Személyesen találkozni Shaun T-vel!

Hónapok óta erre a pillanatra vártunk Zs-vel. Nem tudom elmondani, hogy mennyire készültünk. Még soha senkiért és semmiért nem utaztunk ennyit. Persze az benne volt a döntésünkben, hogy Manchesterbe innen közvetlen járat van, és nem is drága, így összekötöttük a kellemest a hasznossal, nyaraltunk és valóra váltottuk a nagy álmunkat. Élőben találkozhattunk Shaun T-vel. Nem igazán vártam előre semmit, csak szerettem volna élőben látni azt az embert, aki tavaly rávett arra, hogy nulla edzettséggel, nagyon lepukkant állapotban nekiálljak egy edzéstervnek, és életemben először végigcsináljam azt. Kilengés nélkül, még a csalásos heteket is bepótolva, inkább többször megcsinálva egy hetet, mint valamit is kihagyva. 

Ő volt az, a saját kitartásomon és Zs. támogatásán túl, aki rávezetett arra az útra, amin most járok. Apró lépésekkel, először nagyon rossz kondival sok évi cigizés és a letevés utáni túlsúly miatt, majd a könnyített edzésekkel, folyamatosan fejlődve, minden nappal jobbá válva önmagamnál. És még mindig nem vagyok az út végén, de már M-es dolgokat vásárolok az L-es, XL-es és még nagyobbak helyett. Még sokat kell fejlődnöm, de ha nem találok rá Shaunra, és ő nem szippant be teljesen, még mindig a kanapén tespednék ahelyett, hogy hétvégén részt vettem életem első futóversenyén, ahol 5 km-t futottam. De vissza a lényeghez már 8-án, a megérkezés utáni nap kiderült, hogy a szállodánktól mindössze egy busszal el lehet jutni a helyszínre, szóval nem volt vele gond. Már 9-én este be voltunk sózva, hogy mi lesz, és nagyon izgultunk, hogy élőben az edzést hogy leszünk képesek teljesíteni, mennyire fogunk kilógni a sok edzett angol közül, mennyire lesznek kedvesek az emberek, és feltaláljuk-e magunkat. 

Meg kell mondjam, hogy teljesen feleslegesen paráztunk, Shaun T csapata, akiknek a nagy részét magával hozta Amerikából, nagyon kedves és segítőkész volt. A rövid regisztráció után azonnal bejutottunk az óriás terembe, ahol már ment a zene, filmek, képek a színpadon. A speaker már a mi megérkezésünkkor hangolta a hangulatra a közönséget, szóval szuper volt, azonnal átvettük a hely rezgését. Majd beálltunk egy óriási sorba, átvenni az "I survived the Shauntervention UK" nevezetű pólónkat, amit legnagyobb csodálkozásunkra Scott, Shaun társa is osztott. Nem is gondoltuk volna, hogy ennyire közvetlen lesz az egész, hogy ő, akit hónapok óta nézünk a videókban fogja a kezünkbe adni a pólónkat. Gyorsan csinált is rólam Zs. egy képet vele, amin elég furi fejem van, de nagyon izgultam, szóval be kell érni ennyivel. :)


Az edzés előtt volt egy Power Jump verseny is, ami szerintem Shaun egyik legundibb gyakorlata... A közönség soraiból lehetett jelentkezni, hogy ki szeretné a színpadon megmérettetni magát, hát, be kell vallanom, mi mindketten kezdők és nyuszik voltunk ehhez. :))) Nézzétek meg... nagyon durva...


Az edzés maga egy óra Insanityre hasonlított, amitől egy picit féltem, mert a T25 "csak" 25 perc, de sokkal jobb volt, valószínűleg a hangulatnak köszönhetően, mint amire számítottam. Csatakra izzadva, de boldogan teljesítettük a feladatot. Nagyon varázsos volt szemtől szembe állni azzal az emberrel, aki hónapok óta dumál nekünk a tévéből. Shaun személyisége tényleg olyan, mint a tévében. Óriási motivátor, az edzés közben lejött a sorok közé, és mindenkit biztatott, hogy bírjuk még csinálni, nem szabad feladni. Nagyon szuper élmény volt. Itt csak egy kis ízelítő videó a hangulatról nem a legjobb minőségben, de igazából arra koncentráltunk, hogy meg tudjuk csinálni az edzést... :)


Az edzés után 15 perc pihenő és nyújtás jött, majd egy Q & A válaszolgatós rész, ahol Shaun szuper kedves és tündéri volt. Olyan dolgokat is megtudunk tőle, amire nem is gondoltunk. Például, hogy ha ő választhatna, hogy ki játssza el egy filmben, ő Will Smitht szeretné, mert szerinte nagyon hasonlítanak és hasonlóan jófejek is. :))) Vagy hogy nehéz körülmények között nőtt fel gyermekkorában, mégis imádja az anyukáját. Persze sok hasznos tippet kaptunk az edzéssel, étkezéssel kapcsolatban is (85-15%-ös szabály a kulcsa szerinte, 85%-ban kell egészséges kajákat fogyasztanunk és maximum 15% lehet bűnözés, de azért mértékkel). Annyi minden hangzott el, hogy nem is igazán tudnám Nektek összefoglalni, csináltunk sok videót, de Zs. elforgatta őket közben a jobb nézet érdekében, így azt nem tudtam feltölteni, mert furán néznek ki a Youtube-n. :) De itt van az edzés zárásából egy picike rész, hogy lássátok, hogy milyen, amikor beszél Shaun T.


A beszélgetés után volt tombolasorsolás, hol Shaun kedvenc tárgyait lehetett megnyerni, volt közte édesség, film, edzés, póló stb. Nagyon cukik voltak Scott-tal a színpadon, igazán jó volt látni őket. Az egész rendezvény egy motivációtömeg volt, nagyon inspirált és hosszú időre biztosította a lelkesedésemet az edzések és az étkezések iránt. Nagyon kellett nekem, nekünk ez az egész, szerintem hosszú ideig emlegetni fogjuk a különböző pillanatait.

És a végszó, ami tényleg a végén történt, hogy kaptam egy ÖLELÉST magától az imádnivaló, zseniális Shaun T-től. Én, a kis minilány Ciprus-Magyarország-Madagaszkár trióból engem ölelt meg Shaun, amiről nem készült kép, de lelkileg annál többet tároltam el belőle. 

Hálás vagyok Zs-nek, hogy ebben támogatott, eljött velem, és együtt osztottuk meg ezt az élményt! 

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

2 megjegyzés:

  1. Egyszerűen nem hiszem el! :) Mármint azt, hogy nyálcsorgatva néztem már hónapok óta, hogy lesz ez a rendezvény, és bárcsak ott lehetnék. És akkor egyszercsak véletlenül rábukkantam a blogodra és a beszámolóra. Köszönöm! Bár nem jutottam ki, de örülök, hogy elolvashattam! Az Insantity-nek és ST-nek köszönhetem, hogy rendszeresen elkezdtem sportolni. Szóval tudom, miről beszélsz én is imádom. :) Hajrá a további edzésekhez és kitartást hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira örülök, hogy rátaláltál erre a bejegyzésre. Mindenképpen szerettem volna átadni másoknak is ebből, mert tényleg óriási élmény és töltődés volt. Shaun T egyszerűen összehozza a hasonló embereket. Függővé tesz! :) Ha lesz következő ilyen, remélem, hogy személyesen is találkozunk! Sok sikert Neked is az edzésekhez! :)

      Törlés