Az én személyes varázslóm

Fontos. Szeretem. Nagyon-nagyon. És annál is jobban. Szerintem el sem tudja képzelni, hogy mennyire. Hogy mennyire meg akarok/akartam felelni az elvárásainak, vágyainak. Hogy ha ebben elbuktam, inkább magamat utáltam belül jobban, mint őt. 

Nála minden egyszerű és letisztult. "Ha akarod, csináld. Ha tetszik, vedd meg. Ha nem tetszik, ne foglalkozz vele." Én komplikált vagyok, realista, földönjáró, nincsenek nagy eszméim, társadalmi szerepvállalásaim, mint neki. Nem akarok minden gyereket megmenteni. De akiket igen, azokat nagyon és hosszútávon. 

Ő lágy, kedves és a legszeretetreméltóbb ember, akit ismerek. Én konok vagyok, makacs és sokszor kemény. Ő pontosan tudta, hogy életének mi a célja, és hogyan fogja kivitelezni azt. Én meg keresek, kutatok, változtatok, csapongok. Ő anya akart lenni, és teljes szívével és lelkével azzá vált. Én meg még hadakozva, mosolyogva gondolom azt, hogy kicsi vagyok én még az anyasághoz. Hisz szorosabban kötődöm anyához, mint azt egy leendő anyának kéne. Hisz ha rossz élmény ér, neki el kell mesélnem. Még akkor is, ha tudom, hogy ezzel csökkenek a szemében. Mert vele kapcsolatban fontosabb az, hogy ő velem legyen, mint az, hogy szépnek és jónak lásson a tekintete. 

Mert vele nincs megjátszás, álca, csak én. És ez jó. Biztonságos, megnyugtató, boldogságot adó. Mert ő, bármilyen furcsán is hangzik ez, példakép és elvárás is egy személyben. És igen, sokszor az agyamra megy, egy szavától, de néha a tekintetétől is ki tudok borulni, mert ismer, és pontosan tudja, hogy mi fog a legjobban fájni. De még az a fajta átformálás is kell nekem. Nagyon. 

Kell, hogy szeressen. Engem, mindennél jobban. A hibáimmal és a legnagyobb hülyeségeimmel együtt. És ezt megteszi. Ha elbukok, akkor ott van. Nem bírál, nem csinál semmit, csak hallgat. és valahogy ettől a hallgatástól a történet végére kisimulnak a dolgok, a probléma sokkal kisebbnek tűnik, van fény az alagút végén. Mert ő egy varázsló. Az én életem legnagyobb, örök varázslója. Akit nagyon-nagyon szeretek.


Dorka

Orgonás kép forrása ide kattintva!

https://www.facebook.com/kozmopolita

Dorothy Randrianantoandro

Örülök, hogy elolvastad ezt a bejegyzésemet. Ha kérdésed vagy kérésed van, akkor írj nekem emait a dorkacipruson@gmail.com emailcímre vagy küldj üzenetet a Kozmopolita Facebook oldalán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése