Frappé, ahogy én szeretem

Mióta itt élek Cipruson, minden reggel ezzel indítom a napomat. Megszűntek az életemben a meleg, tejszínes agy akár tejmentes kávék. Akkora a szerelem, hogy még amikor Magyarországon vagyok, akkor is viszek haza egy kis tejhabosítót, hogy krémes legyen a frappém. Mivel 1 perc alatt készen van, gondoltam megosztom mindenkivel a receptet. Szigorúan le kell szögeznem, hogy naponta ez az egyetlen dolog, amit nádcukorral iszom. Képtelen vagyok az édesítőkre, egyéb verziókra. Nekem a kávé így kerek, és inkább beleszámolom ezt a napi összesbe, mint hogy lemondjak róla.

Tehát, akkor ahogy én csinálom:
- 1 kis csomag vagy kb. 1,5 csapott kávéskanál sima Nescafe
- 3 kanál barna nádcukor (finomítatlan) vagy olyan édesítő, amit szerettek
- fél deci víz, de lehet, hogy kevesebb, a lényeg, hogy jól ellépje a cukrot és a kávét a pohárban
- fahéj
- laktózmentes tej felöntésre (bármilyen más tej is jó, csak én ezzel szeretem)

Sokkal könnyebb megcsinálni, mint leírni. De azért megpróbálom. Egy magas, a képen látható pohárba beleteszem a nescafét, a cukrot és egy suhintásnyi fahéjat. Felöntöm annyi vízzel, ami jól ellepi a szárazanyagokat, majd egy kézi mixer habverős részével, frappé készítővel vagy tejhabosítóval jó habosra "felverem" az elegyet. Látni fogjuk, hogy mikor áll össze szép egységes krémmé a kávé. És akkor innentől jön az egyediség benne. Mindenki azzal önti fel a poharat, amivel akarja. Én speciel az "all milk" verzióért rajongok, vagyis teletöltöm a poharamat laktózmentes tejjel, de van aki a half-half-ot szereti, vagyis fele víz, fele tej arányban tölt, míg mások csak vízzel szeretik (ez olyan horrorisztikus szerintem, mint ahogy hangzik). 

És ennyi. Máris szürcsölgethetjük a hideg kávénkat... :) Mivel elég látványos, de nem macerás, és nem kell hozzá semmilyen extra alapanyag, vendégségekbe is ideális ötlet lehet. 

Próbáljátok ki!

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése