Plank kihívás otthonra!

A plank szerintem a gyakorlatok non plus ultrája. Az egész testre hat, és jótékonyan formálja majdnem az összes részünket. Általában a planket a hasizomgyakorlatok között tartják az emberek számon, de valójában a törzs teljes izomzatát erősíti. Bár elsőre képről könnyűnek tűnik, aki még nem próbálta, annak mondom, hogy borzalmasan nehéz. Főleg tényleg szabályosan csinálni. De mivel hat, ezért fel kell vennünk a kesztyűt, és ezt a démont is legyőzni.

De hogyan?

Bizony, a Pinterestről vett ötlet alapján, nekiállunk a Plank kihívásnak. Nem kell hozzá sok idő, sem energia, mégis látványosan fejlődhetünk. Nem a kinézetünk, hanem az erőnlétünk. De mivel amúgy sem hiszünk az 1 hét alatt 8 kg diétákban, itt sem hihetjük, hogy 20 mp fogja megváltani a világot. De azért a végén már 5 perc majdnem... :)))

De előbb jöjjön a Plank szabályos kivitelezése, nehogy azért ne tudjuk végigcsinálni a kihívást, mert lesérülünk közben.Na akkor lássuk is a napokat!


Számoljatok be, ha végeztetek vele, hogy milyen hatásokról tudtok beszámolni.

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

2 megjegyzés:

  1. TRX-re járok, ott egy perc ilyen tartás van minden edzésen, a lábunk nem a talajon van, hanem a TRX-be beledugva. Elsőre nem ment 1 mp se, most már simán megy az egy perc, és tényleg nagyon szuper erősítő hatása van, csak ajánlani tudom mindenkinek! És köszi az információt, nem tudtam, hogy ennek külön neve is van! És szupi a blog ;)

    VálaszTörlés
  2. Kösziköszi :))) Szerintem is nagyon hatásos a plank, nagyon könnyűnek tűnik kívülről, mégis megtévesztő, az ember alig bírja 1-2 másodpercig elsőre.

    VálaszTörlés