Találd meg a motivációdat!

Vannak napok, amikor mindannyian motivációra szorulunk. Amikor elfogy a lelkesedés, nincsenek sikerek vagy egyszerűen csak úgy érezzük, hogy sokkal nehezebben cipeljük a terheinket, mint máskor. Ilyenkor kellenek az inspiráló dolgok, amik újra pályára állítanak.

Kép forrása ide kattintva! 

Hogy mikre is gondolok?

1. Kedvenc hősies/romantikus/kosztümös (ki mit szeret) film megnézése, hogy tudjuk, hogy a szuperhősöknek is vannak problémái, és bizony apró dolgok is szuperhőssé tehetnek valaki. Vagy, hogy a boldogsághoz elég egy egyszerű étel elkészítése.
2. Kedvenc könyv elolvasása, hogy elrepítsen minket egy másik álomvilágba, ahol jobb lenni, mint a mindennapokban.
3. Barátok és család segítségét kérni, egy jót beszélgetni vagy lehet, hogy az is elég, ha az ember csak úgy kipanaszkodja magát valakinek.
4. Új céllistát írni, hogy mit is akarunk valójában elérni, mert lehetséges, hogy azért vagyunk motiválatlanok, mert nem is akarjuk igazán azt a célt, amit hetekkel/hónapokkal hamarabb kitűztünk.
5. Vagy csak egyszerűen aludni vagy pihenni egy igazán nagyot, mert sokszor ez lehet a demotiváltság legnagyobb oka.

De mi van, ha úgy érezzük, hogy mindezekre nincs idő?

Én azt mondom, hogy akkor bizony időt kell találni erre. Mert cél és motiváció nélkül a legnehezebb elviselni a mindennapok kisebb-nagyobb kudarcait. Kell valami, ami segít abba, hogy tudjuk merre tartunk, mit szeretnénk elérni, és hol is vagyunk azon az úton. És ha az út alatt elbizonytalanodás következik be, akkor szakítani kell időt arra, hogy visszataláljunk önmagunkhoz. Mert ez a legfontosabb. Hogy tudd, hogy Te mit akarsz, miért és hogyan akarod. Nem számít mások véleménye, csak a Tiéd! És ha igazán fontos vagy magadnak, nem az ilyen pillanatokat sumákolod el. Hanem veszed a fáradtságot a legzsúfoltabb nap után vagy közben is, hogy elmélyülj egy picit, és újra visszatalálj az utadhoz. 

Lehet, hogy nem lesz időd egy teljes filmre vagy egy könyvre, de egy fürdő az aktuális kedvenc irományunkkal bizony, bele kell, hogy férjen. Vagy csak egy motiváló zene meghallgatása. De lehetséges, hogy elég az is, ha csak hamarabb fekszünk le aludni, hogy jobban ki tudjuk pihenni magunkat. Mindenkinek más jön be, de fontos, hogy ne veszítsük el a motivációnkat az életben, mert feladni borzalmasan könnyű valamit. De aztán az az idő, amit utána lelkiismeret furdalással vagy önmarcangolással töltünk igazi pazarlás, annyi idő alatt már régen elérhetnénk a célunkat is. 

Szóval tessék megírni, hogy mit is szeretnél elérni, milyen módszerekkel szeretnéd, mivel tudod magadat motiválni, ha megállna a lelkesedés, milyen jutalmakat adsz magatoknak, ha elkezdtek apró célokat megvalósítani a "nagy tervből", és legfőképpen mivel ünnepled meg, ha elérted az álmodat. És itt nem kell nagy dolgokat kitűzni, csak olyan apróságokat, amiktől az életed boldogabb és teljesebb lesz, mint eddig volt. 

Végezetül jöjjön pár motiváló videó, hogy ne fogd a szokásos kifogásokra, hogy neked nincs időd tervezni és elérni a céljaidat!

Ha úgy érzed, hogy nincs időd semmire, akkor nézd meg ezt a videót, és utána kezd el értékelni minden egyes percet, amit ajándékba kapsz. Tudom, nagyon amerikai az egész, de a lényeg a mondanivaló, az, hogy ne herdáld el azt az időt, amit kapsz!Ha úgy érzed, hogy Te már mindent beleadtál, de még sehol nincs a cél, és inkább most feladnád, akkor ez lesz a Neked való videó. És persze akkor is, ha edzésre keresel magadnak motivációt, mert az sem utolsó szempont, hogy az egész videóban keményen edzenek. 


És ha az egész életedet borzalmasnak érzed, depressziós vagy, nem látsz benne semmilyen pozitívumot, akkor pedig Amazing Abby története egyszerűen kötelező Neked. Mert nem akar megtanítani semmi másra, csak arra, hogy mennyire hálás lehetsz azért, amid van. És hogy a problémáid nagy része nem is igazán számít. Csak Te érzed őket borzalmasan nagynak. 

Zsepikkel készülj elő, mert engem legalábbis elérzékenyített ez a történet. Nagyon. És borzalmasan hálás vagyok Abbynek, hogy ekkora szíve és bátorsága volt, hogy el tudta készíteni ezt a videót! Köszönöm, hogy példát mutat nekem nemességből, akaratból, életszeretetből és legfőképpen jóságból. Félreértés ne essen, nem vagyok vallásos, de azt hiszem, hogy ennek a videónak nem is ez a lényege, hanem a feltétlen hit és szeretet, és magasabb tudás, ami Abbyből árad. 

Az egyik legnagyobb hatású videó az életemre. 


Ti mivel motiváljátok magatokat?

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolitaDorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése