Bepakolás egyszerűen a bőröndbe

Azt hiszem, hogy az elmúlt évek után elég tapasztalt utazónak mondhatom magam. Néhány év távkapcsolat, majd a távmunka után azt gondolom, hogy már sikerült annyiszor összepakolnom a bőröndjeimet, hogy megtaláljam leghasznosabb tippeket, amiket ti is használhattok utazásaitok során.

Utazz stílusosan, kép forrása ide kattintva!

1. Írj listát, de szettenként!

A legfontosabb, de senkinek ne dőljetek be, hogy elég a lányoknak egy szimpla listát írnia. Ááá, ez csak a pasiknak hasznos. Attól, hogy felírjuk, hogy 5 póló, még egyáltalán nem biztos, hogy menni fognak a választott cipőkhöz és táskákhoz. Így nekem az jött be a legjobban, ha összeraktam komplett szetteket (ebbe beleértve a táskát és a cipőt, ékszert is, ha kell és ez számotokra segítség). És akkor egy utazási tétel a listámról így néz ki:

Barack élrevasalt nadrág + fehér peplum top + fehér farmerdzseki + fehér balerina

Persze ehhez hozzá lehet írni, hogy pontosan milyen ékszert választotok hozzá, de az igazság az, hogy vannak ékszerek, amiket akkor is magammal kell vinnem egy útra, ha elő sem veszem, szóval nekem bevált ékszeres listám van. De ha nektek nincs, akkor ehhez tegyétek hozzá a választott ékszert és táskát is. Alapszabály, hogy csak olyan táska vagy ékszer jöhet szóba, ami legalább három szetthez megy. Ez alatt nem is érdemes gondolkodni, mert csak felesleged helyet foglalnak a bőröndben. Minimum számolni kell 2 melltartóval: egy fehérrel és egy feketével, de természetesen ezen felül még bármilyen szóba jöhet, amit szerettek. Bugyiból sohasem elég, szóval azt mindenki döntse el magának.

2. Csavard fel a ruhákat!

Ha kész a végleges lista, és itt fontos elmondani, hogy ha van mosógép, akkor bizony én nem pakolok be ugyanannyi számú szettet, mint ahány napra megyek. Egy átlagos 3 hetes útra választok 10 olyan szettet, amit aztán egymással is lehet variálni + teszek be még 5-6 darab különálló felsőt, amit a gatyákhoz lehet variálni. Ami nekem még nagyon bejött, az a ruhák használata. Mármint a szoknyás ruhák, mert könnyen kombinálhatóak és kevés helyet foglalnak el. Na szóval, ha kész vagyunk a listával, akkor jöhet a bepakolás. Nálam alapszabály, hogy hajtogatás helyett felcsavarom a ruhákat, ahogy ez a képen is látszik. Hogy miért? Mert így nem gyűrődnek, és sokkal kisebb helyet foglalnak. Ami ugye nem utolsó szempont. Próbáljátok ki, én sem hittem ebben a módszerben, de tényleg működik, én már csak így pakolom a ruhákat.

Kép forrás ide kattintva!

3. Pakolj okosan!

Egy bőröndben mindig nagyon kevés hely van. Akár egy hétre, akár háromra megy az ember, valahogy mindig kevésnek bizonyul rendelkezésünkre álló tér. Így okosan kell pakolnunk. A csavaráson felül mindenképpen tegyünk a cipőinkbe olyan dolgokat, amik beleférnek (zoknik, övek feltekerve, sálak stb.) A cipőket én mindig a felcsavart ruhák és táskák tetejére teszem, és aztán csatolom össze a bőrönd műanyag csatját. Ami hasznos tanács lehet még, hogy nem csomagolom be szatyrokba a folyékony termékeket. Szerintem nagyon sok helyet foglalnak el, én inkább azt a megoldást részesítem előnyben, amikor folpack-kal betekerem a nyitott száját a terméknek, majd aztán csavarom/teszem rá a kupakot.

4. Tegyetek bele egy váltás ruhát a kézipoggyászba!

Be kell vallanom, hogy notórius bőröndelhagyó vagyok. Komolyan. Mindig önhibámon kívül, de már életemben 4x maradt máshol a bőröndöm, mint ahol én voltam. Mindig megérkezett némi késéssel, de azért elég kellemetlen volt ott állnom Párizsban egy szál ruha nélkül úgy, hogy éppen átszállásban voltam Madagaszkár felé. Kínos, nem? Na ekkor tanultam meg, hogy ha hosszabb utazásra készülök, akkor biztos, hogy teszek be egy váltás ruhát (bugyi, zokni, póló) a bőröndömbe, és persze készülök mini tisztálkodószerekkel is, nehogy valami kellemetlenség érjen. DM-be és más drogériákban is lehet kapni már utazóméretű termékeket, bátran használjátok őket, szuperek. 

5. Azonosítsátok be a bőröndötöket!

Az előző tapasztalatokból kiindulva mindig, azaz MINDIG írjátok rá a bőröndötökre, hogy kié. Legalább, ha valaki elkeveri, azonnal rá tudjon jönni, hogy kit kell értesítenie. Higyjétek el, nagyon nagy hasznát veszik mondjuk akkor, ha pl. a becsekkolást végző emberke elfelejt címkét tenni a bőröndre. Akkor, ha érdeklődtök utána, egyszerűbb így megtalálniuk. Ja, és mivel én már extrán parás vagyok, ha időm engedi, én majdnem mindig becsomagoltatom a bőröndömet. Igen, abba a csúnya fóliába. És azért, hogy könnyen ki tudjam választani a szalagon, hogy melyik a 100 darab fóliás közül az enyém, két taktikát alkalmazok. Veszek egy nagy matricát, és ráteszem a fóliázás után a bőröndre, vagy ha erre nincs pénz/kapacitás, akkor egy alkoholos filccel rávések egy óriási D betűt vagy valamilyen smileyt a bőrönd fóliájára, így egyből látom, hogy az én őrült csomagom érkezett meg.

Az Etsyn 6 dollár, és szerintem szuper!

Most nem jut eszembe több trükk, de ha lesz, akkor kiegészítem még a cikket! 

Ti milyen tippeket használtok utazáskor? 

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése