Egy igazán jó sajttál összeállítása

Egy igazán jó sajttál elkészítése  szerintem minden esetben sikeres. Persze, tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki akkora sajtfan, mint amilyen én vagyok, de azért valljuk be, hogy egy ünnepek közötti, esti borozáshoz vagy előételnek azért egy ilyen kép láttán az embernek elkezd csorogni a nyála: 

Kép forrása ide kattintva!

Na ugye, hogy ugye? Mivel a Do me a flavour szuperül összegyűjtötte a tippeket egy jó sajttál összeállításához, ezért íme néhány, hogy ti is a legjobbat tudjátok kihozni ebből az életkülönlegességből:
 • Válasszunk legalább 3-4 féle sajtot, hogy biztos legyen olyan, amit mindenki szeret. 
 • Nagyot nem tévedünk, ha különböző típusú sajtokat válogatunk össze, vagyis a tálon a legjobb megoldás, ha van kemény-, lágy sajt és és igazi érlelt különlegesség. 
 • A szőlő, alma és a szárított barack igazán kiadja a sajtok ízét, ezért ezeket ne hagyjuk le a tálról. Ezenkívül a magvas gyümölcsök is szóba jöhetnek, de csak akkor ha szezonjuk van, és frissek. 
 • Kenyérnek válasszunk valami kis alakúra vágható, gusztusos kenyeret. Leginkább a bagettek illenek a legjobban a sajtokhoz, de akár a teljes kiőrlésű ciabatta is szuper lehet. 
 • Bár én ezt nehezen tudom elképzelni, de szerinte a fügedzsem a legmegfelelőbb párosítás a sajtokhoz. Mivel erről nincsenek tapasztalataim, ezért ezt ne vegyétek teljesen készpénznek, de egy próbát megér. :)
 • Tegyünk a tálra némi nassolnivaló sósat, hogy a vendégeknek legyen lehetősége valamilyen más textúrájú ételt is majszolni a sajtokon kívül. A különféle snackek és magvak szuper párosítás lehetnek. 
Kép forrása ide kattintva!
Remélem, hogy a tippek segítenek nektek is a tökéletes sajttál elkészítésében. 

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

2 megjegyzés:

 1. Hol az új bejegyzés? Annyira kerestem és vártam már... :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon drága vagy, hogy megkérdezted. Elég nehéz időszakom volt, ezért nem jutott elég idő a bloggal foglalkozni, de már vannak új bejegyzések és rengeteg ötlet, amik remélem, hogy tetszeni fognak! :) Szép napot Neked!

  VálaszTörlés