A szavak ereje

Vannak helyzetek, amik nagyon mélypontra viszik az embert. Nem szeretnék erről most hosszasan mesélni, mert ez a blog nem azért jött létre, hogy kiteregessem mindenkinek a velem történt rossz dolgokat vagy problémákat. De a lényeg, hogy nagyon lementem lelkileg december 21-e óta. Persze itt nem kell semmi nagyon komolyra gondolni (alapból nem vagyok egy depressziós alkat), de azért mindenki tudja, hogy mit jelent, amikor minden összejön az életében. 

Kép forrása ide kattintva!

Fásultan, lelkileg összetörten csináltam a mindennapokat. Amik bizony eseménydús napok voltak, mert rengeteg élménnyel, utazással és kalanddal gazdagodtunk, amiről persze majd mesélni fogok. Szerintem ez segített abban, hogy összeszedjem magam, és újra felálljak, és nekifogjak. Még most sem oldódott meg az a probléma, ami levitt a padlóra, és lehet, hogy még évekig nem is fog, mert bírósági procedúra lesz belőle, de azt hiszem, hogy már szembe tudok nézni ezzel az egésszel, és már készen állok rá, hogy előbb vagy utóbb lezárjam életem azon korszakát.

Sokat tanultam magamról, a környezetemről, a válságkezelésről, a félelemről, az átvetített szörnyűségekről és arról, hogy sokkal erősebb vagyok, mint gondoltam. Az életemért nagyon hálás vagyok, és köszönöm a sorsnak, hogy ezt a feladatot szánta nekem megoldásra, mert így van lehetőségem még tovább fejlődnöm az életemben. 

Azt hiszem az első igazi nagy feladat az a számomra, hogy lezárjam a múltamat, összegezzem a történéseket, az embereket, a cselekvéseket és számot vessek. Hogy tiszta lappal indulhasson a következő szakasz. Tudnom kell, hogy kire és mennyire számíthatok, ki az, aki teljes mértékig elfogad, és támogat a végsőkig. A második, hogy megtanuljam, hogy bizony a szavaink a legnagyobb erővel bírnak a világon. Most nem szeretnék itt univerzumról, vonzás törvényéről és egyebekről írni, mert akit nem érdekel, annak felesleges, akit meg érdekel, csak a felszín kapargatása lenne, szóval inkább ajánlom Louise L. Hay: Éld az életed! című filmjét, amiben mindent elmondanak ( Ha feliratosan nézitek, akkor mindenképpen a sárga feliratosat válasszátok, mert a fehér fordítás borzalmas, nyúlnak fordítja a madarat). És most láttam ezt a filmet, és nagyon tetszett. Persze nem hiszek feltétlen mindenben, ami a filmben van, de azt hiszem, hogy ez a fajta pozitív gondolkodás- és látásmód igazán kipróbálható, és megtanulható, mert nem kerül semmibe, és akkor sem történik semmi, ha nem válik be vagy kiderül, hogy az egész csak kamu volt. Én megtaláltam azokat a mondatokat, amik segítenek a lelkemnek meggyógyulni, és biztosítják azokat az életben, amik számomra fontosak. Igyekszem őket minél többet mondani, és ami ennél is fontosabb, elhinni és pozitívan állni feléjük, hogy megadjam az esélyt a sorsnak, hogy segítsen Nekem. Nem nagy dolgok ezek, de számomra fontosak, és nem akarom elkiabálni, de máris érzem magamon a változást. Lehet, hogy nem ettől, hanem az eddig átélt történtektől,  januári élményektől, de megváltoztam.

Kép forrása ide kattintva!

Belsőleg és sajnos külsőleg is. Mert bizony 1,5 hónap teljes elengedés semmilyen tervnek nem tesz jót, úgyhogy az egész tavalyi munkámat elrontottam. De ennek is így kellett lennie, és épp ideje újra nekivágnom és újjáépítenem az életemet. Mert van egy csodálatos párom, családom, barátaim, munkám és persze sok célom, amit szeretnék megvalósítani. És meg is fogok, mert nem annyira nagy dolgok ezek, élvezetes edzés, élménydús kikapcsolódás, egészséges kajálás, önképzés, blogolás és persze sok-sok mosoly.

Menni fog, mert hiszek benne!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése