A hullámcsatok használata és dekorációja

Szóval ma a hullámcsatok napja lesz a blogon. Tudom, hogy rengeteg ember nem tulajdonít nekik különösebb jelentőséget, de be kell vallanom, hogy én csak nem olyan régen világosodtam meg arról, hogy mi is a hullámcsatok feladata. Nyugodtan nézzetek szőkének, de sosem értettem, hogy mit esznek a nők ezeken a kis szörnyűségeken, amik alig valamennyi használat után egyszerre csak kiugranak az ember hajából.

Kép forrás ide kattintva!

Voltam kontyot is csináltatni magamnak anno, de mivel mögöttem állt a fodrász, így csak azt vettem észre, hogy ha ő használja a kis szörnyeket, akkor szuperül benne maradnak a hajamban, míg ha én nyúlok hozzájuk, örülök, ha fél órát kibírnak. Egy időre el is felejtettem ezért a használatukat (mert persze a titkot elfelejtettem megkérdezni a fodrásztól), de ugye mostanra megnőtt a hajam, így muszáj vagyok őket bevetni. De mindig kudarcra volt ítélve minden kísérlet, míg nem egyszerre csak ezzel a képpel találkoztam az egyik oldalon. Értitek? Én, akinek még csak nem is festett a haja, hogy a szőke színt leplezze, majdnem 20 évig rosszul használtam a hullámcsatokat, mert a hullámos résszel lefelé kell őket betűzni a hajunkba, és nem felfelé. És láss csodát, így működik a dolog. 

Komolyan elgondolkodtam, hogy ha nem lenne internet, vajon hány év múlva jöttem volna rá erre a trükkre, vagy egyáltalán rájöttem volna?! Lehet, hogy inkább száműztem volna az életemből a hullámcsatokat, és ennyivel letudom a dolgot. De szerencsére a gordiuszi csomó megoldva, így végre mindenféle hajat kreálhatok magamnak a segítségükkel, mert egész napra a hajamban maradnak. 

És ha már itt tartunk, akkor jöjjön a hullámcsatokhoz kapcsolódóan egy kreatív ötlet mára az I like to decorate oldaláról, ahol tök szuperül bemutatják, hogy az egyszerű pár száz forintos hullámcsatjainkból hogyan csinálhatunk ünnepi, akár esküvői hajhoz illeszkedőket is anélkül, hogy sok ezerért megvennénk a hajas kellékesnél a díszített csatok darabját. 

Nem kell hozzá más, csak egy adag kifúrt gyöngy, vastagabb damil vagy cérna (színben a gyöngyhöz illő), és persze sok-sok türelem. Az egész feladat annyi, hogy a damilt átfűzzük a gyöngyön, majd a hullámcsaton is. Ezt megcsináljuk párszor, amíg a csaton biztosan áll a díszítés, majd csomót kötünk rá egy nem feltűnő helyen. És ennyi, készen is vagyunk vele. Már tehetjük is a gyöngyös díszítést a hajunkba. 

Apropó hajak, milyen hajat vágatnátok egy hátközépnél hosszabb fazonból? Én Ellie Goulding lépcsőzetesen tépett hajaival szemezek, de várom az ötleteket!

Kép forrása ide kattintva!

Dorka

https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése