Árnyjáték a falon

Kiskoromban, amikor lefekvés után egy kis fény szűrődött be a szobába, azzal foglaltam le magam alvás helyett, hogy mindenféle figurákat próbáltam a kezemmel a falra varázsolni. Az alvás volt szerintem a legnagyobb mumusom, valahogy mindig, kiskoromtól kezdve meg akartam hosszabbítani a napokat és kitágítani az időt, hogy még több dolgot lehessen egy napba sűríteni. Személyiségem ezen kissé szélsőséges része mára már sokat nyugodott, és megpróbál egyensúlyt tartani a tevékenységekben, de azért még mindig akadnak olyan időszakok, amikor elhatalmasodik rajtam. Persze szokás szerint megint eltértem az alaptémától, vagyis az árnyjátékoktól a falon, de most igyekszem visszakanyarodni, és megtalálni az eredeti fonalat. 

Tehát én már gyerekkoromban is szerettem, ha a kezemből fény és a sötétség segítségével mindenféle kreatív figurát sikerült összehozni. Persze, az én fantáziám elég szegényes volt, és a teljesen deformált árnyakba is sikerült belelátnom mindenféle szépséget. És akkor még ugye nem volt internet, hogy rá lehessen keresni a mindenféle állatok árnyainak előállítási módjaira, így a béna próbálkozások után abbamaradt ez a kedvtelésem. De most a weben böngészve találtam egy szuper ábrát, hogy tudjátok elsajátítani ezt a "tudományt" ezzel is színesítve a gyerekeknek való mesélést vagy csak a közös estéket. Tudom, hogy nem valami hatalmas tudás ez, de én imádom az ilyen dolgokat, szóval úgy éreztem, hogy muszáj veletek is megosztanom, hogy milyen egyszerűen lehet egy cuki állatot a falra varázsolni csak a kezeink segítségével. 

Ötlet forrása ide kattintva!

És ha már árnyjáték, akkor végezetül jöjjön a mindenki által kedvelt Attraction Black Light & Shadow Theatre egyik kedvenc előadása:Ti is szeretitek az árnyjátékokat?

Dorka
https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése