Pillangós dekoráció a falra

Valami hihetetlen módon szeretem a pillangókat. Nem gyűjtöm őket, sem igazából a velük készült tárgyakat, de minden esetben elnyerik a tetszésemet, ha meglátom őket. Fogalmam sincs, hogy vajon a törékeny alakjuk, változatos színviláguk vagy az a rajzolt formavilág tetszik, ahogy a grafikusok láttatják őket velünk, de tény, hogy míg az élő pillangók semmilyen formában nem mozgatnak meg, a pillangós motívumokért igazán odavagyok. Így amikor szembejött velem a pillangókkal dekorált lakás ötlete, teljesen lázba jöttem. Azóta azon gondolkozom, hogy vajon hová lehetne egy olyan igazi csajos falat létrehozni, amit kidekorálhatnék velük. De még nincs erre ötlet, mert Zs. azért ennyi pille láttán szerintem kitérne a hitéből. :) 

De nézzük is, hogy mit jelent a pillangó motívum! 

"A pillangó a lélek fejlődését, és a halálból kialakuló életet jelképezi. A japánoknál ő a változékonyság szimbóluma. A kínaiak szerint halhatatlanságot jelent. Ha a pillangó felbukkan az életedben, akkor a benned rejlő erőforrásra, és a fejlődésed következő, előtted álló fokára hívja fel a figyelmet. A fejlődés és az átalakulás útjait jelképezi. A metamorfózis szimbóluma, mert képes a legkülönbözőbb módon megújulni, úgy hogy minden alkalommal egyedi tud lenni. A pillangó képes megörvendeztetni környezetét, és örömöt hozni életükbe. Olyan, mint egy boldog fuvallat. Felhívja a figyelmet a teljes átalakulásra, ehhez azonban teljes megújulásra van szükség. Itt az ideje felhagyni a régi ismétlődő szokásokkal, viselkedésmódokkal, kapcsolatokkal." Forrás: Női PortálMivel éppen a lelkem átalakulási fázisban van, fogjuk rá, hogy ezért hatnak rám ezek a képek ilyen elemi erővel. :) Valószínűleg a benne lévő metamorfózis az, ami annyira magával ragadó a pillangóban, de nekem elég az is, hogy nagyon kecsesek, finomak és légiesek. És a velük dekorált lakás pedig álomszerű. És ha még azt is figyelembe veszem, hogy még az én kézügyességemmel is egyszerű lenne olyan pillangókat kivágni papírból, amiket felragaszthatnék a falra, komolyan elgondolkodom, hogy neki kéne állnak most azonnal dekorálni.  De ránézve Zs-re azt hiszem, hogy eltolom a projektet addig, amíg nem lesz egy nagyobb lakásunk vagy megy el hosszabb időre itthonról Zs. De azért jöjjenek a képek, ha Nektek esetleg nagyobb helyetek vagy kompromisszumképesebb pasitok van ebben a pillangókérdésben. 

Kép forrása ide kattintva!


Kép forrása ide kattintva!

Ugye, hogy milyen csodaszépek és egyszerűen kivitelezhetőek? Ti megcsinálnátok?

Dorka 
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése