmom a végére rendesen kikészült. Próbáljátok ki, mindenkinek tudom ajánlani, mert a lelkemet megsimogatta, és teljesen kimerítette észrevétlenül a testemet. Íme egy kis ízelítő. 


Na itt meg is kellett állnom egy kicsit, főleg úgy, hogy délutánra még Tatarek Rezső és Péntek Enikő volt betervezve. Ebben a 40 perc szünetben szétnéztem az expó területén, megvettem Enikő új DVD-jét, amit alá is írattam vele, és meg kell mondanom, hogy Enikő nagyon cuki és irtó kedves. Imádom! Megkóstoltam az Update Schwarz kakaós csigát, ami pont az én ízlésem szerint készült, nem túl édes, mégis nagyon omlós és finom. Miután ettem és ittam, megpihentem a nagyszínpadnál, ahol pont Norbi és Réka órája ment, ami szerintem nagyon gáz volt. A Norbi által csinált koreo követhetetlen volt, és ez a retro aerobik vonal nagyon sok embernek nem nyerte el a tetszését. 

Tatarek Rezső, kép forrása ide kattintva!
De máris kezdett az én személyes kedvencem, Tatarek Rezső, akit itt már említettem, akivel nekem is együtt dobbant a szívem, és már a 3. percben elsodort az óra hangulata. Izzadtam, kiabáltam, nyögtem, guggoltam, boxoltam, és nagyon felszabadultam. Olyan volt, mintha egy éjszakát egy szuper buliban töltöttem volna. Még nagyon-nagyon sok ilyet szeretnék életemben megélni, és azért nagyon hálás vagyok, hogy a tavalyi nagy kedvenc koreot lenyomtuk a végén. Frenetikus volt. És ahogy Rezsiék megint megkomponálták ezt az egészet, az valami fantasztikus. Ha másra nem, de rá mindenképpen elmennék bármelyik arénán. 

Majd jött a másik kedvenc, akiről szintén itt írtam, Péntek Enikő! Nem voltam itt már csúcsformában, mert ez volt a 6. órám aznap, de kihoztam magamból a maximumot. 4 zóna volt, mindegyik 10 percig tartott. Mivel mostanság nagyon szeretem Enikő tornáit, így azt gondoltam, hogy nem fog meglepni a mozdulatokkal, de kiderült, hogy csupa új elemmel készült nekünk a Fittarénára. Így csatakra izzadva, de nagyon büszkén igyekeztem végrehajtani a lehetetlennek tűnő feladatot. De megcsináltam. Igaz, hogy a végén már a fenekemet nem bírtam normálisan  felemelni, de úgy érzem, hogy még ezt az edzést is sikerült 80%-osan teljesíteni, ami ebben a tempóban számomra szuper teljesítmény. 

Péntek Enikő, kép forrása ide kattintva!
És vége lett. Izomlázzal, sok sportkrémmel, lazító fürdővel, ma még nyújtós gyakorlatsorral és rengeteg szuper élménnyel gazdagodott a testem és a lelkem. Hihetetlen élmény volt, nagyon sokáig feltöltött elemmel, és most egy ideig megint nem lesz gondom a motiválással, mert ez visszatöltötte a hitemet és a lelkesedésemet. És azt hiszem, hogy már leírhatom, hogy a sport lett az új hobbim és szerelmem. 

Puszi: Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése