100 napig legyél boldog, megéri!

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy boldog legyél... hogy elengeded
azokat a dolgokat, amik szomorúvá tesznek. Forrás ide kattintva! 


Most komolyan mitől lettünk mi emberek ennyire pesszimisták? Szomorúak? Akár azt is mondhatnám, hogy gonoszak? Hihetetlen, hogy itt tartunk. Mindenki csak felszínes társalgásokat folytat, kifelé akarja élni az életét az igazi élmények helyett, nem meri felvállalni az igazi egyéniségét, nehogy kilógjon a sorból vagy esetleg megszólják. Szomorú ez az egész. Én hinni szeretnék abban, hogy az életünket saját magunk irányítjuk olyanra, amilyen, és mi maguk vagyunk felelősek a dolgokért. Nem lehet mindig a szomszédot, a kormányt, a világot, a válságot, a negatív gondolatokat vagy bármi/bárki mást okolni a problémáinkért!

Felelősséget kell vállalnunk, és mindent megtenni azért, hogy jobban érezzük magunkat. Nincs mese. Nem szólhatnak a napjaink az állandó fröcsögésről vagy panaszkodásról. Én már csak tudom, mert nekem igazán lenne most okom panaszkodni. De nem fogok, ez lesz innentől a fogadalmam, hanem inkább kipróbálom ezt a kihívást, hogy meg tudom-e csinálni, hogy 100 napig folyamatosan boldog legyek! Mert attól, hogy egy szegmense rossz az életemnek, még van ezer más dolog, amiért hálás lehetek és boldog. Akár erővel is meg akarom találni naponta ezeket a pozitív gondolatokat, eseményeket, amiktől jobban fogom érezni magam, mert úgy érzem, hogy komoly változásokra van szükség az életemben. 

Hogy pontosan mire?

Igent mondani a boldogságra azt jelenti, hogy nemet mondasz azokra a dolgokra
és emberekre, amik stresszelnek téged. Forrás ide kattintva!
1. Napi legalább egy olyan dologra, amitől boldoggá válok! Ebben pedig ez a 100days program fog nekem igazán segíteni. Mert hihetetlen, hogy az embert mindig akkor találják meg ezek a dolgok, amikor a legjobban szüksége van rá. Ez a kihívás az egyik legjobb ötlet, amivel az elmúlt időszakban találkoztam. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja meg végigcsinálni, mert a végére sokkal jobban fogja magát érezni a bőrében. Nem kerül semmibe. Nem kell időt sem igazából rászánni. Csak nyitottnak kell lenni, és észrevenni az élet apró szépségeit!
2. Lomtalanításra! Rengeteg minden gyűlik fel az ember életében, időről időre meg kell állnunk, és bizony szortíroznunk kell. Nem csak a lakásunkban, szekrényünkben, de a számítógépünkön, hobbik között, közösségi oldalakon, ismerősök között. Kinek milyen szintű szortírozásra van éppen szüksége. Rám minden téren rám fér, mert rengeteg felesleget cipelek magammal teljesen feleslegesen.
3. Kiállni magamért! Elegem van mások kéretlen tanácsaiból, és állandó beledumálásából, amit eddig udvariasságból, szeretetből vagy tiszteletből a végén mindig magamra erőltettem. És nem éreztem jól magam benne. Nem azokat a megoldásokat választottam, amiben ÉN hittem, hanem mások által "logikusnak" és "okosnak" tartott ötleteket, mert elhittem, hogy mások jobban értenek az én életemhez, mint én. És persze az "én érdekeimet" tartják szem előtt. De végre beláttam, hogy teljesen tévúton vagyok, és senkinek semmilyen beleszólási joga nincsen az én életembe, akármennyire hangosan vagy erőszakosan is próbálja ezt tenni. 30 éves leszek, külföldön élek, most komolyan, kinek milyen rálátása lehet az életemre vagy akár az érzéseimre? Valaki tudja, hogy milyen az én bőrömben lenni? Ugye, hogy nem? Akkor milyen jogon mond ítéletet? A jövőben semmilyen szinten nem vagyok hajlandó hagyni, hogy mások kéretlenül beledumáljanak a dolgaimba vagy sárba tiporják az önbecsülésemet. Senki nem lehet nekem fontosabb, mint én saját magamnak. Így innentől az én véleményem, ötletem, megoldásom és meglátásom számít magamnak, akkor is ha az esetleg nem logikus vagy nem megfelelő másoknak. Nem érdekel. 
4. Jobban élvezni a pillanatot! Egy életünk van, most kell megélnünk. Ahogy már írtam, nem akarom továbbá beengedni a negatív véleményeket az életembe, viszont helyette teret szeretnék adni a minden egyes nap jobb megélésének. Közhelyes, de Carpe Diem. Kit érdekel, hogy mit gondolnak rólam? Hogy tetszem-e az embereknek? Annyi számít, hogy én jól érezzem magam, és ezzel másokat ne bántsak meg. Ennyi. Hogy minden egyes nap arra törekedjek, hogy különleges legyen. Még akkor is, ha csak pizsiben kuckózunk a kanapén idióta sorozatokat bámulva. Mert akkor az a pillanat a legfontosabb. 
Az légy, aki vagy, nem az, akinek a világ látni akar.
Forrás ide kattintva!
5. És végül a legfontosabb, sokat mosolyogni! Most is pozitív embernek mondom magam, de még ennél is több mosolyt és vidámságot szeretnék a napjainkba. Mert a világban annyi borzalom van, hogy nem lehet mindent beengedni az életünkbe. Inkább legyek mások szemében közönyös mosolygós bolond, mint olyan, aki felveszi a vállára az egész világ fájdalmát, és megrokkan bele. Nem akarok több felszínes társalgást folytatni betegségekről, időjárásról, borzalmakról, mások tragédiáiról, hogy ezzel én is részese lehessek egy társaságnak vagy csak azért, hogy beszéljünk valamiről. Őszinte beszélgetéseket és nagy csendeket szeretnék, amikor az ember nem érez kényszert arra, hogy valakivel beszélgessen, hanem jó csak úgy egymás mellett ülni a csendben. 

Ezek az én szabályaim innentől, mert boldog szeretnénk lenni minimum 100 napig az összes akadályozó tényező ellenére. És sajnos akinek ez nem tetszik, azzal nem tudok és nem akarok mit kezdeni.  Valahogy mostanra vált világossá, hogy milyen úton kell továbbmennem, és erről nem akarok letérni. Mert ez az én életem. És csak én dönthetek benne. Csak én ronthatom el. Csak nekem van benne vétójogom. Senki másnak nincs. Sem bizalom, sem szeretet, sem semmilyen alapon. Szóval vagy nyílt kártyákkal játszunk egymás mellett, és mindenki éli a saját életét boldogan, vagy nem játszunk. És akkor annak meg úgy kellett lennie. 

Próbáljátok ki a 100 napos kihívást Ti is!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita


Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése